Vepřový či kuřecí řízek v sýrové omáčce
Obtížnost
Čas přípravy
25min
Čas vaření
30min
Celkový čas
55min
Porce
Nutriční hodnoty
1244
kalorií
4.0g
cukrů
79.0g
tuků
84.0g
bílkovin
Příprava
Je jedno zda použijeme vepřový či kuřecí plátek. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v těstíčku z vajec, mouky a mléka.
Pak je lehce osmažíme na pánvi, naskládáme do pekáčku a zalijeme šlehačkou, smíchamou se strouhaným sýrem, popř. trochu naředíme mlékem.
Dáme zapéci do trouby asi na 180 - 200°C na zhruba 30 minut.
Tip k receptu
Toto jídlo se hodí, když čekáte návštěvu. Někdy do přidávám do zálivky ze šlehačky i tavený sýr, který mi třeba zbyl. Možno i Nivu, variací je více.
Roxana10. 02. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.