Mandlové jidášky s medem
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
25min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
3608
kalorií
40.0g
cukrů
157.0g
tuků
94.0g
bílkovin
Příprava
Do nádoby pekárny dáme mléko, vejce, 50 g rozpuštěného másla, neoloupané mleté mandle, špetku soli, citrónovou kůru, mouku, cukr, vanilkový cukr a droždí a zapneme program těsto.
Vykynuté těsto na vále propracujeme, rozdělíme na dílky a stáčíme do šneků nebo do uzlíků, děláme různé jidášky.
Hotové jidášky necháme na plechu vyloženém pečícím papírem ještě asi 15 minut kynout, pak vložíme do trouby, vyhřáté na 180°C a pečeme asi 20 minut dozlatova.
Zbylé 3 lžíce másla rozpustíme, smícháme s medem a rumem a vzniklou směsí potíráme horké upečené jidášky.
Pečivo necháme vychladnout, poleva trochu zaschne a můžeme podávat. Nejlépe chutnají čerstvé.
Tip k receptu
V tomto receptu rozhodně doporučuji použít pravé máslo a nenahrazovat ho jiným tukem.
Angel 66618. 03. 2010
Další recepty
Mohlo by vás zajímat
© 2024, Railsformers s.r.o.