Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Pangasius

Pangasius

Přidat na Pinterest

Největším producentem těchto velice chutných ryb je Vietnam. Jedná se o velkou rybu s velmi kvalitním masem, které obsahuje velké množství bílkovin. Maso je bílé až narůžovělé (může se vyskytnout i nažloutlé, ale to se využívá v asijských kuchyních), bez malých kostí, což dělá tuto rybu ještě více oblíbenou u spotřebitelů. Není cítit rybinou a je tak vynikající pochoutkou i pro osoby, které nekonzumují ryby právě z tohoto důvodu. Je běžně k dostání v našich obchodech – většinou hluboce zmrazený. Vynikající je s bylinkovou omáčkou a bramborem, ale můžeme jej i klasicky smažit. Jemně upravený na másle a cibulce výborně chutná se zeleninovým salátem.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Marinované Pangasové řízečky

Marinované Pangasové řízečky

Z bílého jogurtu, majonézy, pažitky, citronové a limetové šťávy si vytvoříme marinádu. Dochutíme solí a pep...

Pangasová pěna

Pangasová pěna

Pangase vaříme v osolené vodě s přidáním 4 jehliček rozmarýnu a jedné lžíce citronové šťávy 5- 8 minut. Roz...

Rohlíkový nákyp s pangasem

Rohlíkový nákyp s pangasem

Rozmraženou rybu osušíme, nakrájíme na kostky a dobře osolíme. Rohlíky nakrájíme na kostky, zelenou petržel...

Smažené rybí filety

Smažené rybí filety

Filety důkladně osušíme, osolíme, opepříme a posypeme kořením na ryby nebo vegetou. Vejce, mléko, sůl a mou...

Panganius jako řízek

Panganius jako řízek

Pangase osolíme a rozdělíme na dvě části, protože je ryba dost velká. Rozklepeme vajíčko a rozšleháme jej...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Pangasius Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
Pangasius kvalitní chutné maso? Tak to bude asi nějaký jiný pangasius, než je u nás běžně k dostání, protože toho, co znám já dá práci upravit, aby alespoň trochu chutnal. A to se už vůbec nebavíme o tom, že tahle ryba je chovaná ve Vietnamu v těch největších "stokách" v ústí řek vlévajících se do moře, kudy tečou ty největší hnoje (pesticidy a jiné lahůdky z Vietnamského "hospodářství").

Ondřej T. 07. 02. 2011, 19:50

Thumb
mne teda pangasius chutna a neprijde mi jako sracky z vietnamsky stoky.. taky se musi koupit solidni pangasius a ne to nejlevnejsi kde je to 50%/50% glazovany a nacpany vodou ;)

Plevel 20. 11. 2012, 15:27

Facebook komentáře