Italský domácí chléb
Obtížnost
Čas přípravy
3h 0min
Čas vaření
30min
Celkový čas
3h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
860
kalorií
0.0g
cukrů
2.0g
tuků
24.0g
bílkovin
Příprava
Do vody rozdrobíme kvasnice a přidáme trochu mouky. Vytvoříme tak kvásek, který necháme vykynout. Ke zkynutému kvásku přidáme zbytek mouky, olivový olej. Vypracujeme těsto, které by mělo mít střední hustotu. Těsto necháme kynout. Po vykynutí jej promícháme a necháme opět kynout. Zopakujeme ještě jednou promíchání a vykynutí. Z vykynutého těsta poté tvoříme bochníček. Vymažeme formu, vysypeme ji moukou a vložíme do ní bochníček z těsta. Necháme ještě chvíli vykynout. Pečeme zpočátku v horké troubě při 200°C a dopečeme při mírnějších teplotách. Celková doba pečení je asi 30 minut.
Tip k receptu
Upečený chléb nedáváme hned na mísu, ale nejlépe na dřevěné prkénko nebo košíčku, jinak by mohl na spodní části zvlhnout
Martina Třetinová18. 04. 2009
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.