Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Krůtí závitky s čerstvým sýrem

Krůtí závitky s čerstvým sýrem

Obtížnost Čas přípravy
35min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 45min
Nutriční hodnoty
42000 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 750.0g bílkovin

Příprava

Vykostěné krůtí stehno nejprve pečlivě omyjeme a osušíme. Poté z něj vytvoříme plát, který vložíme mezi dvě vrstvy potravinové fólie. Paličkou na maso ho dobře naklepeme.
Pórek očistíme a dobře omyjeme, zbavíme ho kořínků. Pak oddělíme jednotlivé listy, které vaříme po dobu přibližně jedné minuty v osolené vodě. Listy slijeme, prudce zchladíme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
Naklepané krůtí maso vyjmeme z fólie, osolíme, opepříme podle chuti.
Mezitím najemno nakrájíme všechny sušené meruňky.
Ochucené maso potřeme polovičním množstvím čerstvého sýra a obložíme ho okapanými listy pórku. Zbývající část čerstvého sýra pečlivě rozetřeme navrch a nakonec ještě posypeme nasekanými meruňkami.
Krůtí maso opatrně svineme, pokud možno tak, aby nic nevypadlo. Ve stejnoměrných odstupech do něj zapíchneme špejle, potom maso nakrájíme na jednotlivé plátky a po každé straně je grilujeme po dobu přibližně pěti minut. Nezapomeneme je občas obracet.

Bulb Tip k receptu

Aby bylo krůtí maso křehčí, můžeme ho den předem nechat marinovat v olivovém oleji s trochou bílého vína, případně dochuceného trochou grilovacího koření.


kaccka

12. 02. 2010, Recept navštíven: 2246x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept je velmi chutný, naplň vyborná

11. 11. 2016, 22:02

Přidat komentář

Facebook komentáře