Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
štika

štika

Přidat na Pinterest
Dravá ryba, tělo štíhlé se stříbrným nádechem. Koupíme ji čerstvou ve specializovaných obchodech. Maso je jemné, bílé, chuťově skvělé, ale je trochu sušší. Připravujeme ji rozdělenou na podkovy, je vhodná pro úpravu se smetanovou nebo bylinkovou omáčkou, na smažení je příliš suchá a nevynikly by tak správně chuťové vlastnosti. Výborně chutná v kombinaci s brusinkami, podáváme s plátkem citrónu. Můžeme ji i péct, ale opět ne v celku, ale rozdělenou na jednotlivé části, přidáváme máslo a koření, které báječně podtrhne její chuť. Pokud podáváme s bílým vínem, vytvoříme opravdovou delikatesu.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Štika s fazolemi a chorizem

Štika s fazolemi a chorizem

Fazole si namočíme ve vodě den předem. Poté je propláchneme a zalijeme dvěma litry vody. Přidáme 3 stroužky...

Štika s fenyklovým zelím

Štika s fenyklovým zelím

Podkovy štiky (vykuchaná a očištěná štika naporcovaná na podkovy) pokapeme kořením, dáme do pekáčku s oleje...

Zapečená štika

Zapečená štika

Šťuku očistíme, vypitveme, umyjeme, osušíme, nakrájame na porcie, posolíme a spolu so šampiňónmi nakrájaným...

Marinovaná štika se slaninkou

Marinovaná štika se slaninkou

Štiku omyjeme, osušíme a ze změklého másla a koření vytvoříme polotuhou marinádu, kterou štiku potřeme ze v...

Blatenské filé

Blatenské filé

Do pekáčku vysypeme celé balení zeleniny. Poklademe nerozmraženou rybou. Posypeme solí, pepřem a přidáme na...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí štika Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře