Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 129

Těstovinová  rýže Tarhoňa

Těstovinová rýže Tarhoňa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg hrubé mouky, 2 vejce, 2 lžíce sádla, 1 lžíce mleté papriky, 300 ml vody

Z mouky a vajec uhněteme těsto, které nastrouháme na struhadle s velkými oky - jako drobení do polévky. Necháme chvíli oschnout. Potom na rozehřátém sádle pražíme drobení dozlatova, přidáme mletou papriku a sůl, zalijeme vodou tak, aby byla asi 1 ...

Argentina

Argentina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kuřecí prsa, 1 velká cibule, olej, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, jarní cibulka, kořenící směs Domácí sekaná Rossk

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, prosypeme kořením a necháme chvíli odležet. Mezitím si nakrájíme cibuli na tenká půlkolečka a nať jarní cibulky nadrobno. Rozpálíme olej a maso na něm zprudka orestujeme, pak přidáme cibuli a zmírníme plamen. Při...

Delikatesní kuřecí játra

Delikatesní kuřecí játra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích jater, 4 lžíce škrobové moučky, 1 hrst mandlí, 4 stroužky česneku, špetka chilli koření, 2 pórky, 20 ml sojové omáčky

Očištěná kuřecí játra obalíme ve škrobové moučce a prudce osmahneme. Přidáme oloupané mandle, pokrájené na hrubší nudličky, chilli a prolisovaný česnek a znovu osmahneme. Zmírníme plamen a mírně podlijeme. Dusíme asi 8 minut, poté vložíme na koleč...

Kuře na jablkách

Kuře na jablkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, sůl, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 4 jablka, olej

Kuře naporcujeme, posolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Jablka nakrájíme na čtvrtky a cibuli na kolečka. Dáme do pekáčku a pokapeme trochou oleje. Na směs položíme porce kuřete a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut.

Krutony Rossk

Krutony Rossk

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího mletého masa, Domácí sekaná Rossk - koření, 1 vejce, trocha strouhanky, olej

Mleté maso smícháme s kořením a s vejcem, podle potřeby zahustíme strouhankou. Vytvarujeme dva krutony a necháme je 15 minut odležet, aby se chuť koření "vsákla" do masa. Necháme rozehřát olej a krutony na něm opečeme. Podáváme s čímkoliv - nejlép...

Nakládané maso na pánev

Nakládané maso na pánev

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 lžíce majoránky, 1 lžička pepře, 1 lžička kmínu, sůl, 8 lžic plnotučné hořčice, 100 ml slunečnicového oleje

Maso nakrájíme na kousky velikosti sousta. Mletý pepř, drcený kmín a ostatní ingredience smícháme a nalijeme na maso. Ručně promícháme, omáčku do masa jakoby vtlačujeme. Uložíme na 12h (lépe na 24 hodin) do lednice. Poté jen osmažíme a podáváme s ...

Hedvábné cibulkové zelí

Hedvábné cibulkové zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g cibule, 3 lžíce sádla, 1 lžička cukru krupice, 10 ml octa, 1 lžička kmínu, 1 lžička soli

Na sádle zpěníme jednu na jemná kolečka nakrájenou cibuli. Ostatní také nakrájíme na tenká kolečka a povaříme v osolené vodě. Po chvíli scedíme a přidáme k osmažené cibuli. Osolíme, osladíme, přidáme kmín a dusíme doměkka. Nakonec dochutime octem....

Mazanec netradičně

Mazanec netradičně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Základní těsto: 250 g hrubé mouky, špetka soli, 2 ks žloutků, 1 balení instantního droždí (kvasnic), 2 dcl mléka, 1 lžíce cukru, Drobenka: 200 g hladké mouky, 125 g cukru moučka, 125 g másla, špetka muškátového květu, Dále: vlašské ořechy, mandle, rozinky, 2 cl rumu, 1 vejce na potření, cukr moučka na posypání

Zpracujeme základní těsto a necháme ho řádně kynout. Mezitím si připravíme drobenku. Také si můžeme nasekat ořechy a mandle. Když těsto vykyne, zapracujeme do něj drobenku, přidáme rum a vytvarujeme 2 mazance, které dáme na plech vyložený pečícím ...

