Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 126

Salámová pomazánka s hermelínem

Salámová pomazánka s hermelínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g měkkého salámu, 1 balení Hermelínu, 2 slepičí vejce, 50 g cibule, 50 g majonézy, 2 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli

Cibuli nakrájíme najemno, nahrubo nastrouháme salám, hermelín, vejce. Přidáme horčici, majonézu, špetku soli a vše zamícháme.

Vaječná omeleta s hráškem

Vaječná omeleta s hráškem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 100 g zeleného hrášku, 1 lžička másla, 50 g Eidamu (Edam), špetka soli, špetka pepře

V míse rozšleháme vejce, přidáme hrášek, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpustíme máslo a vlijeme vaječnou směs. Opekáme asi 3 minuty, aby povrch zůstal tekutý. Posypeme sýrem a pak, máme-li pánev vhodnou do trouby, dáme zapéct, jinak necháme na pl...

Rýžový moučník

Rýžový moučník

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 2 balení skořicového cukru, 2 balení vanilkového cukru, 250 ml Ramy Cremefine ke šlehání, 50 g rýže, ovoce na ozdobu podle chuti

Mléko přivedeme k varu a přidáme do něj skořicový cukr, vanilkový cukr a rýži. Opět přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut, poté odstavíme. Mezitím dotuha ušleháme Ramu Cremefine ke šlehání, kterou pak do připravené schladlé směsi vmícháme. Dáme d...

Slovenská nádivka

Slovenská nádivka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

9 housek, 18 vajec + 4 uvařené natvrdo, 2 lžíce petrželky, 3/4 lžičky Sody bikarbóny, 3 domácí klobásy, 150 g slaniny, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Klobásu uvaríme domäkka a nakrájame na kolieska. Žemle namočíme do studenej vody a necháme rozmočiť, slaninu nakrájame na malé kocky. Vajcia rozbijeme, v miske rozšľaháme a pridáme k riadne vyžmýkaným žemliam. Pridáme nakrájanú klobásu, slaninu, ...

Šišky

Šišky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg polohrubé mouky, 1 lžička citronové kůry, 40 g droždí (kvasnice), 750 ml mléka, 4 žloutky, 80 g cukru moučka, 100 g másla, špetka soli, 2 lžíce rumu, 1 sklenka džemu

Múku preosejeme, pridáme citrónovú kôru, droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku, žĺtky, cukor, rozpustené maslo, soľ, rum a zvyšné vlažné mlieko. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré prikryté necháme nakysnúť. Pracovnú dosku posypeme múkou, cesto vyvaľk...

Kávové zrno

Kávové zrno

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g piškotů , 140 g másla, 50 g cukru moučky, 100 g mletých vlašských ořechů, 100 g nasekaných rozinek, 4 lžíce rumu, 4 lžíce kakaa, troška skořice, hrst vlašských ořechů nebo mandlí jako jádra zrn, 1 balení čokoládové polevy

Piškoty nastrouháme, smícháme je s ostatními přísadami a vypracujeme polotuhé těsto, které necháme ztuhnout v chladničce. Potom tvarujeme kávová zrna asi 3 cm velká, do kterých zabalíme ořech nebo mandli. Opět dáme ztuhnout a nakonec máčím...

Čokoládový dezertík

Čokoládový dezertík

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 150 g cukru moučky, 25 g kakaa, 150 g tmavé čokolády

Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem. Přimícháme kakao a čokoládu a opatrně přimícháme tuhý sníh, ušlehaný z bílků. Směs dáme do vymazané dortové formy a v předehřáté troubě na 180 stupňů pečeme 35 minut. Necháme vychladnout a při ...

Maso s těstovinami na kari

Maso s těstovinami na kari

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 1 lžíce kari koření, špetka soli, 250 g malých těstovin, 100 g Eidamu (Edam), 30 ml kravského mléka, 2 vejce

Těstoviny uvaříme a scedíme. Mleté maso smíchéme s kari, osolíme a opečeme na rozpáleném oleji. Poté ho smícháme s uvařenými těstovinami a naskládáme do zapékací misky. Posypeme sýrem a polijeme mlékem, rozšlehaným s vajíčky. Zapečeme.

Uzené maso v kysaném zelí

Uzené maso v kysaném zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g uzeného masa, 500 g brambor, 500 g kyselého zelí, 50 g slaniny, 50 g sádla, 1 cibule, 200 ml sladké smetany, špetka kmínu, špetka pepře, špetka soli

Předem si uvaříme brambory. Pekáček vymažeme sádlem, vložíme na plátky nakrájené vychladlé brambory, pokmínujeme, opepříme a osolíme. Na brambory klademe plátky uzeného masa a pokryjeme je zelím, podušeným na slanině a cibulce. Nakonec zalijeme sm...

Zapečené hermelínové brambory

Zapečené hermelínové brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 větších brambor, 1 cibule, 1 červená cibule, 1 velký hermelín, 100 g Nivy, 100 g měkkého salámu, 80 g Eidamu (Edam), 1 balení smetany (250 ml), špetka soli

Brambory nakrájíme na menší kousky, ostatní suroviny také. Oba druhy cibule nakrájíme na tenká půlkolečka. Vše smícháme dohromady, podle potřeby můžeme osolit a nasypeme do zapékací mísy. Zalijeme smetanou a pečeme asi 35 minut, dokud se všechny s...

Rychlý uzeninový guláš

Rychlý uzeninový guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uzeniny, 1 cibule, 60 ml olivového oleje, 3 lžíce rajčatového protlaku, 2 papriky (kapie), 1 lžíce Worcesterské (Worcesterová) omáčky, troška mleté papriky , špetka soli

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou uzeninu a rajčatový protlak. Osmažíme, až se olej odděluje od protlaku, pak vmícháme mletou papriku, na nudličky nakrájené papriky, worcester a sůl a prohřejeme. Podáváme s ...

Kabanos zapečený se zelím

Kabanos zapečený se zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Kabanosu, 1 balení kyselého zelí, 1 cibule, 20 ml olivového oleje, 100 ml sladké smetany, špetka mleté papriky

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku, přidáme pokrájené zelí, trochu vody nebo nálevu ze zelí a krátce podusíme. Polovinu zelí urovnáme do 4 zapékacích misek, na ně vložíme na kolečka nakrájený kabanos, na ně opět z...

Bruschetta

Bruschetta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g rajčat, 5 stroužků česneku, 100 ml olivového oleje, 2 červené cibule, 1 svazek čerstvé bazalky, špetka pepře, 1 lžička sušeného oregana, špetka soli

Paradajky umyjeme a spolu s cibuľkami nakrájame na drobné kocky. Cesnak prelisujeme alebo nakrájame na jemno. Suroviny zmiešame, dochutíme soľou, korením, oreganom, nasekanou čerstvou bazalkou a pokvapkáme olivovým olejom. Hotovú bruschettu nechám...

Mrkvová pomazánka se sýrem a cibulí

Mrkvová pomazánka se sýrem a cibulí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g rostlinného tuku, 3 trojúhelníčky taveného sýra, 125 g mrkve, 60 g cibule, 2-3 lžíce bílého jogurtu nebo krémové smetany, sůl

Rostlinný tuk vyšleháme do pěny, přidáme nastrouhané trojúhelníčky sýra, strouhanou mrkev, jemně nakrájenou cibuli, bílý jogurt nebo smetanu, sůl a vše dobře promícháme.

Vaječná pomazánka s česnekem

Vaječná pomazánka s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce uvařená natvrdo, 2 lžíce Ramy máslové, 1-2 lžičky soli, asi 2 lžíce mléka, 1 sterilovaná okurka, kousek sterilované kapie

Vařená vejce jemně nastrouháme. Ramu rozetřeme se solí, přidáme vejce, mléko, prolisovaný česnek a napěníme. Nakonec vmícháme drobně nakrájenou okurku a kapii.

Výborné kremrole

Výborné kremrole

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 bílků, 20 dkg cukru moučka, 1 listové těsto, 1/4 kostky másla

Rozválené těsto si nakrájíme rádýlkem na proužky cca 3 cm široké a 25 cm dlouhé a namotáváme na kovové trubičky potřené rozpuštěným máslem. Klademe na vymazaný plech, kde je ještě potřeme rozpuštěným máslem a pečeme dozlatova. V horké vodní lázni ...

