Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 141

Petrželové pyré

Petrželové pyré

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

velký kořen petržele, 1 menší šalotka, 100 ml smetany, 200-300 ml zeleninového vývaru, sůl, máslo

Petržel nakrájíme na menší kostky a společně se šalotkou nakrájenou na jemno lehce orestujeme na pánvi. Zalijeme vývarem a dusíme pod poklicí doměkka. Až je tekutina odpařená, rozmixujeme ponorným mixérem a zjemníme smetanou. Ochutíme solí a přimí...

Brokolice zapečená v bešamelu

Brokolice zapečená v bešamelu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší brokolice, troška hladké mouky, anglická slanina, 1 ks taveného sýra, 10 dkg tvrdého sýra, muškátový ořech, sůl, Vegeta, troška mléka, kousek másla na vymazání pekáčku a na zhotovení bešamelu

Brokolici uvaříme v osolené vodě - krátce, aby se nerozpadla. Uvařenou brokolici nakájíme na větší kusy, které naskládáme do máslem vymazaného pekáčku. Navrch rozprostřeme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a zalijeme bešamelem, do kterého j...

Kohout (kuře) na víně

Kohout (kuře) na víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

červené víno, kuře (kohout), pepř, bobkový list, tymián, 1 cibule, mrkev, petržel, bulvový celer, sůl

Kuře rozdělíme na kousky a marinujeme v nálevu z výše uvedených surovin 24 hod. Nesolíme! Vyjmeme, osolíme a opečeme na pánvi. Pak vložíme zpět do láku a v něm dusíme doměkka za stálého podlívání vínem. Hotové maso vyndáme, omáčku zahustíme moukou...

Špagety s tofu a mrkví

Špagety s tofu a mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g špaget, 30 g Tofu, 1 lžička lněného semínka, 1 lžička oregana, kousek Eidamu, lžička olivového oleje, špetka soli, 150 g baby mrkve

Špagety uvaříme klasickým způsobem a přidáme do nich trochu olivového oleje (aby se nelepily i pro chuť). Tofu si nastrouháme a zamícháme ho se lněným semínkem a oreganem. Mrkev si podusíme v páře (asi tak 15 minut pokud máte mraženou). Vše smíchá...

Cizrna v rajčatové omáčce

Cizrna v rajčatové omáčce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g cizrny, 150 ml rajčatového protlaku, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička oregana

Cizrnu uvaříme podle běžného návodu. Na pánvičce necháme zesklovatět nakrájenou cibulku a opéci nadrobno nasekaný česnek, poté přidáme scezenou cizrnu, chvilku opékáme a zalijeme protlakem a okořeníme oreganem. Necháme asi 8 minut vařit, aby se n...

Vařená cizrna

Vařená cizrna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g cizrny, troška majoránky

Cizrnu si nejříve přebereme a dáme namočit do většího množství vody, nejlépe přes noc. Vodu nevyléváme, ale vaříme v ní cizrnu a to asi 45 minut. Protože je cizrna jednou z luštěnin, je nadýmavá, abychom to trochu eliminovali, přidáme k ní něja...

Staročeská bílá polévka s kroupami

Staročeská bílá polévka s kroupami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg brambor, 1/2 l mléka, 1 balení šlehačky, 1/4 sáčku velkých krup, 1 lžíce soli, 1 lžička kmínu, 3-4 lžíce sádla, 2-3 lžíce hladké mouky

Propláchnuté kroupy dáme vařit do osolené vody. Vodu případně doléváme, dost se vsákne a vyvaří. Když jsou kroupy měkké, zalijeme mlékem, rozkvedláme mouku ve šlehačce a zahustíme. Mezitím dáme vařit brambory ve slupce. Na pánvičce rozpálíme sá...

Bábovka s tvarohem

Bábovka s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 17 dkg cukru moučka, 1 balení Hery (250 g), 1 balení tvarohu (250 g), 25 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, hrst rozinek, 5 lžic kakaa, 1 vanilkový cukr

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Změklou Heru dobře promícháme se žloutky a cukrem (dělám to raději elektrickým šlehačem)a přimícháme tvaroh, pořádně našleháme. Vyndáme do mísy, kde lehce vmícháme sníh, mouku smísenou s práškem do pečiva a rozinky. ...