Kuřecí rychlovka

Kuřecí rychlovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks kuřecích prsou, 15 dkg strouhaného sýra, 1 cibule, 15 dkg žampionů, 1 balení smetany, sůl, grilovací koření

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, posolíme, posypeme grilovacím kořením. Sýr nastrouháme, cibulku nakrájíme najemno a žampiony na kostičky, vše promícháme v míse. Do zapékací mísy dáme maso a na to směs. Posypeme strouhaným sýrem, zalijeme sm...

Chléb Bertík

Chléb Bertík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hladké mouky, 70 g droždí (kvasnic), 1 kostka cukru, 2 lžíce vody, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 1/2 l 10% piva

Z droždí, vody a cukru necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky dáme sůl, kmín, vzešlý kvásek a pivem zaděláme těsto, které necháme hodinu na teplém místě kynout. Po hodině je promícháme a opět v míse necháme 20 minut kynout. Pak těsto přendáme na ...

Pletenky

Pletenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 10 g cukru, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 100 g Hery/tuku, 1 vejce, 1/2 šálku mléka, 1/2 lžičky soli

Do prosáté mouky s práškem do pečiva přidáme sůl, cukr, nastrouhaný tuk, vejce a mlékem zaděláme těsto. Dobře je zpracujeme, vyválíme slabší šišky (z uvedeného množství asi 10 kusů), každou v polovině přehneme a stočíme v pletenku. Klademe je na v...

Chléb bramborový

Chléb bramborový

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 100 g vařených strouhaných brambor, 10 g droždí (kvasnic), 10 g soli, troška vody na zadělání kvásku

Připravíme si kvásek z trochy vody a rozdrobeného droždí, přidáme trochu mouky a brambor a necháme do druhého dne stát. Ráno přidáme trochu vlažné vody, ostatní mouku s bramborami, sůl a kmín a vše řádně rukama hněteme tak dlouho, až se jich těsto...

Pomazánka s jablky

Pomazánka s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Lučiny, 2 jablka, 2 lžíce včelího medu, 1 hrst vlašských ořechů, 2 lžičky cukru krupice

Jablka oloupeme a jemně nastrouháme, přidáme lučinu, med, cukr a nastrouhané ořechy. Vše dobře promícháme. Podáváme se sušenkami nebo s piškoty.

Sýrové toasty

Sýrové toasty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 100 g strouhaného sýra, 1 veka, 1 lžička plnotučné hořčice, sůl

Změklé máslo utřeme s hořčicí a solí do pěny. Pomazánkou potřeme plátky veky, rozložíme na pečící plech, posypeme nastrouhaným sýrema prudce zapečeme v troubě.

Smaženky z nudlí

Smaženky z nudlí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg nudlí, 10 dkg tvrdého sýra, 10 dkg hladké mouky, 20 dkg strouhanky, 2 vejce, 1 dcl mléka, sůl, petržel

Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme, promícháme se strouhaným sýrem, strouhankou, hladkou moukou, dvěmi vejci s přidaným mlékem, zelené petrželky a soli. Toto rovnoměrně urovnáme na vál a zatížíme prkénkem. Po vychladnutí si na krájíme obdélníky...

Rajčatová polévka se sojovou omáčkou

Rajčatová polévka se sojovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rajčat, 2 kostky drůbežího bujónu, 2 lžíce sojové omáčky, špetka soli, 1 lžíce petrželky

V 1 litru vroucí vody rozpustíme bujón, přidáme nakrájená rajčata a vše vaříme asi 25 minut. Dochutíme a podáváme.

