Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kuličky z vinné klobásy v šalvějové omáčce

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 0min
Nutriční hodnoty
4040 kalorií 1.0g cukrů 377.0g tuků 94.0g bílkovin

Příprava

Nejprve si připravíme kuličky. Obsah vinné klobásy vymačkáme ze střívka do mísy, vytvoříme z něj menší kuličky a obalíme je v 50 gramech hladké mouky.
Na pánvi si rozpálíme olej a kuličky v ní dozlatova osmažíme. Necháme na papírové útěrce okapat.
Během sušení kuliček si uvaříme omáčku. Do kastrůlku se silným dnem si rozpustíme máslo a pomalinku přiléváme studené mléko. Když se mléko začíná vařit, pomalu přisypáváme prosátou mouku a během přisypávání mícháme metličkou, aby se nám v mléce neutvořili hrudky. Poté přidáme šalvěj a necháme na mírném ohni 10 minut povařit. Na závěr přilijeme smetanu.
Masové kuličky vložíme do omáčky a podáváme s těstovinami.

Bulb Tip k receptu

Do omáčky můžeme taky přidat bílé víno.


Přidat na Pinterest
Sonia005

06. 01. 2011, Recept navštíven: 2697x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Thumb
Moc pěkně zpracovaný postup a fotografie. Dik moc za recept.

Robin 10. 01. 2011, 15:31

Sonia005
Díky, jen jsem to zapoměla vyfotit když to bylo všechno pospolu....měli jsme totiž velký hlad :-D

Sonia005 10. 01. 2011, 17:51

Facebook komentáře