Těstoviny s vajíčkem

Těstoviny s vajíčkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100-150 g vařených těstovin (vrtule, kolínka), 1-2 vejce (podle hustoty, jak má kdo rád), sůl, pepř, olej, kečup (nemusí být)

Do kastrůlku dáme pár kapek oleje, přidáme těstoviny, dáme trošku osmažit (míchat aby se nepřipálily), po chvilce syčení těstovin přidáme rozkleplé vajíčko a umícháme (jako míchaná vejce). Přisolíme a připepříme. Maminka nám to dělala jako malým ...

Sýr po pastýřsku

Sýr po pastýřsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky tvrdého sýra, 4 plátky šunky, 1 vejce, troška hladké mouky, tuk na smažení

Rozmícháme vajíčko s moukou, aby vzniklo hladké těstíčko. Mezi plátky šunky dáme sýr, namočíme do těstíčka a zprudka osmažíme z obou stran. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem, případně s okurkou.

Fit špagety

Fit špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 1 pórek, 1 rajče, 1 paprika, 100 g šunky, 1 konzerva žampionů, 150 g Nivy, 200 ml smetany na vaření

Pórek, šunku, rajče, papriku a žampióny nadrobno nakrájíme, vložíme do pánve a orestujeme. Poté směs zalijeme smetanou, necháme povařit a přidáme strouhanou nivu a počkáme, až se rozpustí a zahustí omáčku. Mezitím si uvaříme špagety na skus, scedí...

Vepřové na tymiánu

Vepřové na tymiánu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřových řízků, 1/2 cibule (nakrájené na drobno), slanina nebo špek na chuť, 1 klobása nebo špekáčky nakrájené na kostičky, tymián, 4 ks plátkového sýra, olej, sůl, pepř

V menším kastrůlku na trošce oleje osmažíme cibuli se slaninou (nakrájenou na kostičky) a s nakrájenou klobásou nebo špekáčkem. Maso jemně naklepeme, osolíme, opepříme a dáme špetku tymiánu (je aromatický) a dáme na pánev s olejem smažit (pomalu, ...

Vanilková rychlopěna

Vanilková rychlopěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva kondenzovaného neslazeného mléka (nejlépe 9% tuku), 4 lžíce cukru moučka, 1 lžička vanilkové esence

Do hlubší mísy vylijeme kondenzované mléko a do mísy též vložíme metly. Přikryjeme potravinářskou fólií. Vše dáme do lednice a necháme vychladit nejméně 3 hodiny. Poté šleháme ručním mixérem na nejvyšší obrátky tak dlouho, dokud kondenzované mléko...

Krupicové ovocné knedlíky

Krupicové ovocné knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g krupice, 3/4 l mléka, 1 vejce, špetka soli, 40 g cukru, asi 400 g hrubé mouky, 500 g ovoce, 80 g másla, 80 g tvrdého tvarohu , 60 g cukru moučka

Z krupice a mléka uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout a vmícháme do ní vejce, sůl, cukr a hrubou mouku. Zpracujeme husté, nelepivé těsto. Vyválíme, nakrájíme na čtverečky a do každého zabalíme kousek ovoce. Vhazujeme do vařící vody a vaříme 5...

Vejce na smetaně

Vejce na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vajec, 20 g másla, 4 dcl sladké smetany, 50 g Eidamu, špetka soli

Na pánvi si rozpustíme máslo, přilijeme smetanu a když se smetana začne vařit, postupně do ní rozklepneme vejce, osolíme, nasypeme nastrouhaný sýr a necháme vařit, dokud nejsou vejce uvařená. Podáváme s pečivem.

Tvarohovo-jablkový salát

Tvarohovo-jablkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení tvarohu ve vaničce, 200 g křenového pomazánkového másla, 1 vejce natvrdo, 1 větší jablko, 100 g šunkového salámu, 2 cm pórku, 50 g Eidamu (Edam), špetka mleté sladké papriky

Vejce natvrdo, oloupané jablko, salám a sýr nakrájíme na jemné kousky. Pórek na tenká kolečka. Vše promícháme s tvarohem, dochutíme křenovým máslem a paprikou. Salát podáváme s tmavým pečivem.

Čertova pochoutka

Čertova pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 1 vejce, 80 g škrobové moučky, špetka soli, 80 g sojové omáčky, troška cukru moučka, 20 g chilli koření, 120 g cibule, 120 g kapie, 120 g sterilovaných žampionů

Prsíčka nakrájíme na kostky, přidáme škrob, vejce, špetku cukru, chilli, promícháme a necháme uležet. Do rozpáleného oleje vložíme maso a osmahneme. Olej scedíme, přidáme sójovou omáčku, nakrájenou cibuli, kapii a žampióny. Vše necháme dotáhnout d...