Rychlovka z česneku

Rychlovka z česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 plátků anglické slaniny, 1,5 l drůbežího vývaru, 2 vejce, 5 stroužků česneku, špetka soli, špetka pepře

Slaninu nakrájíme nadrobno a osmažíme. Zalijeme vývarem, vložíme lisovaný česnek a necháme povařit. Dochutíme a podáváme.

Polévka z krabích tyčinek

Polévka z krabích tyčinek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 100 g mražené zeleninové směsi, 100 g krabích tyčinek, 1 vejce, 1 lžíce petrželky

Máslo rozehřejeme v hrnci a přidáme nakrájené krabí tyčinky a zeleninu. Chvíli smažíme. Zalijeme litrem vody a ochutíme kořením. Povaříme. Asi po 10 minutách vlijeme rozšlehaná vejce a vaříme ještě 3 minuty. Podáváme.

Rychlá celerová polévka

Rychlá celerová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 celeru, 4 lžíce másla, 1 kostka masoxu, 1 lžíce instantní tmavé jíšky, 1 svazek petržele

Celer nakrájíme na tenké proužky a orestujeme na rozehřátém másle. Zalijeme vodou a vložíme masox. Povaříme a zahustíme jíškou. Vložíme nadrobno nakrájenou zelenou petrželku a podáváme.

Kuřecí prsa v alobalu

Kuřecí prsa v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 80 g Eidamu, 80 g šunky, 4 lžíce másla, pepř, sůl, 1 lžíce oregana

Kuřecí prsa lehce naklepe, posolíme, opepříme a poprášíme oreganem. Poklademe plátky šunky a sýra. Zabalíme do předem vymaštěného alobalu a pečeme asi 25 min. při 200°C.

Rychlý jablkový koláč

Rychlý jablkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce , 250 g cukru krystal, 500 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 kg jablek, 4 lžíce hrubé mouky, 4 lžíce cukru moučky, kousek másla, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Celé vajcia s cukrom dobre vyšľaháme, pridáme múku s kypriacim práškom, smotanu a dobre premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Navrch dáme očistené a nastrúhané jablká, alebo použijeme sterilizované jablká vo vlastnej šť...

Roláda s pařížským krémem

Roláda s pařížským krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

6 vajec, 6 lžic cukru moučka, 6 lžic hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžíce cukru krystal, 100 g čokolády na vaření, 3 lžíce rumu

Šľahačky zohrejeme, pridáme cukor a nalámanú čokoládu a za stáleho miešania na miernom ohni necháme prevrieť. Stiahneme z ohňa, vychladíme a odložíme do chladničky. Toto si pripravíme deň vopred. Bielky oddelíme a vyšľaháme s práškovým cukrom na ...

Třešně v krystalovém cukru

Třešně v krystalovém cukru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst třešní, 1 bílek, 1 sklenka cukru krystal

Čerešne umyjeme a dôkladne osušíme. Bielok trošku našľaháme, čerešne aj so stopkami namočíme do bielku a celé obalíme v cukre. Obaliť môžeme aj lístky. Krásna ozdoba na letné, ovocné torty a múčniky.

Jahodovo - melounový salát

Jahodovo - melounový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vodního melounu, 10 jahod, 1 lžíce zavařených borůvek

Jahody opláchneme, prekrojíme, melón nakrájame na trojuholníky, naaranžujeme na tanier, posypeme čučoriedkami a ozdobíme zeleným lístkom.

Jessynčino kuře

Jessynčino kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 kuřecích stehen, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžička sladké mleté papriky, 1/2 sklenice zavařené cukety (může být i čerstvá), 1 cibule, bazalka

Kuřecí stehna opereme a naskládáme na plech. Posypeme červenou sladkou paprikou a grilovacím kořením. Na každé stehno dáme vrstvu zavařené cukety, cibule, posypeme bazalkou a dáme péct. Vhodná příloha jsou brambory v jakékoliv úpravě. Přeji dobrou...

stránka: