Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Marinovaná štika se slaninkou

Obtížnost Čas přípravy
2h 20min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 2h 50min
Nutriční hodnoty
1157 kalorií 0.0g cukrů 102.0g tuků 9.0g bílkovin

Příprava

Štiku omyjeme, osušíme a ze změklého másla a koření vytvoříme polotuhou marinádu, kterou štiku potřeme ze všech stran (štiku neporcujeme, jen nařízneme!). Necháme v lednici odležet cca 2 h. Poté na pánvi osmahneme anglickou slaninu, kterou vyplníme štiku a přichytíme párátky nebo nití, aby nám slanina nevypadávala ven. Dáme na 20-30 minut na gril. Pečeme, dokud nedosáhneme křupavé kůrčičky na štice. Mezitím si na výpeku osmažíme na kostičky nebo na plátky nakrájenou cibulku, kterou poprášíme hladkou moukou (je-li třeba, přidáme ještě sádlo).

Bulb Tip k receptu

Na fotce je i jarní cibulka, ale teď vím, že bych ji už nepoužila, protože přeráží chuť ryby. Jako příloha jsou výborné pečené brambory. Dozdobíme plátkem citronu a pak už jen dobrou chuť!


Přidat na Pinterest
Tatiana

25. 10. 2010, Recept navštíven: 3563x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutná štika

22. 04. 2016, 09:59

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept

18. 09. 2016, 18:36

Přidat komentář
Tatiana
Chtela jsem ještě dodat, že výborná je i jednorázová hotová marinada na ryby. Tam stačí ji nnechat naležet jen 30 minut :-) Myslím, že se jmenuje bylinkova marinada :-)

Tatiana 25. 10. 2010, 18:25

Facebook komentáře