Marinovaná hlíva v těstíčku s pažitkovým dipem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Trs hlívy rozkrájíme na jednotlivé plodnice a očistíme je.
Připravíme si marinádu:
Olivový olej smícháme s citrónovou šťávou, 1/2 lžičkou pepře, 1 lžičkou soli, tymiánem a sušeným česnekem. Směs dobře prošleháme.
Kloboučky hlívy promícháme s marinádou tak, aby byly lehce obalené olejovou směsí a dáme je v misce asi na 1 hodinu odležet do chladu.
Těstíčko:
Vejce rozšleháme s vínem, moukou a Solamylem, lehce ho přisolíme a můžeme i připepřit. Necháme krátce odstát.
Odleželé houby obalujeme v těstíčku a zvolna smažíme na oleji.
Pažitkový dip:
Smícháme jogurt, zakysanou smetanu, nasekanou pažitku a špetku soli a pepře.
Smaženou hlívu podáváme s bramborovou přílohou a pažitkovým dipem.
Tip k receptu
Rozhodně doporučuji tymián čerstvý. Já mám snítky tymiánu celou zimu v mrazáku ve skleničce. Stačí odebrat pár snítek a může se hned použít. Mražený tymián voní a chutná jako čerstvě utržený. Pokud přece jen použijeme tymián sušený, na marinádu ho stačí 1 malá lžička.
Angel 66611. 02. 2010
Ingredience
- 2 ks vajec
- 50-100 ml bílého vína
- 100 ml bílého jogurtu
- 3 lžíce olivového oleje
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce Solamylu
- 1 lžíce zakysané smetany
- 2-3 lžíce pažitky
- 2-3 lžičky citronové šťávy
- 2-3 lžičky soli
- 1 lžička pepře
- 2 lžičky tymiánu
- 1 lžička česneku - sušeného
- 1 hrneček rostlinného oleje
- 1 balení Hlívy ústřičné