Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 133

Výborné slané pagáčky mojej krstnej

Výborné slané pagáčky mojej krstnej

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 250 g margarinu na vaření, 250 g zakysané smetany, 1 vejce, 1 lžička cukru krystal, 2 lžička soli

Všetky prísady zmiesime na doske, trochu sa to lepi, tak podsypte hladkou mukou, nechame stat cca 30 minut, vyválkame, vykrajujeme pagačiky, potrieme rozšlahanym vajičkom so solou, ja navrch eště trochu posolim a posypem makom, sezamom, lanovymi s...

Hráškovo brokolicový salát

Hráškovo brokolicový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva hrachu, 1 paprika (kapie), 1 brokolice, 1 lžička soli, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce octa, 2 lžíce sezamu

Brokolicu naparíme do chrumkava, potom hneď dáme do studenej vody. Do misky nasypeme prepláchnutý hrach, pridáme pokrájanú kápiu a brokolicu. Podľa chuti posypeme bylinkovou soľou a pridáme olej, ocot, semienka opražené na sucho, premiešame a hneď...

Domácí arašídové máslo

Domácí arašídové máslo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 loupané arašídy , 1 lžíce oleje, 2 lžíce medu, špetka soli

Arašidy si opražime na sucho do svetlo hneda, dame do mixera, pridame všetko ostatne a mixujeme. Trva to trošku dlhšie, kym sa to spojí, asi 5 minut. Sem-tam masu zotrite zo stran mixera. Mozete si dochutit podla seba ako mate radi.

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg bůčku, 30 dkg sterilovaného zelí, 20 dkg kabanosu, 2 lžíce plnotučné hořčice

Libový bůček rozkrájíme na čtyři plátky, lehce naklepeme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí /může být i ostrá hořčice/, poklademe zelím /kysané nebo sterilované/ na které položíme klobásový kabanos, který jsme rozdělili na čtyři díly. Takt...

Krkonošský vánoční kuba

Krkonošský vánoční kuba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 sáčku krup, 4 hrsti sušených hřibů ji jiných hub, 1/4 balení másla, 1 lžička kmínu, 1/2 lžičky soli, 1 hrneček mléka, 8 stroužků česneku

Sušené houby namočíme asi na půl dne do mléka, stačí i kratší doba. Kroupy řádné propláchneme a dáme vařit spolu se solí, kmínem a trochou másla do vody téměř do měkka. Používám největší velikost, ale lze použít včechny druhy. Drobné krupky pak d...

Rybí koláč

Rybí koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 uzená makrela, 4-5 větších brambor, 50 ml mléka (i více), 2 cibule, máslo na vymazání pekáče, 5 lžic strouhanky na vysypání pekáče, strouhaný sýr, mletá paprika , sůl, 2 lžíce oleje

Makrelu obereme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit v osolené vodě. Mléko svaříme. Uděláme bramborovou kaši a necháme ji na straně. Cibuli očistíme, nakrájíme a osmažíme. Přidáme pokrájenou makrelu, mletou papriku a sp...

Pomazánka pro pánskou společnost

Pomazánka pro pánskou společnost

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g anglické slaniny, 1 cibule, 2-3 lžíce rajčatového protlaku, 1-2 špetky soli, 1 lžička pepře, 1 lžička sušeného česneku , 2-3 lžíce sladké smetany

Anglickou slaninu spolu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, dáme do misky, přidáme rajčatový protlak, trochu smetany, sůl, pepř a sušený česnek. Všechno spolu dobře utřeme na hladkou pomazánku. Před podáváním necháme uležet v chladu. Mažeme na p...

Mandlové jidášky s medem

Mandlové jidášky s medem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 200 ml mléka, 2 vejce, 50 g a 3 lžíce másla, 100 g mandlí, 50 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli, 20 g droždí , 2 lžičky citronové kůry, 2 lžíce medu, 5 lžic rumu

Do nádoby pekárny dáme mléko, vejce, 50 g rozpuštěného másla, neoloupané mleté mandle, špetku soli, citrónovou kůru, mouku, cukr, vanilkový cukr a droždí a zapneme program těsto. Vykynuté těsto na vále propracujeme, rozdělíme na dílky a stáčíme d...

Fazolový salát s křenem

Fazolový salát s křenem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva bílých fazolí ve slaném nálevu, 1 střední kousek křenu, 1 menší cibule, 1-2 lžičky soli, 1-2 lžičky pepře, 1-2 lžičky cukru krupice, 150 ml sojové majonézy (Sojanézy), 1-2 lžičky citronové šťávy

Fazole scedíme a dáme do misky, přidáme najemno nasekanou cibuli, nastrouhaný křen, ochutíme solí, pepřem, cukrem a citrónovou šťávou. Nakonec vmícháme sojovou majonézu, dobře promícháme a dáme vychladit.

Řízek plněný celerem

Řízek plněný celerem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové pečeně, 100 g celeru, 60 g strouhanky, 2 lžičky slunečnicového oleje, 3 dcl vývaru

Z uvedeného množství vepřové pečeně uděláme dva silnější řízky, do kterých uděláme kapsu pro naplnění. Náplň se skládá z jemně nastrouhaného celeru který je smíchán se strouhankou a pro zlešení chutě je přidán slunečnicový olej. Toto vše dobře pro...

Lahůdkové sladké housky

Lahůdkové sladké housky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml mléka, 4 vejce, 180 g Hery, 1/2 lžičky soli, 380 g hladké mouky, 80 g cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení sušeného droždí , 2-3 lžíce máku

Do nádoby pekárny vlijeme mléko, přidáme 3 vejce, rozpuštěnou Heru, sůl, mouku, oba cukry a droždí. Zapneme program těsto. Hotové těsto rozdělíme na dvanáct dílků, z každého kousku vyválíme tři pramínky, ze kterých spleteme housku. Housky dáme ...

Řezy obalované v kokosu

Řezy obalované v kokosu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 300 g cukru moučka, 3 vejce, 150 g vlašských ořechů, 1/4 l mléka, 500 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 250 g ztuženého pokrmového tuku, 6 lžic rumu, 6 lžic vody, 6 lžic kakaa, 1 hrneček kokosové moučky

Příprava těsta: utřeme 3 žloutky s cukrem a máslem do pěny, přidáme mleté ořechy, mléko a mouku s kypřícím práškem do pečiva, zamícháme a na konec lehce vmícháme sníh. Na vymaštěný a moukou vysypaný plech rozetřeme těsto a pečeme při 180°C. Vychl...

Koláč z dětské krupičky.

Koláč z dětské krupičky.

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg cukru moučka, 3 vejce, 10 dkg másla, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce krupice, 500 g odtučněného nebo normálního tvarohu, 2 vanilkové cukry (nemusí být), kompotované nebo čerstvé ovoce

Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny, přidáme kypřící prášek, krupici, tvaroh, vanilkové cukry, nakonec sníh ze 3 bílků. Těsto rozdělíme na plech na hromádky, spojíme stěrkou, poklademe ovocem, posypeme posypkou, pěčeme při 180°C.

Marmeládové šátečky

Marmeládové šátečky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 250 g hladké mouky, 250 g měkkého tvarohu, 2 vejce, špetka soli, 200 g ovocné marmelády, špetka cukru moučka

Máslo nakrájíme na malé kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Potom k němu vmícháme mouku, tvaroh, 1 vejce a špetku soli. Ze všech přísad uděláme hladké těsto. Těsto položíme na pomoučený vál a rozválíme na tenký plát, který nakrájíme na...

Staročeské palačinky s játrovou směsí

Staročeské palačinky s játrovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 l mléka, 2 vejce, 200 g hladké mouky, sůl, pepř, 350 - 400 g drůbežích jater, 2 cibule, 6 stroužků česneku, 250 ml červeného vína, kmín, kečup

Z 1/2 l mléka, 2 vajec, 200g mouky, soli a pepře si připravíme palačinkové těsto, ze kterého uděláme klasické palačiky. Na náplň si orestujeme cibuli s játry nakrájenými najemno. Zastříkneme vínem, podusíme doměkka. Dochutíme kořením (solí, pepřem...

Zapečená brokolice

Zapečená brokolice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 větší brokolice, 300 g měkkého salámu, 300 g Nivy, 300 g Eidamu nebo jiného tvrdého sýra, 430 ml mléka, 40 g másla, 20 g hladké mouky, sůl, pepř

Brokolici nakrájíme na růžičky, povaříme v osolené vodě 10 - 15 min., scedíme. Můžeme ještě pokrájet a rozložíme na pekáč. Salám a oba sýry nastrouháme. Postupně dáváme na brokolici. Nakonec zalijeme bešamelovou omáčkou, kterou si vytvoříme z mlék...

