Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Vinná klobása

Vinná klobása

Přidat na Pinterest

Tepelně opracovaný masný výrobek, v posledních letech velmi oblíbený. Obsahuje tučné i libové vepřové maso jako hlavní surovinu, dále přírodní víno a samozřejmě koření a přidané pojivo. Směs se plní do vyčištěných střívek. Vinná klobása je pravidla tenčí a delší, zavinuje se tvaru hlemýždí ulity a upevní se příčně propíchutou špejlí. V kuchyni ji využijete k přípravě mnoha pokrmů. Hodí se jednak na grilování, opékání, tak i k obalení a smažení nebo k zapékání. Podává se se zelím, bramborem, bramborovou kaší i luštěninami.

 

Zdroj obrázku: www.prouditaliancook.blogspot.com, www.jonoandjules.wordpress.com

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Hovězí plněné vinnou klobásou

Hovězí plněné vinnou klobásou

Maso opereme a osušíme. Nožem uděláme do masa otvor a dovnitř opatrně vložíme klobásu. Maso osolíme, opepří...

Vinná klobása s kapií

Vinná klobása s kapií

Vinnou klobásu svineme a dáme do pekáčku, podlijeme troškou vody a pečeme při 160°C 20 minut. Mezitím cibul...

Bramborový koláč s vinnou klobásou podle časopisu Kuchyně.cz

Bramborový koláč s vinnou klobásou podle časopisu Kuchyně.cz

Brambory oloupeme, nastrouháme najemno, dáme na vál, doprostřed uděláme důlek, vklepneme do něj vejce, osol...

Kaiserky s klobásovou náplní

Kaiserky s klobásovou náplní

Kaiserkám seřízneme vršky a opatrně je vydlabeme. Vydlabaný vnitřek dáme do misky a navlhčíme vodou. Nechám...

Kuličky z vinné klobásy v šalvějové omáčce

Kuličky z vinné klobásy v šalvějové omáčce

Nejprve si připravíme kuličky. Obsah vinné klobásy vymačkáme ze střívka do mísy, vytvoříme z něj menší kuli...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Vinná klobása Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře