Úhoř

Úhoř

Ryba, největším světoběžníkem na světě. Vyskytuje se ve značném množství a proto má velký hospodářský význam. Za svůj život uplave tisíce kilometrů. Po narození putuje oceány, moři až dopluje do vnitrozemí. Během deseti až dvaceti let vyroste a k další reprodukci se opět vydává na dlouhou cestu zpět do oceánu. Úhoři jsou dokonce schopni dlouhou dobu vydržet na souši, mají malý a ještě kůží uzavíratelný přístup k žábrám. Úhoř má málo kostí a je hodně tučný. Doporučujeme úhoře stahovat z kůže, protože se během tepelné úpravy kroutí. Můžeme ho nakrájet na špalíky, osolit, opepřit, zakápnout citrónem a nechat proležet. Pak špalky obalíme v mouce a na pánvi na menším množství másla upečeme.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.