Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
úhoř

úhoř

Přidat na Pinterest
Ryba, největším světoběžníkem na světě. Vyskytuje se ve značném množství a proto má velký hospodářský význam. Za svůj život uplave tisíce kilometrů. Po narození putuje oceány, moři až dopluje do vnitrozemí. Během deseti až dvaceti let vyroste a k další reprodukci se opět vydává na dlouhou cestu zpět do oceánu. Úhoři jsou dokonce schopni dlouhou dobu vydržet na souši, mají malý a ještě kůží uzavíratelný přístup k žábrám. Úhoř má málo kostí a je hodně tučný. Doporučujeme úhoře stahovat z kůže, protože se během tepelné úpravy kroutí. Můžeme ho nakrájet na špalíky, osolit, opepřit, zakápnout citrónem a nechat proležet. Pak špalky obalíme v mouce a na pánvi na menším množství másla upečeme.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Úhoř na italský způsob

Úhoř na italský způsob

Z kože stiahnutého úhora pokrájame na kúsky a posolíme. Do hrnca dáme pokrájanú mrkvu, biele korenie, pridá...

Eidam na rožni

Eidam na rožni

Syr nakrájame na hrubé kocky, úhora olúpeme a rozkrájame na plátky. Podobne rozpolíme aj rajčiaky. Očistenú...

Uralská houbovo - rybí polévka

Uralská houbovo - rybí polévka

Huby nakrájané na plátky a mrkvu nakrájanú na kocky povaríme cca 10 m minút v osolenéj vode, pridáme kúsky ...

Úhoř na česneku

Úhoř na česneku

Úhoře stáhneme a vykucháme. Na dno pekáče dáme kousky másla. Úhoře stočíme do kruhu a vložíme do pekáče. Os...

Pečený úhoř ve víně

Pečený úhoř ve víně

Vykuchaného, vykostěného úhoře stáhneme z kůže a podélně rozřízneme. Maso osolíme, pokapeme citrónovou šťáv...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí úhoř Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře