Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Marinovaná štika se slaninkou

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 2h 20min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 2h 50min , porce

1157 kalorií, 0.0g cukrů, 102.0g tuků, 9.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Štiku omyjeme, osušíme a ze změklého másla a koření vytvoříme polotuhou marinádu, kterou štiku potřeme ze všech stran (štiku neporcujeme, jen nařízneme!). Necháme v lednici odležet cca 2 h. Poté na pánvi osmahneme anglickou slaninu, kterou vyplníme štiku a přichytíme párátky nebo nití, aby nám slanina nevypadávala ven. Dáme na 20-30 minut na gril. Pečeme, dokud nedosáhneme křupavé kůrčičky na štice. Mezitím si na výpeku osmažíme na kostičky nebo na plátky nakrájenou cibulku, kterou poprášíme hladkou moukou (je-li třeba, přidáme ještě sádlo).

Bulb Tip k receptu

Na fotce je i jarní cibulka, ale teď vím, že bych ji už nepoužila, protože přeráží chuť ryby. Jako příloha jsou výborné pečené brambory. Dozdobíme plátkem citronu a pak už jen dobrou chuť!

Tatiana

25. 10. 2010, Recept navštíven: 3164x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Marinovaná krkovice

Marinovaná krkovice

Maso naporcujeme na 4 vyšší plátky po 150 g. Připravíme si marinádu z oleje, koření, utřeného česneku. Maso...

Marinovaná hlíva v těstíčku s pažitkovým dipem

Marinovaná hlíva v těstíčku s pažitkovým dipem

Trs hlívy rozkrájíme na jednotlivé plodnice a očistíme je. Připravíme si marinádu: Olivový olej smícháme ...

Marinovaná štika se slaninkou

Marinovaná štika se slaninkou

Štiku omyjeme, osušíme a ze změklého másla a koření vytvoříme polotuhou marinádu, kterou štiku potřeme ze v...

Krkovička namarinovaná v česneku a citrónové šťávě

Krkovička namarinovaná v česneku a citrónové šťávě

Česnek očistíme a prolisujeme. Rozmícháme ho v trošce oleje smíchaném s citrónovou šťávou. Touto marinádou ...

Marinovaná hovězí žebra

Marinovaná hovězí žebra

Vybereme si nějaká masitá žebra a na 1-2 dny je naložíme do marinády smíchané ze všech ingrediencí. Žebra v...

Zobrazit všechny podobné recepty k Marinovaná štika se slaninkou Link-arrow

Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutná štika

22. 04. 2016, 09:59

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept

18. 09. 2016, 18:36

Přidat komentář
Tatiana
Chtela jsem ještě dodat, že výborná je i jednorázová hotová marinada na ryby. Tam stačí ji nnechat naležet jen 30 minut :-) Myslím, že se jmenuje bylinkova marinada :-)

Tatiana 25. 10. 2010, 18:25

Facebook komentáře