Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 40min
Nutriční hodnoty
824 kalorií 0.0g cukrů 83.0g tuků 19.0g bílkovin

Příprava

Rohlíky nakrájejte na kostičky a vhoďte do misky, přidejte nasekanou petrželku, osolte, opepřete a zalijte smetanou. Vše spolu hezky propracujte. Žloutky rozšlehejte s vlažným máslem a přidejte do misky. Opět její kompletní obsah dobře promíchejte. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh tak, že se i po otočení nádoby nebude rozjíždět po stranách, a opatrně jej smíchejte se zbytkem surovin. Z takto připraveného těsta vypracujte knedlík. Navlhčete utěrku a knedlík do ní zabalte. Oba konce zavažte kuchyňským provázkem a ve vroucí osolené vodě ho vařte asi 25 minut. Klidně jej i párátkem jemně pootočte. Hotový knedlík vybalte a servírujte jako přílohu k omáčkám a pečeným masům.

Bulb Tip k receptu

Tohle je jedna z méně známých variant známého knedlíku, po chuťové stránce je ale skvělý! Petrželka a lehkost sněhu totiž spolupracují na výbornou.


Šéfredaktor

18. 05. 2012, Recept navštíven: 1805x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře