Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Pepřové rohlíky s jarní cibulkou z domácí pekárny

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 35min , porce

2182 kalorií, 10.0g cukrů, 50.0g tuků, 61.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Do pekárny dáme mléko, olivový olej, přidáme mouku, sůl, cukr a droždí. Zapneme program těsto.
Jarní cibulku si nasekáme nadrobno a spolu s 1-2 lžičkami pepře ji zapracujeme do vykynutého těsta.
Těsto si rozpůlíme, každý díl vyválíme na kruhovou placku, kterou rozdělíme na šestiny. Vznikne šest trojúhelníků, ze kterých z širší strany stočíme rohlíky. Kraje mírně zahneme a naskládáme je na plech, vyložený pečícím papírem.
Všech 12 rohlíků potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme drceným kmínem. Necháme ještě chvíli kynout a pak pečeme dozlatova asi 20 minut v troubě, rozehřáté na 180°C.

Bulb Tip k receptu

Čerstvé rohlíky jsou moc dobré se sklenicí vychlazeného piva.

Angel 666

10. 02. 2010, Recept navštíven: 2466x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Pepřové rohlíky s jarní cibulkou z domácí pekárny

Pepřové rohlíky s jarní cibulkou z domácí pekárny

Do pekárny dáme mléko, olivový olej, přidáme mouku, sůl, cukr a droždí. Zapneme program těsto. Jarní cibul...

Zobrazit všechny podobné recepty k Pepřové rohlíky s jarní cibulkou z domácí pekárny Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
veka
Angel, musím říct, že se ti moc povedly. Vypadají lákavě. Dají se jíst i další dny po upečení? Vydrží do druhého dne nebo je z nich hned guma a nedají se jíst?

veka 10. 02. 2010, 12:52

Angel 666
Veko, abych řekla pravdu, fakt nevím. Pekla jsem je zatím dvakrát, vždycky k večeři a u nás pomalu nestačily ani vystydnout. Dcera si chtěla aspoň dva schovat ke svačině do školy, ale nakonec to nevydržela a taky je snědla ještě večer. Čerstvé jsou moc dobré a díky tomu olivovému oleji je to zase trochu jiné těsto, se salámem a pivkem fakt dobrá večeře. Budeš muset trvanlivost vyzkoušet sama :o))).

Angel 666 10. 02. 2010, 15:05

Kantarina
Vypadají moc lákavě!

Kantarina 10. 02. 2010, 16:36

veka
No právě!!!! Já úplně cítím z té fotky jak krásně voní a jak jsou křupavé. Mňam

veka 10. 02. 2010, 16:59

Roxana
Tedy moc se Ti povedly, to budu muset zkusit, oprášila jsem pekárnu teprve teď po stěhování a pečeme, on někdy taky nevyjde chleba, tak musím, tady holt večerky nemají.

Roxana 11. 02. 2010, 10:40

Facebook komentáře