Karlovarský knedlík

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
25min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

824 kalorií
0.0g cukrů
83.0g tuků
19.0g bílkovin


Příprava

Rohlíky nakrájejte na kostičky a vhoďte do misky, přidejte nasekanou petrželku, osolte, opepřete a zalijte smetanou. Vše spolu hezky propracujte. Žloutky rozšlehejte s vlažným máslem a přidejte do misky. Opět její kompletní obsah dobře promíchejte. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh tak, že se i po otočení nádoby nebude rozjíždět po stranách, a opatrně jej smíchejte se zbytkem surovin. Z takto připraveného těsta vypracujte knedlík. Navlhčete utěrku a knedlík do ní zabalte. Oba konce zavažte kuchyňským provázkem a ve vroucí osolené vodě ho vařte asi 25 minut. Klidně jej i párátkem jemně pootočte. Hotový knedlík vybalte a servírujte jako přílohu k omáčkám a pečeným masům.

Tip k receptu

Tohle je jedna z méně známých variant známého knedlíku, po chuťové stránce je ale skvělý! Petrželka a lehkost sněhu totiž spolupracují na výbornou.

přidejte na:
Šéfredaktor

18. 05. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
tento knedlík mám vyskúšaný,je vyborný

palino 20. 02. 2018, 20:01

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
knedlík mám odskúšaný, robím ho často

hanka 17. 05. 2019, 14:49

misazavorkova
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Tento knedlík je výborný, akorát ho vařím v potravinové fólii :)

misazavorkova 18. 08. 2019, 12:18

Přidat komentář