Marinovaná štika se slaninkou
Obtížnost
Čas přípravy
2h 20min
Čas vaření
30min
Celkový čas
2h 50min
Porce
Nutriční hodnoty
1157
kalorií
0.0g
cukrů
102.0g
tuků
9.0g
bílkovin
Příprava
Štiku omyjeme, osušíme a ze změklého másla a koření vytvoříme polotuhou marinádu, kterou štiku potřeme ze všech stran (štiku neporcujeme, jen nařízneme!). Necháme v lednici odležet cca 2 h. Poté na pánvi osmahneme anglickou slaninu, kterou vyplníme štiku a přichytíme párátky nebo nití, aby nám slanina nevypadávala ven. Dáme na 20-30 minut na gril. Pečeme, dokud nedosáhneme křupavé kůrčičky na štice. Mezitím si na výpeku osmažíme na kostičky nebo na plátky nakrájenou cibulku, kterou poprášíme hladkou moukou (je-li třeba, přidáme ještě sádlo).
Tip k receptu
Na fotce je i jarní cibulka, ale teď vím, že bych ji už nepoužila, protože přeráží chuť ryby. Jako příloha jsou výborné pečené brambory. Dozdobíme plátkem citronu a pak už jen dobrou chuť!
Tatiana25. 10. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.