Marinovaná hlíva v těstíčku s pažitkovým dipem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 10min
Čas vaření
20min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

2386 kalorií
1.0g cukrů
244.0g tuků
10.0g bílkovin


Příprava

Trs hlívy rozkrájíme na jednotlivé plodnice a očistíme je.
Připravíme si marinádu:
Olivový olej smícháme s citrónovou šťávou, 1/2 lžičkou pepře, 1 lžičkou soli, tymiánem a sušeným česnekem. Směs dobře prošleháme.
Kloboučky hlívy promícháme s marinádou tak, aby byly lehce obalené olejovou směsí a dáme je v misce asi na 1 hodinu odležet do chladu.
Těstíčko:
Vejce rozšleháme s vínem, moukou a Solamylem, lehce ho přisolíme a můžeme i připepřit. Necháme krátce odstát.
Odleželé houby obalujeme v těstíčku a zvolna smažíme na oleji.
Pažitkový dip:
Smícháme jogurt, zakysanou smetanu, nasekanou pažitku a špetku soli a pepře.
Smaženou hlívu podáváme s bramborovou přílohou a pažitkovým dipem.

Tip k receptu

Rozhodně doporučuji tymián čerstvý. Já mám snítky tymiánu celou zimu v mrazáku ve skleničce. Stačí odebrat pár snítek a může se hned použít. Mražený tymián voní a chutná jako čerstvě utržený. Pokud přece jen použijeme tymián sušený, na marinádu ho stačí 1 malá lžička.

přidejte na:
Angel 666

11. 02. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
robím hlivu podobne, vyborná chuť

majka 28. 07. 2017, 20:45

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
takto pripravená hliva je veľmi dobrá

Svetlana 25. 04. 2018, 20:02

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
hliva chutne pripravená

palino 22. 07. 2018, 19:54

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je to velmi chutná hliva

hanka 21. 02. 2019, 19:59

Přidat komentář
Roxana
Hlíva jo? Tak to tedy musím zkusit, to vypadá moc dobře!

Roxana 11. 02. 2010, 20:19

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.