Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 136

Rajčátková růžička

Rajčátková růžička

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 rajče

Vezmeme rajče s pevnou slupkou, omyjeme ho a otřeme. Pak ostrým tenkým nožem (například na krájení sýra), nejlépe s pilkou, začneme odkrajovat tenkou slupku. Začínáme na špici rajčete, a to tak, že nejprve vykrojíme - ale nedokrojíme, kolečko a pl...

Červená česnečka

Červená česnečka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vody, 1 kostka masoxu, 2 lžíce oleje, 7 stroužků česneku, 6 lžic kečupu nebo malá konzerva rajčatového protlaku, špetka pepře, troška soli, 200 g vlasových nudlí

Svaříme vodu s masoxem, případně použijeme vývar z masa nebo kostí. Do pánvičky dáme olej a rozehřejeme ho. Česnek nakrájíme na tenké plátky a necháme v oleji za častého míchání zrůžovět (hlídáme, aby se nepřepálil). Když začne růžovět, přendáme h...

Bílá zelňačka s pohankou a houbami

Bílá zelňačka s pohankou a houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 sáčku kyselého zelí, 1 cibule, 1 kostka masoxu, 1/2 hrnečku pohankové lámanky, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 150 ml sladké smetany, 2-3 lžičky soli, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička pepře, 2-3 lžíce sekané pažitky, 1 hrst mražených nebo sušených hub

Zelí dáme vařit do osolené vody s kmínem a kostkou masoxu. Jestliže použijeme sušené houby, přidáme je hned k zelí, máme-li mražené, přidáme je k zelí asi po čtvrt hodině varu. Když je zelí skoro měkké, uděláme si jíšku z másla a mouky a polévku z...

Řezy na dortové oplatce

Řezy na dortové oplatce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

360 g cukru moučka, 6 vajec, 240 g vlašských ořechů (210 g do těsta a hrst sekaných ořechů navíc), 60 g strouhanky, 1/2 prášku do pečiva, 200 ml kávy, 1 vanilkový pudink, 250 g másla, 100 g čokolády na vaření, plátky oplatek dle formy

Těsto: Ze šesti bílků s 210 g moučkového cukru vyšleháme hustou pěnu. Lehce pak vmícháme 4 žloutky, 210 g mletých ořechů, 60g strouhanky a 1/2 kypřícího prášku. Na dno dortové formy nebo plechu dáme dortové oplatky, nalijeme připravené těsto a peč...

Tvarůžkové koule podle Petra Novotného

Tvarůžkové koule podle Petra Novotného

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g tvarůžků, 150 g Eidamu , 1 hrneček strouhanky, 3-4 ks bílky, špetka pepře, špetka mleté papriky , 1 hrneček rostlinného oleje

Tvarůžky i eidam si nastrouháme najemno. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V míse smícháme sýry, přidáme ušlehaný sníh, zahustíme hrstí strouhanky a okořeníme pepřem a paprikou. Solit není třeba, sýry jsou slané dost, ale kdo má rád slanější, může, samo...

Ryba načerveno

Ryba načerveno

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rybího filé, 250 ml boloňské omáčky, 150 g nastrouhaného sýra

Polorozmražené plátky ryby omyjeme a položíme do zapékací mísy. Boloňskou omáčku zalijeme 2 dl vody, přidáme strouhaný sýr a dobře zamícháme. Omáčkovou směsí zalijeme ryby a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 35 minut. Nesolíme!

Vyprošťovák

Vyprošťovák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce octa, 2 dcl vody, špetka jedlé sody

Do vody přidáme ocet - chuť by měla být mírně kyselá, tuto kyselost zneutralizujeme jedlou sodou, zamícháme a vypijeme.

Oběd z pekáče

Oběd z pekáče

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg brambor, 0,5 kg vepřové krkovice, 2 lžíce oleje, 1 lžička soli, 4 stroužky česneku, 2 lžičky grilovacího koření

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na velký plech položíme pečící papír. Na obě strany rozložíme kostičky brambor, do středu dáme kostky masa(máme 3 pruhy-brambory, maso, brambory). Česnek neloupeme, celé stroužky přidáme k bramborám. Maso...

Kakaový dezert

Kakaový dezert

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg polohrubé mouky, 10 dkg cukru moučka, 1 dcl oleje, 150 ml mléka, 1 vejce, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, Krém: 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 balení mandarinkového kompotu, 1 balení pudinku bez vaření ,,Creme Ole", 1 balení ztužovače šlehačky, čokoláda na strouhání na ozdobu

Ingredience na těsto smícháme a pečeme na 180°C asi 15 minut. Ingredience na krém smícháme a vyšleháme mixérem, potřeme upečený korpus a posypeme strouhanou čokoládou.