Roláda z bramborového těsta

Roláda z bramborového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bramborové těsto v prášku, 5 cibulí, 300 g měkkého salámu, 1 lžíce sádla na orestování, sůl

Uděláme si bramborové těsto. Připravíme si cibuli, kterou oloupeme a nakrájíme najemno. Osmažíme a přidáme nakrájený salám, trochu orestujeme. Vše pak dáme na vyválené těsto a zatočíme jako roládu. Přendáme na utěrku a zatočíme. Konce uvážeme pro...

Sušenkové likérové placičky

Sušenkové likérové placičky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 500 g BEBE sušenek (nebo Albertek), 200 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce kakaa, 4 lžíce vaječného likéru, mandlové plátky na ozdobu

Sušenky rozmělníme válečkem a smícháme je se změklým máslem, cukrem, vanilkovým cukrem, kakaem a koňakem. Utvoříme těsto, ze kterého tvoříme placičky. Ty pak zdobíme mandlovými plátky. Necháme v chladu alespoň hodinu odležet.

Selská omeleta (z brambor)

Selská omeleta (z brambor)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 vařené brambory, 1 větší cibule, 2 vejce, 1/4 lžičky soli, špetka mletého pepře, 2 lžíce sterilovaného hrášku

Nakrájíme nadrobno cibulku a lehounce osmahneme na tuku na pánvi. Vařené, oloupané brambory nakrájíme na kolečka, naklademe na cibulku a lehce osolíme a opepříme. Když se trochu opečou, otočíme je a zalijeme vajíčky, rozšlehanými s trochou so...

Medové sušenky s čokoládovými kousky

Medové sušenky s čokoládovými kousky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 šálku změklého másla, 1/2 šálku medu, 1/2 sáčku vanilkového cukru, 1 vejce, 11/4 šálku hladké mouky, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 1/2 šálku mandlových lupínků, 3/4 šálku nasekané čokolády

Máslo rozetřeme s medem a vanilkovým cukrem, přidáme vejce a důkladně promícháme. Přidáme mouku, smíchanou se špetkou soli a práškem do pečiva a nekonec vmícháme mandlové lupínky a nasekanou čokoládu. Na plech, vyložený pečícím papírem, lžící d...

Meruňková polévka

Meruňková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g meruněk, 1,5 l vody, 4 lžíce moučkového cukru, 1 ks vanilky, 2 dcl bílého vína, 30 g Solamylu, 2 lžíce citrónové šťávy

Meruňky omyjeme, vypeckujeme, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Když jsou meruňky měkké, tak je prolisujeme, přilijeme vodu, přidáme cukr, vanilku, víno, solamyl, který jsme rozmíchali s trochou vody a necháme projít varem. Když je polévka hotová, ...

Višňová polévka

Višňová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g višní, 1,5 l vody, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce skořice, 30 g Solamylu, 2 lžíce citronové šťávy

Višně omyjeme, vypeckujeme, zalijeme vodou, uvaříme doměkka. Když jsou višně měkké, tak je prolisujeme, přilijeme vodu, přidáme cukr, skořici a necháme chvilku povařit. Solamyl rozmícháme s troškou vody, přilijeme do polévky, povaříme, přidáme dle...

Malinová polévka

Malinová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g malin, 1,5 l vody, 50 g moučkového cukru, 30 g Solamylu, 2 lžíce citronové šťávy, 1 kelímek smetany

Maliny očistíme, omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Když jsou maliny uvařené, prolisujeme je. Přidáme moučkový cukr, solamyl, promícháme a necháme projít varem. Když polévka začne vařit, přidáme citrónovou šťávu, smetanu, pro...

Angreštová polévka

Angreštová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g angreštu, 20 g másla, 20 g hladké mouky, 1 l vody, 4 hřebíčky, 1/4 l mléka, 2 lžičky moučkového cukru

Angrešt očistíme, omyjeme, rozmačkáme. V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme mouku a vytvoříme světlou jíšku, kterou následně zalijeme vodou, přidáme rozmačkaný angrešt, hřebíčky a vaříme, dokud není angrešt měkký. Když je angrešt měkký, přilijeme ...

Rybízová polévka

Rybízová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybízu, 1,5 l vody, 60 g moučkového cukru, 30 g Solamylu, špetka soli

Rybíz omyjeme, odstopkujeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme cukr, osolíme a necháme vařit, když je rybíz uvařený, prolisujeme ho. Solamyl rozmícháme s troškou vody, přidáme do polévky a necháme projít varem.

stránka: