Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Brokolice zapečená v bešamelu

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 55min
Nutriční hodnoty
16 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Brokolici uvaříme v osolené vodě - krátce, aby se nerozpadla. Uvařenou brokolici nakájíme na větší kusy, které naskládáme do máslem vymazaného pekáčku. Navrch rozprostřeme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a zalijeme bešamelem, do kterého jsme během vaření přidali i tavený sýr. Přidáme polévkové koření a lehce osolíme a přidáme nastrouhaný muškátový oříšek. Pečeme na 150ºC asi 15 minut. Pět minut před koncem pečení posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme s bramborem.


Přidat na Pinterest
Ajaja

09. 02. 2010, Recept navštíven: 4083x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
aj tento sposob prípravy brokolice je vyborný

04. 02. 2017, 20:44

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborna brokolica

11. 02. 2017, 20:02

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zapečená brokolica je výborná,chutná

13. 04. 2017, 21:23

Přidat komentář
Angel 666
Zapékanou brokolici máme moc rádi, ale místo anglické slaniny používám krůtí maso. Nakrájím ho na malé kostičky, okořením, osmahnu na pánvi a dávám na dno zapékací misky pod brokolici. Jinak všechno dělám stejně jako je v tomto receptu. Dneska jsme měli k večeři a tak můžu přidat pár foteček :o)

Angel 666 14. 10. 2010, 20:00

Ajaja
Hodná...:-) Já v poslední době místo anglické používám chalupářskou či farmářskou slaninku, jsou chuťově výraznější...

Ajaja 23. 10. 2010, 17:37

Facebook komentáře