Dietní kuře na rýži

Dietní kuře na rýži

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g dlouhozrnné rýže, 1 l drůbežího vývaru, 1 lžíce koření na kuře podle chuti, 2 ks kuřecích čtvrtek

Do vysoké nádoby (zapékací miska, vysoký pekáč) nasypeme rýži, na ní položíme čtvrtky kuřete s kůží. Zalijeme připraveným vývarem tak, aby bylo zalité i kuře. Můžeme přidat koření dle chuti nebo jen sůl a pepř. Přikryjeme víkem nebo alobalem a dám...

Košíčky s ořechovou pěnou

Košíčky s ořechovou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg hladké mouky, 5 ks vajec, 25 dkg Hery, 15 g cukru, 15 dkg mletých ořechů nebo kokosu, 3 lžíce vody, citronová nebo pomerančová kůra

Těsto: z 30 dkg hladké mouky, 5 žloutků, 25 dkg Hery a 3 polévkových lžic vody uděláme těsto, které rozdělíme asi na 50 kuliček / cca 2 cm v průměru/ a necháme do přístího dne v ledničce. Náplň: z 5 bílků ušleháme sníh, do kterého přidáme 15 dk...

Smažené kostky z filé

Smažené kostky z filé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 dkg rybího filé, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 8 stroužků česneku, 1/2 lžičky kmínu, 1/2 lžičky soli, 1 hrneček oleje na smažení

K přípravě tohoto jídla se snažíme vyhledat druh filé, které se co nejméně rozpadá.... Filé nakrájíme na kostky a obalíme v těstíčku, které připravíme z vajec, mouky, lisovaného česneku, soli a mletého kmínu. Rozpálíme větší množství oleje n...

Gratinované krabí prsty

Gratinované krabí prsty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg krabích tyčinek, 0,5 kg domácí bramborové kaše, 2 ks vajec, 100 g Eidamu (Edam), 50 g petrželky, tuk na vymazání plechu

Na vymazaný plech naklademe krabí tyčky po 3 kusech. Do hotové bramborové kaše přidáme vejce, nastrouhaný sýr, petrželku. Hotovou směs plníme do zdobícího sáčku a stříkáme na krabí tyčinky. Pečeme cca 15 – 20 minut.

Bezmasý tatarák

Bezmasý tatarák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

měkký tavený sýr, máslo, 1 lžíce majonézy (nemusí být), 1 malý rajčatový protlak, kečup, Worcesterská (Worcesterová) omáčka, sojová omáčka, sůl, pepř, 1 lžíce plnotučné hořčice, česnek dle chuti

Česnek rozetřít a vše ostatní přidat a dobře promíchat. Chutná to jako tatarák. Přílohou mohou být topinky nebo tousty.

Jáhlový moučník s jahodovým tvarohem

Jáhlový moučník s jahodovým tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vařených jáhel, 2 sáčky vanilkového cukru, mléko podle potřeby, 250 g jahod, 250 g tvarohu

Ještě teplé jáhly dáme do mixéru, zalijeme horkým mlékem a mixujeme, dokud nevznikne hustší kaše. Osladíme jedním vanilkovým cukrem. Část jahod rozmačkáme vidličkou se zbývajícím cukrem, smícháme s tvarohem. Jáhlovou kaši dáme do pohárů, naneseme ...

Těstoviny s mexickou směsí

Těstoviny s mexickou směsí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 200 g mražená zeleninová mexické směsi, 5 lžic boloňské omáčky, 4 ks klobásy

Těstoviny uvaříme podle návodu, necháme okapat. Na pánvi osmahneme na kolečka nakrájené klobásky (olej nedávám), přidáme polorozmrzlou mexickou směs a boloňskou omáčku. Dobře promícháme a spojíme s uvařenými těstovinami.

Kuřecí maso s cuketou a kukuřicí

Kuřecí maso s cuketou a kukuřicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 malá konzerva kukuřice, 2 menší cukety, sůl podle chuti, olej

Na oleji osmahneme kuřecí maso, přidáme na kousky nakrájenou cuketu a cca 15 minut za občasného míchání vaříme. Když je maso i cuketa hotová, vsypeme sterilovanou kukuřici, dobře zamícháme a podle chuti osolíme.

Salát z Řecka

Salát z Řecka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks mrkví, 400 g čínského zelí, 50 g rozinek, 200 l majonézy, 400 ml bílého jogurtu, špetka soli

Mrkev, čínské zelí nastrouháme na jemné nudličky, přidáme najemno pokrájené spařené rozinky. Z jogurtu, majonézy připravíme dresink, dochutíme solí, vše zamícháme. Hotový salát vychladíme a podáváme.

Kuřecí maso pod peřinkou s mřížkou

Kuřecí maso pod peřinkou s mřížkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 ks kuřecích prsou, 1 konzerva žampionů, 2 velké cibule, sůl, pepř, koření dle chuti, 1 balení smetany, 1 balení listového těsta

Vše nakrájíme, orestujeme na pánvi, okořeníme, zalijeme vývarem a lehce podusíme, do směsi nakonec přidáme smetanu. Hotovou směs dáme do vymazaného pekáčku a přikryjeme rozváleným listovým těstem – vytvoříme peřinku. Ze zbylého kousku těsta vytvoř...

Hnízdečka

Hnízdečka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřových kotlet, 20 dkg strouhaného Eidamu (Edam), olej, pepř, sůl, plnotučná hořčice na potření masa, 4 ks vajec

Maso z kotlet si naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a z každé strany zprudka opečeme na oleji. Vyndáme z pánve, položíme na desku a kolem kotlet si uděláme tunýlek ze sýru tak, aby uprostřed vzniklo místečko na volské oko. Pak je zpět p...

Kuřecí prsa na ananasu

Kuřecí prsa na ananasu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg kuřecích prsou, 1/2 konzervy ananasu, Ďábelské koření, sůl, pepř, asi 3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce hladké mouky, 5 dkg másla, 1/2 balení smetany ke šlehání (šlehačky)

Na rozpálené máslo dáme maso na nudličky, osolíme, okořeníme ďábelským kořením, opepříme a přidáme sojovou omáčku. Když je hezky dozlatova, přidáme ananas bez šťávy a prohřejeme. Vyjmeme z pánve na misku. Do pánve přidáme trochu másla a zaprášíme ...

Rohlíkové knedlíky

Rohlíkové knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 starších rohlíků, 250 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, hrubá mouka na obalení

Rohlíky nakrájíme na kostičky, mléko s vajíčkem a se špetkou soli rozmícháme, přelijeme přes rohlíky a necháme chvilku vsáknout. Poté pořádně vypracujeme těsto a mokrýma rukama vytvoříme dvě šišky, které nakonec hustě obalíme v hrubé mouce. Vaříme...

Rychlá zdravá polévka

Rychlá zdravá polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kostka drůbežího bujónu bez glutamátu, 1 mrkev, kousek brokolice, list čínského zelí, 40 g Tofu, 20 g ovesných vloček

Dáme si vařit vodu do rychlovarné konvice a mezitím si nakrájíme na kousky zelí, mrkev, brokolici a tofu a vše si dáme, spolu s vločkami, do misky/talíře/hrnku na polévku. Kostku bujónu si rozmícháme v hrnečku v troše horké vody, vzniklým vývarem ...

Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřové pleci, 1 velká sklenka leča, 1/2 až 3/4 kg brambor (podľa veľkosti hrnca), 2 stroužky česneku, 1-2 cibule, troška majoránky, 2-3 lžičky sojové omáčky, troška kmínu, troška mleté papriky, špetka pepře

Cibule nakrájame nadrobno a osmahneme do sklovita. Na nich udusíme na kocky nakrájané mäso, dochutíme sójovou omáčkou prípadne vegetou, rascou /kmínom/, korením /pepřem/, paprikou a pridáme cesnak. Mäso udusíme domäkka, potom pridáme lečo a zemiak...

Čínská čajová  mramorovaná vejce

Čínská čajová mramorovaná vejce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks vajec, 1 l vody, 3 lžíce sypaného černého čaje, 3 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce badyánu, 3 lžíce skořice, 3 lžíce kmínu, 3 lžíce pepře, 1 kořen zázvoru

Vejce uvaříme na hniličku. Důležité je, aby bílek ztuhl. Pak vejce ochladíme studenou vodou a každé jednotlivě po skořápce naklepeme lžící tak, aby popraskala, ale neodlupovala se! Jemně! Skořápka musí držet pohromadě, jde jen o cvik. Pak si přip...

stránka: