Krůtí závitky s čerstvým sýrem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Vykostěné krůtí stehno nejprve pečlivě omyjeme a osušíme. Poté z něj vytvoříme plát, který vložíme mezi dvě vrstvy potravinové fólie. Paličkou na maso ho dobře naklepeme.
Pórek očistíme a dobře omyjeme, zbavíme ho kořínků. Pak oddělíme jednotlivé listy, které vaříme po dobu přibližně jedné minuty v osolené vodě. Listy slijeme, prudce zchladíme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
Naklepané krůtí maso vyjmeme z fólie, osolíme, opepříme podle chuti.
Mezitím najemno nakrájíme všechny sušené meruňky.
Ochucené maso potřeme polovičním množstvím čerstvého sýra a obložíme ho okapanými listy pórku. Zbývající část čerstvého sýra pečlivě rozetřeme navrch a nakonec ještě posypeme nasekanými meruňkami.
Krůtí maso opatrně svineme, pokud možno tak, aby nic nevypadlo. Ve stejnoměrných odstupech do něj zapíchneme špejle, potom maso nakrájíme na jednotlivé plátky a po každé straně je grilujeme po dobu přibližně pěti minut. Nezapomeneme je občas obracet.
Tip k receptu
Aby bylo krůtí maso křehčí, můžeme ho den předem nechat marinovat v olivovém oleji s trochou bílého vína, případně dochuceného trochou grilovacího koření.
kaccka12. 02. 2010