Marinovaná hlíva v těstíčku s pažitkovým dipem

Obtížnost

Čas přípravy

1h 10min
Čas vaření
20min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

2386 kalorií
1.0g cukrů
244.0g tuků
10.0g bílkovin


Příprava

Trs hlívy rozkrájíme na jednotlivé plodnice a očistíme je.
Připravíme si marinádu:
Olivový olej smícháme s citrónovou šťávou, 1/2 lžičkou pepře, 1 lžičkou soli, tymiánem a sušeným česnekem. Směs dobře prošleháme.
Kloboučky hlívy promícháme s marinádou tak, aby byly lehce obalené olejovou směsí a dáme je v misce asi na 1 hodinu odležet do chladu.
Těstíčko:
Vejce rozšleháme s vínem, moukou a Solamylem, lehce ho přisolíme a můžeme i připepřit. Necháme krátce odstát.
Odleželé houby obalujeme v těstíčku a zvolna smažíme na oleji.
Pažitkový dip:
Smícháme jogurt, zakysanou smetanu, nasekanou pažitku a špetku soli a pepře.
Smaženou hlívu podáváme s bramborovou přílohou a pažitkovým dipem.

Tip k receptu

Rozhodně doporučuji tymián čerstvý. Já mám snítky tymiánu celou zimu v mrazáku ve skleničce. Stačí odebrat pár snítek a může se hned použít. Mražený tymián voní a chutná jako čerstvě utržený. Pokud přece jen použijeme tymián sušený, na marinádu ho stačí 1 malá lžička.

přidejte na:
Chybí obrázek

11. 02. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
robím hlivu podobne, vyborná chuť

28. 07. 2017, 20:45

Chybí obrázek
takto pripravená hliva je veľmi dobrá

25. 04. 2018, 20:02

Chybí obrázek
hliva chutne pripravená

22. 07. 2018, 19:54

Chybí obrázek
je to velmi chutná hliva

21. 02. 2019, 19:59

Přidat komentář
Roxana
Hlíva jo? Tak to tedy musím zkusit, to vypadá moc dobře!

Roxana 11. 02. 2010, 20:19

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.