Rajčatové lasagne
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Rajčata pečlivě omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky. Oloupeme stroužek česneku a cibuli a posekáme najemno. Nadrobno pokrájíme i omytou a oloupanou polévkovou zeleninu.
Česnek, cibuli osmahneme na oleji, vmícháme rajčata s polévkovou zeleninou a společně dusíme, dokud nevznikne hustá omáčka. Tu pak osolíme, opepříme.
Na másle osmahneme mouku a za stálého mícháme do ní přiléváme mléko. Krátce povaříme, osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem.
Nyní smícháme strouhaný eidam a goudu a odebereme 200g sýra. Formu na zapékání vymažeme a na dno vložíme 3 plátky lasagní. Pokryjeme je na kostky krájenou šunkou a směsí sýrů a zalijeme jednou omáčkou, poté vrstvíme další lasagne, šunku, sýry a druhou omáčku, dokud vše nespotřebujeme.
Pečeme v troubě asi 30 minut. Rajčata pokrájíme a obložíme jimi lasagne.
Okořeníme a posypeme sýrem. Zapékáme dalších 10 minut.
Tip k receptu
Nepředvařené lasagne stačí podle návodu povařit a pak je lze použít stejným způsobem.
kaccka11. 02. 2010