Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Kuličky z vinné klobásy v šalvějové omáčce

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 1h 0min , porce

4040 kalorií, 1.0g cukrů, 377.0g tuků, 94.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Nejprve si připravíme kuličky. Obsah vinné klobásy vymačkáme ze střívka do mísy, vytvoříme z něj menší kuličky a obalíme je v 50 gramech hladké mouky.
Na pánvi si rozpálíme olej a kuličky v ní dozlatova osmažíme. Necháme na papírové útěrce okapat.
Během sušení kuliček si uvaříme omáčku. Do kastrůlku se silným dnem si rozpustíme máslo a pomalinku přiléváme studené mléko. Když se mléko začíná vařit, pomalu přisypáváme prosátou mouku a během přisypávání mícháme metličkou, aby se nám v mléce neutvořili hrudky. Poté přidáme šalvěj a necháme na mírném ohni 10 minut povařit. Na závěr přilijeme smetanu.
Masové kuličky vložíme do omáčky a podáváme s těstovinami.

Bulb Tip k receptu

Do omáčky můžeme taky přidat bílé víno.

Sonia005

06. 01. 2011, Recept navštíven: 2448x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Kuličky z vinné klobásy v šalvějové omáčce

Kuličky z vinné klobásy v šalvějové omáčce

Nejprve si připravíme kuličky. Obsah vinné klobásy vymačkáme ze střívka do mísy, vytvoříme z něj menší kuli...

Zobrazit všechny podobné recepty k Kuličky z vinné klobásy v šalvějové omáčce Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Thumb
Moc pěkně zpracovaný postup a fotografie. Dik moc za recept.

Robin 10. 01. 2011, 15:31

Sonia005
Díky, jen jsem to zapoměla vyfotit když to bylo všechno pospolu....měli jsme totiž velký hlad :-D

Sonia005 10. 01. 2011, 17:51

Facebook komentáře