Kuličky z vinné klobásy v šalvějové omáčce
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
4040
kalorií
1.0g
cukrů
377.0g
tuků
94.0g
bílkovin
Příprava
Nejprve si připravíme kuličky. Obsah vinné klobásy vymačkáme ze střívka do mísy, vytvoříme z něj menší kuličky a obalíme je v 50 gramech hladké mouky.
Na pánvi si rozpálíme olej a kuličky v ní dozlatova osmažíme. Necháme na papírové útěrce okapat.
Během sušení kuliček si uvaříme omáčku. Do kastrůlku se silným dnem si rozpustíme máslo a pomalinku přiléváme studené mléko. Když se mléko začíná vařit, pomalu přisypáváme prosátou mouku a během přisypávání mícháme metličkou, aby se nám v mléce neutvořili hrudky. Poté přidáme šalvěj a necháme na mírném ohni 10 minut povařit. Na závěr přilijeme smetanu.
Masové kuličky vložíme do omáčky a podáváme s těstovinami.
Tip k receptu
Do omáčky můžeme taky přidat bílé víno.
Sonia00506. 01. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.