Chybějící obrázek

Italský domácí chléb

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

3h 0min
Čas vaření
30min

Celkový čas

3h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

860 kalorií
0.0g cukrů
2.0g tuků
24.0g bílkovin


Příprava

Do vody rozdrobíme kvasnice a přidáme trochu mouky. Vytvoříme tak kvásek, který necháme vykynout. Ke zkynutému kvásku přidáme zbytek mouky, olivový olej. Vypracujeme těsto, které by mělo mít střední hustotu. Těsto necháme kynout. Po vykynutí jej promícháme a necháme opět kynout. Zopakujeme ještě jednou promíchání a vykynutí. Z vykynutého těsta poté tvoříme bochníček. Vymažeme formu, vysypeme ji moukou a vložíme do ní bochníček z těsta. Necháme ještě chvíli vykynout. Pečeme zpočátku v horké troubě při 200°C a dopečeme při mírnějších teplotách. Celková doba pečení je asi 30 minut.

Tip k receptu

Upečený chléb nedáváme hned na mísu, ale nejlépe na dřevěné prkénko nebo košíčku, jinak by mohl na spodní části zvlhnout

přidejte na:
Martina Třetinová

18. 04. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept

katka16031 12. 08. 2018, 19:30

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Moc dobré je přidat do těsta několik sušených rajčátek, nasekaných na kousky a pár černých oliv, nakrájených na kolečka. S těmito přídavky je to výborná příloha ke grilovaným masům :o)

Angel 666 18. 12. 2009, 19:14

Chybějící obrázek
SOUHLASÍM ,DOBRÁ JE I SUŠENÁ SMAŽENÁ CIBULKA

LUSYLIE 16. 02. 2010, 22:09