Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Brokolice zapečená v bešamelu

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 25min
Celkový čas: 55min , porce

16 kalorií, 0.0g cukrů, 0.0g tuků, 0.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Brokolici uvaříme v osolené vodě - krátce, aby se nerozpadla. Uvařenou brokolici nakájíme na větší kusy, které naskládáme do máslem vymazaného pekáčku. Navrch rozprostřeme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a zalijeme bešamelem, do kterého jsme během vaření přidali i tavený sýr. Přidáme polévkové koření a lehce osolíme a přidáme nastrouhaný muškátový oříšek. Pečeme na 150ºC asi 15 minut. Pět minut před koncem pečení posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme s bramborem.

Ajaja

09. 02. 2010, Recept navštíven: 3514x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Brokolice zapečená s jogurtem

Brokolice zapečená s jogurtem

Uvaříme brokolici v mírně osolené vodě téměř doměkka, poté ji vyjmeme, necháme okapat a rozdělíme na malé r...

Brokolice zapečená v bešamelu

Brokolice zapečená v bešamelu

Brokolici uvaříme v osolené vodě - krátce, aby se nerozpadla. Uvařenou brokolici nakájíme na větší kusy, kt...

Brokolice zapečená s bramborami

Brokolice zapečená s bramborami

Brokolici rozebereme na růžičky a chvíli povaříme ve vroucí vodě do poloměkka. Uvařené brambory oloupeme a ...

Brokolice zapečená s eidamem

Brokolice zapečená s eidamem

Dáme vařit brambory ve slupce a mezitím omyjeme brokolici a rozdělíme na růžičky. Šunku a eidam nakrájíme n...

Zobrazit všechny podobné recepty k Brokolice zapečená v bešamelu Link-arrow
Thumb

Vařené brambory

Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a opláchneme ve studené vodě. Pak je vložíme do osolené vody, se ...


Přidat recenzi
Přidat komentář
Angel 666
Zapékanou brokolici máme moc rádi, ale místo anglické slaniny používám krůtí maso. Nakrájím ho na malé kostičky, okořením, osmahnu na pánvi a dávám na dno zapékací misky pod brokolici. Jinak všechno dělám stejně jako je v tomto receptu. Dneska jsme měli k večeři a tak můžu přidat pár foteček :o)

Angel 666 14. 10. 2010, 20:00

Ajaja
Hodná...:-) Já v poslední době místo anglické používám chalupářskou či farmářskou slaninku, jsou chuťově výraznější...

Ajaja 23. 10. 2010, 17:37

Facebook komentáře