Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Marinovaná hlíva v těstíčku s pažitkovým dipem

Obtížnost Čas přípravy
1h 10min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 1h 30min
Nutriční hodnoty
2386 kalorií 1.0g cukrů 244.0g tuků 10.0g bílkovin

Příprava

Trs hlívy rozkrájíme na jednotlivé plodnice a očistíme je.
Připravíme si marinádu:
Olivový olej smícháme s citrónovou šťávou, 1/2 lžičkou pepře, 1 lžičkou soli, tymiánem a sušeným česnekem. Směs dobře prošleháme.
Kloboučky hlívy promícháme s marinádou tak, aby byly lehce obalené olejovou směsí a dáme je v misce asi na 1 hodinu odležet do chladu.
Těstíčko:
Vejce rozšleháme s vínem, moukou a Solamylem, lehce ho přisolíme a můžeme i připepřit. Necháme krátce odstát.
Odleželé houby obalujeme v těstíčku a zvolna smažíme na oleji.
Pažitkový dip:
Smícháme jogurt, zakysanou smetanu, nasekanou pažitku a špetku soli a pepře.
Smaženou hlívu podáváme s bramborovou přílohou a pažitkovým dipem.

Bulb Tip k receptu

Rozhodně doporučuji tymián čerstvý. Já mám snítky tymiánu celou zimu v mrazáku ve skleničce. Stačí odebrat pár snítek a může se hned použít. Mražený tymián voní a chutná jako čerstvě utržený. Pokud přece jen použijeme tymián sušený, na marinádu ho stačí 1 malá lžička.


Přidat na Pinterest
Angel 666

11. 02. 2010, Recept navštíven: 3747x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Roxana
Hlíva jo? Tak to tedy musím zkusit, to vypadá moc dobře!

Roxana 11. 02. 2010, 20:19

Facebook komentáře