Mandlové jidášky s medem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
25min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

3608 kalorií
40.0g cukrů
157.0g tuků
94.0g bílkovin


Příprava

Do nádoby pekárny dáme mléko, vejce, 50 g rozpuštěného másla, neoloupané mleté mandle, špetku soli, citrónovou kůru, mouku, cukr, vanilkový cukr a droždí a zapneme program těsto.
Vykynuté těsto na vále propracujeme, rozdělíme na dílky a stáčíme do šneků nebo do uzlíků, děláme různé jidášky.
Hotové jidášky necháme na plechu vyloženém pečícím papírem ještě asi 15 minut kynout, pak vložíme do trouby, vyhřáté na 180°C a pečeme asi 20 minut dozlatova.
Zbylé 3 lžíce másla rozpustíme, smícháme s medem a rumem a vzniklou směsí potíráme horké upečené jidášky.
Pečivo necháme vychladnout, poleva trochu zaschne a můžeme podávat. Nejlépe chutnají čerstvé.

Tip k receptu

V tomto receptu rozhodně doporučuji použít pravé máslo a nenahrazovat ho jiným tukem.

přidejte na:
Angel 666

18. 03. 2010

Další recepty

Mohlo by vás zajímat


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborne
hanka 02. 05. 2016, 12:56
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
super dobrý recept
majka 08. 05. 2016, 20:36
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyzeraju perfektne, určite su velmi dobre
dušanka 05. 01. 2017, 20:58
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept na judašky je perfektne dobrý
palino 02. 08. 2017, 21:50
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept veľmi dobrý
Svetlana 18. 06. 2018, 22:09