Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Makrela

Makrela

Přidat na Pinterest
Dravá ryba, charakteristickým znakem je dosti vykrojená ocasní ploutev. Běžně k dostání v supermarketech – buď neupravená nebo již uzená. Tepelně upravená má jemné, bílé maso (na okrajích tmavší) lahodné chuti, které se rozplývá na jazyku. Výborně se hodí na gril, skvěle chutná marinovaná, ale i jen lehce kořeněná, slabě pokapaná citrónem, vytvoří jedinečnou lahůdku, na které si pochutnají i děti. Pozor si dávejme na drobné kosti, které by nám mohly způsobit zdravotní potíže. Na trhu se objevují i makrely v plechovkách, tady si všímejme země původu a trvanlivosti. Takto konzervované makrely jsou vhodné na rybí pomazánky.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Teplý salát s uzenou makrelou

Teplý salát s uzenou makrelou

Fazolky povaříme 4 minuty v osolené vodě. Poté je přelijeme studenou vodou. Smícháme je se salátovými lis...

Makrela na tymiánu a rozmarýnu

Makrela na tymiánu a rozmarýnu

Makrelu (čerstvou nebo mraženou) očistíme, omyjeme a odstraníme hlavu a ocas. Podélně nakrojíme tak, abycho...

Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku s Racio chlebíčky

Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku s Racio chlebíčky

Očištěnou makrelu bez kůže a kostiček rozmělníme na malé části, smícháme ji s tvarohem a česnekem, který js...

Pomazánka z makrely

Pomazánka z makrely

Uzenou makrelu vykostíme a maso pokrájíme. V míse utřeme máslo se solí a s hořčicí, přimícháme připravené m...

Makrela pečená na kmíně

Makrela pečená na kmíně

Do vymazaného pekáčku dáme očištěné, vykucháné, bez hlav makrely. Osolíme, posypeme drcením kmínem, sekanou...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Makrela Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře