Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 137

Americká limonáda

Americká limonáda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

troška jahodového nebo malinového sirupu, troška kompotovaného ovoce (broskve, ananas, mandarinky, mix), troška pomerančového džusu, kolečko pomeranče nebo citrónu, cca 2 dcl perlivé vody nebo minerálky neslazené, 4-5 kostek ledu

Na dno 3 dl sklenice vlijeme trochu červeného sirupu, pak vložíme ovoce, na ně kolečko pomeranče, nebo citronu, středem propíchneme brčko, pak dáme pár kostek ledu, zalijeme opatrně džusem a pak opatrně po stěně sklenice pomocí lžíce dolijeme perl...

Akapulko

Akapulko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička instantní kávy, 1 lžíce cukru moučka, 1/2 šálku vody, 1 lžíce rumu, 1 lžíce citronové šťávy, 4 kostky ledu

Instantní kávu promícháme s cukrem, zalijeme studenou vodou a dobře vymícháme. Pak přidáme rum, citronovou šťávu a kostky ledu. Podáváme jako osvěžující nápoj.

Pudinkové řezy II.

Pudinkové řezy II.

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Bílé těsto: 5 ks vajec, 5 lžic cukru krupice, 5 rovné lžíce hladké mouky, Tmavé těsto: 5 ks vajec, 5 lžic cukru krupice, 4 rovné lžíce hladké mouky, 1 lžíce kakaa, Puding: 1 l mléka, 3 sáčky vanilkového pudinkového prášku, 1 lžíce cukru moučka, Krém: 250 g másla, 1 lžíce cukru moučka, pár kapek rumu, pár kapek citronové šťávy

Piškot šlehat opravdu poctivě, aby byl pěkně nadýchaný. Cukr a vejce dáme šlehat do šlehače až do tuhé pěny! + potom přes síto lehce zamícháme 5 rovných lžic hladké mouky. U tmavého těsta přidáme lžíci kakaa. Na pečící papír nalijeme světlé těsto ...

Rychlé těstoviny pro začátečníky

Rychlé těstoviny pro začátečníky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 200 g Nivy, 100 g šunky, 3 stroužky česneku, cibule, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), petrželka, sůl, pepř, olej

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Salám pokrájíme nadrobno, nivu nastrouháme. Utřeme česnek se solí, petrželku a cibuli posekáme najemno. V hrnci na oleji zpěníme cibuli, přidáme salám, česnek a krátce opražíme. Vlijeme šlehačku a než se začne vař...

Čínská polévka trochu jinak

Čínská polévka trochu jinak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček instantní nudlové polévky s kuřecí příchutí, 0,5 l vody, mražená zeleninová směs, 1/4 grilovaného kuřete, sojová omáčka, sůl

Do hrnce nalijeme vodu a dáme ji vařit na sporák. Jakmile voda vaří, hodíme do ní dvě hrsti mražené zeleniny a 5 minut necháme povařit. Přidáme pár kapek sójové omáčky a nudle z polévky. Na krájecí desce rukama nebo nožem naporcujeme - nakouskujem...

Roštěnky od čerta

Roštěnky od čerta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí roštěné, sůl, mletý pepř, hořčice, cibule, kečup, chilli koření, olej, máslo, 200 ml červeného vína

Plátky roštěné nakrájíme na malé kousky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Do červeného vína zamícháme ostrou hořčici, kečup a čili. Maso naložíme do této marinády a necháme alespoň 2 hodiny odležet. Pak je vyjmeme a necháme okapat. Opečeme je na ...

Kuřecí v dýni s bramborem pro nejmenší

Kuřecí v dýni s bramborem pro nejmenší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 středně velký brambor, 50 g dýně hokkaidó, 50 g kuřecích prsíček (velmi najemno nakrájených), 1 dcl kojenecké vody, 1 lžička slunečnicového oleje (olivového)

Brambory, maso a dýni uvaříme doměkka (dýni klidně přihoďte k bramborům a masu, ale později, protože se uvaří dříve). Vše potom buď propasírujeme nebo pomeleme (záleží na věku dítěte). Nakonec přimícháme olej a ihned podáváme.

Mrkvová polévka pro nejmenší

Mrkvová polévka pro nejmenší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá nebo středně velká mrkev, 2,5 dcl kojenecké vody, 2-3 lžičky rýže - podle toho, jakou chceme hustotu polévky, 3-5 kapek olivového oleje

Mrkev si nastrouháme a povaříme ve vodě. Mezitím si vedle uvaříme rýži, kterou pak (až je mrkev měkká) zamícháme do vývaru. Někdy se mi podaří kašička (stačí přidat více vody a rýže a nechat vodu trošičku více vyvařit). Nakonec zamícháme olivový o...

Toasty s vejci a rybičkami

Toasty s vejci a rybičkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky toastového chleba, 1 konzerva sardinek s chilli, 3 ks vajec, 10 g másla

Na kousku másla nebo sádla usmažíme vejce. Vmícháme do nich rozmačkané rybičky s chilli. Podáváme s opečenými toasty. Není třeba solit ani dochucovat.

Salát s grilovaným masem

Salát s grilovaným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g slaniny, 400 g grilovaného masa, 250 g plísňového sýra, 10 ks cherry rajčátek, 300 g zeleného a fialového listového salátu

Nakrájenou slaninu osmahneme na pánvi. Do mísy vložíme natrhané saláty, rajčátka, kousky grilovaného masa. Posypeme slaninou a rozdrobeným modrým sýrem. Podáváme s oblíbeným dresinkem.

Žemle plněné houbami

Žemle plněné houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvých hub, 1 cibule, 2 lžíce másla, 2 ks vajec, kmín, 200 g Ementalu, 8 ks housek/žemlí, sůl, pepř

Na polovině másla zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené houby, ochutíme pepřem a kmínem a dusíme doměkka. Přidáme vejce, promícháme a osolíme. Mezitím si rozkrojíme žemle, vydlabeme část jejich střídky, pak je vymažeme máslem a naplníme sm...

Medvědí mléko

Medvědí mléko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 dcl mléka, 1 lžička medu, 5 dcl rumu ( 1 panák)

Svaříme mléko a slijeme je do sklenice. Přidáme lžičku medu a panáka rumu.

Sýrové bonbony

Sýrové bonbony

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení taveného smetanového sýra, mletý pepř, mleté ořechy, bylinky dle vlastního výběru

Ze sýra vykrajujeme malé kouličky, které krátce zamrazíme. Mezitím si čerstvě nameleme pepř, ořechy a bylinky nasekáme nadrobno. Sýrové kuličky obalujeme - tu v pepři, tu v ořeších, tu v bylinkách. Hotové sýrové bonbony dáme do papírových košíčků ...

Hovězí na celeru

Hovězí na celeru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího zadního, 1 cibule, 1-2 kořeny bulvového celeru, 1 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, pepř, kmín, sůl

Celer a cibuli oloupeme a nastrouháme najemno. Plátky hovězího naklepeme, opepříme, osolíme, okmínujeme, obalíme v hladké mouce a na rozpáleném tuku opečeme po obou stranách. K opečenému masu přidáme cibuli a celer a ještě chvíli společně opékáme,...

Kokosová bublanina

Kokosová bublanina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky polohrubé mouky, 1 hrneček cukru, 1/4 hrnečku celozrné mouky, ovoce dle sezóny, 2/3 hrnečku oleje, 2/3 hrnečku vlahé vody, 4 ks vajec, pár kapek rumové esence (rumové aroma), 1 hrst kokosové moučky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva

Obě mouky smícháme s kypřícím práškem, v druhé míse oddělené žloutky třeme s cukrem a pak i s olejem do hladka, pak přidáme rumovou tresť, kokos, vlahou vodu zároveň s moukou. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh, vlijeme na vymazaný plech, dáme nahoru...

Koblížky s nugátem

Koblížky s nugátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 1,5 dcl mléka, 20 g droždí (kvasnic), 2 ks žloutků, 1 jablko, 2 lžičky rozinek, 1 lžička rumu, špetka soli, Poleva: 100 g cukru krystal, 1,5 dcl vody, 100 g Nutely - nugátového krému

V mouce uděláme důlek, nalijeme vlažné mléko, rum, rozdrobíme droždí, přidáme žloutky, rozinky, strouhané jablko a vymícháme těsto. Necháme je vykynout. Pak lžící vykrajujeme kousky, které smažíme v oleji dozlatova. Ještě teplé namočíme v polevě. ...

Želé s banánem

Želé s banánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

9 g (6 plátků) bílé želatiny, 1/4 l hroznové šťávy, 1/4 l jablečné šťávy, 2 lžíce citronové šťávy, 2 ks banánů, 1 sáček vanilkového cukru, smetana ke šlehání (šlehačka), strouhaná čokoláda

Do studené vody dáme máčet želatinu. Hroznovou, jablečnou a citrónovou šťávu smícháme s cukrem a zahřejeme. Želatinu vymačkáme a dáme do šťávy rozpustit. Oloupané banány pokrájíme na kolečka a pokapeme zbytkem citrónové šťávy, rozdělíme do 4 pohá...

