Pangasius
Největším producentem těchto velice chutných ryb je Vietnam. Jedná se o velkou rybu s velmi kvalitním masem, které obsahuje velké množství bílkovin. Maso je bílé až narůžovělé (může se vyskytnout i nažloutlé, ale to se využívá v asijských kuchyních), bez malých kostí, což dělá tuto rybu ještě více oblíbenou u spotřebitelů. Není cítit rybinou a je tak vynikající pochoutkou i pro osoby, které nekonzumují ryby právě z tohoto důvodu. Je běžně k dostání v našich obchodech – většinou hluboce zmrazený. Vynikající je s bylinkovou omáčkou a bramborem, ale můžeme jej i klasicky smažit. Jemně upravený na másle a cibulce výborně chutná se zeleninovým salátem.
Fotogalerie
Nahrát vlastní fotografieKomentáře
Přidat komentář© 2024, Railsformers s.r.o.
Ondřej T. 07. 02. 2011, 20:50
Plevel 20. 11. 2012, 16:27