Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Italský domácí chléb

Italský domácí chléb

Obtížnost Čas přípravy
3h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 3h 30min
Nutriční hodnoty
860 kalorií 0.0g cukrů 2.0g tuků 24.0g bílkovin

Příprava

Do vody rozdrobíme kvasnice a přidáme trochu mouky. Vytvoříme tak kvásek, který necháme vykynout. Ke zkynutému kvásku přidáme zbytek mouky, olivový olej. Vypracujeme těsto, které by mělo mít střední hustotu. Těsto necháme kynout. Po vykynutí jej promícháme a necháme opět kynout. Zopakujeme ještě jednou promíchání a vykynutí. Z vykynutého těsta poté tvoříme bochníček. Vymažeme formu, vysypeme ji moukou a vložíme do ní bochníček z těsta. Necháme ještě chvíli vykynout. Pečeme zpočátku v horké troubě při 200°C a dopečeme při mírnějších teplotách. Celková doba pečení je asi 30 minut.

Bulb Tip k receptu

Upečený chléb nedáváme hned na mísu, ale nejlépe na dřevěné prkénko nebo košíčku, jinak by mohl na spodní části zvlhnout


Martina Třetinová

18. 04. 2009, Recept navštíven: 5802x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Angel 666
Moc dobré je přidat do těsta několik sušených rajčátek, nasekaných na kousky a pár černých oliv, nakrájených na kolečka. S těmito přídavky je to výborná příloha ke grilovaným masům :o)

Angel 666 18. 12. 2009, 19:14

LUSYLIE
SOUHLASÍM ,DOBRÁ JE I SUŠENÁ SMAŽENÁ CIBULKA

LUSYLIE 16. 02. 2010, 22:09

Facebook komentáře