Teplý chřestový salát se slaninou
Obtížnost
Čas přípravy
25min
Čas vaření
25min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
1098
kalorií
1.0g
cukrů
89.0g
tuků
48.0g
bílkovin
Příprava
Plátky slaniny opečeme dokřupava a poté nalámeme na kousky. Dáme stranou.
Vejce uvaříme na tvrdo.
Připravíme si dresing: vyšlehám oba oleje, jablečný ocet a hořčici. Osolíme, opepříme podle chuti.
Chřest povaříme 5 minut v osolené vodě.
Vejce oloupeme a rozpůlíme.
Oříšky opečeme nasucho v pánvi.
Chřest rozdělíme na talíře, přidáme vejce, posypeme oříšky a slaninou a přelijeme dresinkem.
Tip k receptu
K podávání se skvěle hodí čerstvá bagetka. Na jednu porci to vychází na 1091 kJ, 12 g bílkovin, 2 g sacharidů, 23 g tuku, 2 g vlákniny.
sonizna05. 01. 2016
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.