Dušené hovězí maso se sýrovým sněhem

Dušené hovězí maso se sýrovým sněhem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí kýty, špetka soli, 1 cibule + 1 cibule na ozdobu, 60 g másla, 1 lžička hladké mouky, 1 bílek, 30 g Eidamu (Edam), 250 ml hovězího vývaru, sekaná petrželka

Osolené hovězí maso vcelku vložíme na zpěněnou cibuli, po všech stranách opečeme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Hotové maso vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, osmahneme, rozředíme a povaříme. Prochladlé maso nakrájíme na pl...

Krabí pomazánka

Krabí pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 ks krabích tyčinek, 1 velká cibule, 8 trojúhelníčků taveného sýra, 2 lžíce bílého jogurtu, Vegeta, Podravka nebo jiné koření podobné chuti, špetka pepře, zelenina na ozdobu

Krabí tyčinky nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme se sýrem a jogurtem, dle chuti přidáme podravku a přimícháme nakrájené kousky tyčinek. Krabí pomazánka je dobrá na vece nebo na nakrájeném rohlíku. Zdobíme dle fantazie.

Jahody v máslovo-rumové omáčce

Jahody v máslovo-rumové omáčce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jahod, 4 lžíce rumu, 2 lžíce cukru krystal, 1 lžíce másla, 4 kopečky vanilkové zmrzliny

Omyté jahody dáme do grilovací misky. Pokapeme je rumem a posypeme cukrem. Poklademe je kousky másla. Misku položíme na gril na 5 minut. Rozpuštěné máslo se spojí s rumem, cukrem a šťávou z jahod. Tím vznikne omáčka, kterou jahody a kopeček zmrzli...

Pečená vejce na chlebu

Pečená vejce na chlebu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky chleba, 4 lžíce olivového oleje, 4 vejce, 4 dcl mléka, 2 lžičky sladké mleté papriky, špetka pepře, špetka soli

Na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm plátky chleba z obou stran. Opečené plátky chleba namočíme do mléka. Olejem vymažeme zapékací misku, dáme do ní plátky chleba. Z bílků si uděláme tuhý sníh, kterým potřeme plátky chleba a na každý plátek ch...

Šunka se sýrem a vejcem

Šunka se sýrem a vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky šunky, 4 plátky Eidamu, 6 vajec, 2 lžička mleté sladké papriky, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce strouhanky, špetka pepře, špetka soli, 4 lžíce olivového oleje

Rozkvedláme si v talíři 2 vejce. Plátek šunky a plátek sýru dáme k sobě a obalíme v hladké mouce, ve vejcích, ve strouhance. Na pánvi rozpálíme olej a dáme na něj osmažit obalenou šunku se sýrem. Smažíme z obou stran, když máme jednu stranu osmaže...

Sedlejovská polévka

Sedlejovská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 kg brambor, 0,5 l mléka, 2 lžíce hladké mouky, 1 balení šlehačky, 1 špetka kmínu, 1 lžička soli, 1 hrneček hub čerstvých či zavařených, 1 lžíce octa

Očištěné brambory nakrájíme na kostičky (někdo dělá čtvrtky, někdo malé kostičky), vložíme do vody, osolíme, přidáme kmín a uvaříme do měkka. Do polévky vlijeme mléko s rozšlehanou hladkou moukou a zjemníme šlehačkou. Dosolíme a okyselíme octem....

Pečené kuře v alobalu

Pečené kuře v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích čtvrtek, 1 vejce, 20 dkg slaniny, 15 dkg žampionů, 1 cibule, 4 špetka soli, 4 špetka pepře, 100 ml rostlinného oleje

Najemno nakrájíme cibuli. Na trošce oleje ji osmahneme dorůžova, přidáme žampióny a podusíme. Mezitím uvaříme vajíčko natvrdo. Natříháme si alobal na každou čtvrtku kuřete, potřeme olejem, na osolené a opepřené kuře dáme směs s cibulí a žampióny, ...

Rychlá směs na těstoviny

Rychlá směs na těstoviny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva vepřového ve vlastní šťávě , 1 sáček mražené zeleninové směsi (mrkev, hráše, kukuřice), kečup, sůl, pepř, kmín, Italské koření (nebo koření na pizzu), česnek, sladká mletá paprika , 1 cibule

Na trošce sádla orestujeme cibuli, přidáme sladkou papriku, vepřovou konzervu a krátce podusíme. Dále přidáme mraženou zeleninu, kečup, česnek a ostatní koření. Krátce podusíme. Podáváme s těstovinami.

stránka: