Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Italský domácí chléb

Italský domácí chléb
Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 3h 0min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 3h 30min , porce

860 kalorií, 0.0g cukrů, 2.0g tuků, 24.0g bílkovin

Příprava

Do vody rozdrobíme kvasnice a přidáme trochu mouky. Vytvoříme tak kvásek, který necháme vykynout. Ke zkynutému kvásku přidáme zbytek mouky, olivový olej. Vypracujeme těsto, které by mělo mít střední hustotu. Těsto necháme kynout. Po vykynutí jej promícháme a necháme opět kynout. Zopakujeme ještě jednou promíchání a vykynutí. Z vykynutého těsta poté tvoříme bochníček. Vymažeme formu, vysypeme ji moukou a vložíme do ní bochníček z těsta. Necháme ještě chvíli vykynout. Pečeme zpočátku v horké troubě při 200°C a dopečeme při mírnějších teplotách. Celková doba pečení je asi 30 minut.

Bulb Tip k receptu

Upečený chléb nedáváme hned na mísu, ale nejlépe na dřevěné prkénko nebo košíčku, jinak by mohl na spodní části zvlhnout

Martina Třetinová

18. 04. 2009, Recept navštíven: 5546x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Italský domácí chléb

Italský domácí chléb

Do vody rozdrobíme kvasnice a přidáme trochu mouky. Vytvoříme tak kvásek, který necháme vykynout. Ke zkynut...

Zobrazit všechny podobné recepty k Italský domácí chléb Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Angel 666
Moc dobré je přidat do těsta několik sušených rajčátek, nasekaných na kousky a pár černých oliv, nakrájených na kolečka. S těmito přídavky je to výborná příloha ke grilovaným masům :o)

Angel 666 18. 12. 2009, 19:14

LUSYLIE
SOUHLASÍM ,DOBRÁ JE I SUŠENÁ SMAŽENÁ CIBULKA

LUSYLIE 16. 02. 2010, 22:09

Facebook komentáře