Citrónový korpus

Citrónový korpus

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 1/2 hrnečku cukru moučka, 3 ks vajec, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1,5 hrnečku polohrubé mouky, 4 ks citrónů, 1 konzerva kondenzovaného mléka

Máslo, 3 lžičky cukru zpracujeme s moukou a kypřící práškem do pečiva. Vypracujeme těsto, které necháme odpočinout. Těsto vložíme do vymazané formy a pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut. Necháme vychladnout. V misce vymícháme mléko se šťávou ze 4 ci...

Uzené maso zapečené s ostrým křenem

Uzené maso zapečené s ostrým křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g uzeného masa (kýta či krkovice), 3 ks cibule, 1 sklenka křeníku - jakéhokoli ostrého naloženého křenu, 200 ml smetany

Cibuli postupně oloupeme a nakrájíme na středně silná kolečka. Pak cibulová kolečka osmahneme na oleji ve větší pánvi. Uzené maso nakrájíme na plátky, přidáme je k cibuli a rychle orestujeme. Potom maso společně s cibulí přendáme do pekáčku. V mis...

Pražské žemličky

Pražské žemličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g cukru moučka, 2 ks vajec, 160 g strouhaných mandlí + nasekané mandle na posypání, 1 sáček vanilkového cukru, citronová šťáva a kůra, 120 g piškotových drobečků, 1 žloutek na potření

Z uvedených surovin vypracujeme tuhé těsto a rozválíme je na tloušťku 5 mm. Vykrájíme v něm tvar malých žemliček, které dvakrát potřeme žloutkem a posypeme krájenými mandlemi. Žemličky pečeme na plechu na pečícím papíru dozlatova při 180ºC asi 7 m...

Zeleninový pilaf s rajčaty

Zeleninový pilaf s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 šálky rýže, 1 cibule, 2 ks mrkve, 2 ks rajčat, 1 paprika , 4 stroužky česneku, zelené bylinky, rostlinný olej

Rýži propláchneme a nasypeme do hrnce. Zalijeme menším množstvím vody tak, aby voda sahala na prst nad rýží. Osolíme a vaříme za stálého míchání na středním plameni, dokud se voda neodpaří. Rýže by měla zvětšit svůj objem. Potom do hrnce vlijeme 3...

Červená srdíčka

Červená srdíčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Piškot: 5 ks vajec, 200 g medu, 200 g hladké mouky, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce másla, Krém: 250 g měkkého másla, 200 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 125 g oloupaných mandlí, Želé: 4 balení červeného želé, šťáva z jahodového kompotu

Žloutky s medem našleháme do pěny, z bílků ušleháme tuhý sníh a vše smícháme. Přidáme mouku, prášek do pečiva a nakonec rozpuštěné máslo. Těstem naplníme vyšší plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Upečený korpu...

Nakládaný lilek

Nakládaný lilek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lilek, 2 stroužky česneku, 1 citrón, čerstvá bazalka, sůl, 6 lžic oleje

Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky. Důkladně osolíme a necháme odstát minimálně hodinu. Poté opláchneme a osušíme v čisté utěrce. V pánvi rozehřejeme olej a lilek z obou stran dozlatova opečeme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Z citrónu vymačkáme ...

Kapr na dovolené

Kapr na dovolené

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kapřích filet, sůl, hladká mouka, olej na smažení, citronová šťáva z 1/2 plodu, 2 ks rajčat, 30 g oliv, 15 g Nivy, 2-3 lžíce mléka, 1 lžička česneku - sušené kořenící směsi, 1/2 lžičky čerstvého tymiánu

Omyté a osušené filety nakrájíme na díly, lehce osolíme a obalíme v hladké mouce. Obalené porce osmažíme na pánvi. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky, rozkrájíme olivy a omyjeme tymián. V kastrolku smícháme šťávu z citrónu, mléko, česnek a sýr...

Závin báby Máry

Závin báby Máry

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 2 hrnečky mletých vlašských ořechů, 1 hrneček cukru moučka, 3 lžíce rumu, 3 lžíce másla, 1 vejce na potření

Na ořechovou náplň v misce smícháme ořechy s cukrem, přilijeme rum, přidáme rozměklé máslo a žloutek. Vše dobře promícháme. Těsto rozdělíme na 2 poloviny. Na pomoučené utěrce vyvalíme polovinu těsta do obdélníku a potřeme ho polovinou náplně. Pomo...

stránka: