Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Mandlové jidášky s medem

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 40min
Nutriční hodnoty
3608 kalorií 40.0g cukrů 157.0g tuků 94.0g bílkovin

Příprava

Do nádoby pekárny dáme mléko, vejce, 50 g rozpuštěného másla, neoloupané mleté mandle, špetku soli, citrónovou kůru, mouku, cukr, vanilkový cukr a droždí a zapneme program těsto.
Vykynuté těsto na vále propracujeme, rozdělíme na dílky a stáčíme do šneků nebo do uzlíků, děláme různé jidášky.
Hotové jidášky necháme na plechu vyloženém pečícím papírem ještě asi 15 minut kynout, pak vložíme do trouby, vyhřáté na 180°C a pečeme asi 20 minut dozlatova.
Zbylé 3 lžíce másla rozpustíme, smícháme s medem a rumem a vzniklou směsí potíráme horké upečené jidášky.
Pečivo necháme vychladnout, poleva trochu zaschne a můžeme podávat. Nejlépe chutnají čerstvé.

Bulb Tip k receptu

V tomto receptu rozhodně doporučuji použít pravé máslo a nenahrazovat ho jiným tukem.


Přidat na Pinterest
Angel 666

18. 03. 2010, Recept navštíven: 2731x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborne

02. 05. 2016, 10:56

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
super dobrý recept

08. 05. 2016, 18:36

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyzeraju perfektne, určite su velmi dobre

05. 01. 2017, 19:58

Přidat komentář
Šéfredaktor
Moc děkujeme za Vaše recepty, Angel, jsou vždy perfektně zpracovány i s krásně naaranžovanou fotečkou pokrmu! Hezký den!

Šéfredaktor 18. 03. 2010, 07:03

Angel 666
Děkuju za pochvalu, ta vždycky potěší :o).

Angel 666 18. 03. 2010, 09:02

Facebook komentáře