Kuře na řecký způsob

Kuře na řecký způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 kg brambor, 1 lžička soli, 1 lžička Vegety, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžička kari koření, 2 cibule, 100 ml rostlinného oleje, 2 mrkve, 3 stroužky česneku, 1 lžíce Dijonské hořčice, 1 jablko, 200 g strouhaného sýra, špetka pepře

Brambory, mrkev a cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka a dáme do mísy. Pokapeme olejem, smícháme s nasekaným česnekem, grilovacím kořením, vegetou a hořčicí. Necháme asi hodinu marinovat. Maso umyjeme, osolíme, opepříme, posypeme vegetou, karí ko...

Grilované rozmarýnové žampiony

Grilované rozmarýnové žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 žampionů, 200 g plátků anglické slaniny, 1 svazek rozmarýnu, špetka pepře, špetka soli

Z větviček rozmarýnu odrháme lístky a na konci je seřízneme do špičky. Hlavičky žampionů očistíme, omyjeme a osušíme. Lehce je osolíme a opepříme a napichujeme na improvizované rozmarýnové jehly. Špízy rozložíme na plech vyložený pečícím papírem...

Café granité

Café granité

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 g jemně mleté kávy, 1 citrón, 2 lžičky cukru krystal, 200 ml vody

Z jemně mleté kávy a poloviny vody připravíme espresso. Osladíme ho jednou lžičkou cukru, necháme vychladnout a dáme zamrazit. Vy zbylé vodě rozpustíme lžičku cukru a vymáčkáme šťávy asi z 1/8 citronu. Rovněž zamrazíme. Zmraženou kávu přendáme do ...

Špenátové mufinky

Špenátové mufinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 vajec, 8 lžic mléka, 1 stroužek česneku, pepř, sůl, 250 g listového špenátu, máslo na vymazání formiček

Vypraný špenát spaříme horkou vodou. Vejce rozmícháme s mlékem, solí, pepřem a utřeným česnekem. Vmícháme pokrájený špenát. Mufinkové formičky vyložíme papírovými košíčky vytřené máslem a naplníme připravenou směsí. Zvolna upečeme.

Křehká bábovka

Křehká bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

13 dkg Hery, 10 dkg cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 10 dkg pískového cukru, 5 žloutků, 1 vejce, 40 dkg polohrubé mouky, 1 vanilkový pudink, 1 prášek do pečiva, 5 bílků vyšlehaných do sněhu, 1 smetana ke šlehání (šlehačka)

Heru ušleháme s cukry s vejcem a žloutky do husté pěny. Přidáme polovinu mouky smíchanou s vanilkovým pudinkem, rozkvedlanou šlehačkou a dobře promícháme. Nakonec vmícháme zbylou mouku smíchanou s práškem do pečiva a po částech přidáme pevně ušleh...

Koprová pomazánka

Koprová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg Lučiny, 5 dkg smetany, 1 lžíce kopru, sůl

Lučinu vyšleháme se smetanou, solí a jemně nasekaným koprem.

Trempská pomazánka

Trempská pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg majonézy, 10 dkg Lučiny, 20 dkg měkkého salámu, 25 dkg sterilované zeleniny Moravanka, 2 vejce natvrdo, 1 lžíce hořčice, pepř, sůl

V míse rozetřeme majolku s lučinou, přidáme měkký salám se sterilizovanou zeleninou, nastrouhaná vařená vejce, hořčici, pepř, sůl a promícháme.

Šunková pomazánka I.

Šunková pomazánka I.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 dkg másla, 15 dkg šunky, 1 lžička hořčice, 1 vejce natvrdo, 2 lžíce smetany, sůl, pepř

Máslo vyšleháme do pěny, přidáme jemně semletou šunku, nastrouhané vejce, hořčici, smetanu, sůl, pepř a vše dobře vyšleháme.

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, sůl, 4 lžíce hladké mouky, kmín, 5 lžic olivového oleje, 2 lžíce másla, petržel, 1 citrón

Porce kapra osolíme, pomoučníme a okmínujeme, vložíme na rozehřátý olej a opečeme po obou stranách dočervena. Těsně před podáváním porce přelijeme rozehřátým máslem, pokapeme citronem a posypeme nasekanou petrželkou.

stránka: