Karlovarský knedlík
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Rohlíky nakrájejte na kostičky a vhoďte do misky, přidejte nasekanou petrželku, osolte, opepřete a zalijte smetanou. Vše spolu hezky propracujte. Žloutky rozšlehejte s vlažným máslem a přidejte do misky. Opět její kompletní obsah dobře promíchejte. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh tak, že se i po otočení nádoby nebude rozjíždět po stranách, a opatrně jej smíchejte se zbytkem surovin. Z takto připraveného těsta vypracujte knedlík. Navlhčete utěrku a knedlík do ní zabalte. Oba konce zavažte kuchyňským provázkem a ve vroucí osolené vodě ho vařte asi 25 minut. Klidně jej i párátkem jemně pootočte. Hotový knedlík vybalte a servírujte jako přílohu k omáčkám a pečeným masům.
Tip k receptu
Tohle je jedna z méně známých variant známého knedlíku, po chuťové stránce je ale skvělý! Petrželka a lehkost sněhu totiž spolupracují na výbornou.
Šéfredaktor18. 05. 2012