Pepřové rohlíky s jarní cibulkou z domácí pekárny

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
20min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

2182 kalorií
10.0g cukrů
50.0g tuků
61.0g bílkovin


Příprava

Do pekárny dáme mléko, olivový olej, přidáme mouku, sůl, cukr a droždí. Zapneme program těsto.
Jarní cibulku si nasekáme nadrobno a spolu s 1-2 lžičkami pepře ji zapracujeme do vykynutého těsta.
Těsto si rozpůlíme, každý díl vyválíme na kruhovou placku, kterou rozdělíme na šestiny. Vznikne šest trojúhelníků, ze kterých z širší strany stočíme rohlíky. Kraje mírně zahneme a naskládáme je na plech, vyložený pečícím papírem.
Všech 12 rohlíků potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme drceným kmínem. Necháme ještě chvíli kynout a pak pečeme dozlatova asi 20 minut v troubě, rozehřáté na 180°C.

Tip k receptu

Čerstvé rohlíky jsou moc dobré se sklenicí vychlazeného piva.

přidejte na:
Angel 666

10. 02. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
rohlíky su vydarené,nielenže vyborne vyzeraju ale su jedinečné

Svetlana 04. 02. 2017, 20:33

Přidat komentář
veka
Angel, musím říct, že se ti moc povedly. Vypadají lákavě. Dají se jíst i další dny po upečení? Vydrží do druhého dne nebo je z nich hned guma a nedají se jíst?

veka 10. 02. 2010, 12:52

Chybějící obrázek
Veko, abych řekla pravdu, fakt nevím. Pekla jsem je zatím dvakrát, vždycky k večeři a u nás pomalu nestačily ani vystydnout. Dcera si chtěla aspoň dva schovat ke svačině do školy, ale nakonec to nevydržela a taky je snědla ještě večer. Čerstvé jsou moc dobré a díky tomu olivovému oleji je to zase trochu jiné těsto, se salámem a pivkem fakt dobrá večeře. Budeš muset trvanlivost vyzkoušet sama :o))).

Angel 666 10. 02. 2010, 15:05

Chybějící obrázek
Vypadají moc lákavě!

Kantarina 10. 02. 2010, 16:36

veka
No právě!!!! Já úplně cítím z té fotky jak krásně voní a jak jsou křupavé. Mňam

veka 10. 02. 2010, 16:59

Roxana
Tedy moc se Ti povedly, to budu muset zkusit, oprášila jsem pekárnu teprve teď po stěhování a pečeme, on někdy taky nevyjde chleba, tak musím, tady holt večerky nemají.

Roxana 11. 02. 2010, 10:40