Pangasius

Největším producentem těchto velice chutných ryb je Vietnam. Jedná se o velkou rybu s velmi kvalitním masem, které obsahuje velké množství bílkovin. Maso je bílé až narůžovělé (může se vyskytnout i nažloutlé, ale to se využívá v asijských kuchyních), bez malých kostí, což dělá tuto rybu ještě více oblíbenou u spotřebitelů. Není cítit rybinou a je tak vynikající pochoutkou i pro osoby, které nekonzumují ryby právě z tohoto důvodu. Je běžně k dostání v našich obchodech – většinou hluboce zmrazený. Vynikající je s bylinkovou omáčkou a bramborem, ale můžeme jej i klasicky smažit. Jemně upravený na másle a cibulce výborně chutná se zeleninovým salátem.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Pangasius kvalitní chutné maso? Tak to bude asi nějaký jiný pangasius, než je u nás běžně k dostání, protože toho, co znám já dá práci upravit, aby alespoň trochu chutnal. A to se už vůbec nebavíme o tom, že tahle ryba je chovaná ve Vietnamu v těch největších "stokách" v ústí řek vlévajících se do moře, kudy tečou ty největší hnoje (pesticidy a jiné lahůdky z Vietnamského "hospodářství").

Ondřej T. 07. 02. 2011, 20:50

Chybějící obrázek
mne teda pangasius chutna a neprijde mi jako sracky z vietnamsky stoky.. taky se musi koupit solidni pangasius a ne to nejlevnejsi kde je to 50%/50% glazovany a nacpany vodou ;)

Plevel 20. 11. 2012, 16:27