Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 145

Mandarinkové řezy

Mandarinkové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 1 hrneček cukru moučka, 125 g Hery, 1 vejce, 5 lžic mléka, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 2 konzervy mandarinek, 2 jablka, čokoládová poleva

Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, zaděláme mlékem s rozšlehaným vejcem, přidáme cukr a vlažný tuk. Oloupaná jablka nastrouháme a smícháme s okapanými mandarinkami a přidáme do těsta. Promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plec...

Kočičí oči

Kočičí oči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Hery, 100 g cukru, 3 vejce, 3 lžíce kakaa, 150 g hrubé mouky, 1 lžíce rumu, 10 lžíc mléka, piškoty dětské, marmeláda - dle chuti, kokos - na posypání, čokoládová poleva

Heru, cukr, žloutky a kakao utřeme do pěny. Do ní přimícháme mouku, rum, mléko a tuhý sníh z bílků. Do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet nalijeme polovinu těsta. Na těsto naskládáme do dvou řad piškoty slepené po dvou marmeládou. Za...

Bábovka s kávou a skořicí

Bábovka s kávou a skořicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 150 g másla, 150 g práškového cukru, 3 lžičky kávy (nejlépe rozpustné), špetka soli, 1/2 lžíčky strouhané pomerančové kůry, 1/2 lžíčky mleté skořice, 300 g polohrubé mouky, 3/4 balení kypřícího prášku do pečiva, 2 dcl mléka

Žloutky, cukr, máslo ušleháme do pěny. Přidáme kávu, skořici, pomerančovou kůru a špetku soli a zašleháme. Pak přidáme mouku s kypřícím práškem, mléko a promícháme. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků a dáme péct do vyhřáté trouby. Píchnutí...

Žampionové špagety

Žampionové špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g žampionů, 300 g špaget, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 1 konzerva rajčatového protlaku, 150 g měkkého salámu, 100 g strouhaného sýra, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička Vegety, 2 lžíce slunečnicového oleje

Špagety uvaříme ve slané vodě a scedíme. Na oleji osmažíme nakrájenou cibulku a česnek, na plátky nakrájené žampiony a na nudličky nakrájený salám. Přidáme vegetu, trochu podlejeme vodou a dusíme do měkka, potom přidáme protlak. Zahustíme hl.mouko...

Sterilované bílé zelí

Sterilované bílé zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bílého zelí, 0,3 l vody, 0,1 l octa, 3 ks nízkoenergetického sladidla - sacharinu, 15 dkg cibule, 2 dkg soli, 1/2 lžičky kmínu, 1 lžička pyrosulfitu

Cibuli a zelí nakrájíme, přidáme všechny ingredience a na každých 5 kg směsi dáme kávovou lžičku pyrosulfitu, dobře promícháme a necháme 24 hodin odležet. Dáváme do sklenic a 20 minut sterilujeme při 80ºC.

Kroupová kaše

Kroupová kaše

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krup, 5 velkých brambor, sůl, 200 g uzené slaniny

Jačmenné krúpy si namočíme v miske s vodou.Ošúpeme zemiaky a dáme variť do väčšieho hrnca.Keď sú zemiaky napoly uvarené pridáme soľ podľa chuti a dáme do hrnca jačmenné krúpy.Spolu varíme za stáleho miešania. Až sa voda vyparí kaša je hotová.Dáme ...

Bramborové lívance se sýrem

Bramborové lívance se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 30 g polohrubé mouky, 200 g tvrdého sýra, 150 g ztuženého pokrmového tuku, 3 ks vajec, 1 lžíce soli, 1 lžička kmínu

Brambory oloupeme, nastrouháme, osolíme, přidáme rozšlehané žloutky, trošku kmínu, mouku a vypracujeme řídké těsto. Přidáme nastrouhaný sýr a do těsta vmícháme sníh z bílků. Na pánvi rozpálíme tuk, řídké těsto opatrně naléváme a pečeme menší lívan...

Žampionové koláčky

Žampionové koláčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 8 ks větších žampionů (hlavičky), bylinkové máslo, 1 konzerva sardelek (ančoviček), 1 vejce, semínka dle chuti na posypání

Žampionům odlomíme nožičky a kloboučky očistíme - doporučuji je sloupnout. Takto očištěné kloboučky pak po jejich obvodu omotáme listovým těstem, které jsme podle velikosti žampionových kloboučků nakrájeli na pásky. Bylinkové máslo trochu prošlehá...

Terezčiny vločkové lívance

Terezčiny vločkové lívance

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky ovesných vloček, 2 hrnečky mléka, 2 vejce, 50 g cukru krupice, 6 lžic hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva

Večer namočíme vločky do mléka. Ráno přidáme zbývající suroviny a hned smažíme na vymaštěném lívanečníku malé lívanečky. Dáváme málo těsta - hodně nabydou. Smažíme do zlatova. Hotové ozdobíme tvarohem, šlehačkou, marmeládou, zakysanou smetanou, sk...

Špekáčky v pivním těstíčku

Špekáčky v pivním těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-6 ks špekáčků, trocha hladké mouky, 3 dcl piva (černé je nejlepší), 1 velké vejce, sůl, olej nebo jiný tuk na smažení

Nejprve si připravíme těstíčko - v pivu rozšleháme vejce, postupně přidáváme mouku, až dokud nám nevznikne hustější těstíčko (přibližně "palačinkové" konzistence), mírně osolíme. Chvíli necháme odpočinout, aby se mouka dobře spojila s pivem a nabo...

Tatranské kotlety

Tatranské kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g (5 ks) vepřových kotlet, 5-7 lžic zeleninového leča, 150 g šunky nebo šunkového salámu, 150 g strouhaného sýru (Eidamu), 1 balení smetany, sůl, pepř, olej

Naklepané kotlety osolíme a opepříme. Pak je zprudka opečeme na oleji a naskládáme na pekáček. Na každou kotletu dáme polévkovou lžíci leča, přiklopíme nakrájenou šunkou a navrch dáme strouhaný sýr. Vše zalijeme smetanou a dáme do trouby zapéci.

Pomazánka z vajec a salámu

Pomazánka z vajec a salámu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks vajec, 100 g měkkého salámu, 100 g másla, 1 lžíce plnotučné hořčice

Vejce uvaříme natvrdo, necháme je ve studené vodě vychladnout a pak je oloupeme. Takto uvařená vejce a salám umeleme na masovém strojku, přidáme hořčici a ještě chvíli dobře promícháváme.

Rumové koláčky

Rumové koláčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 120 g hladké mouky, 120 g másla, 80 g cukru moučka, 60 g mletých lískových ořechů, 50 g pražených lískových ořechů na ozdobení, Rumový krém: 150 g másla, 100 g cukru moučka, 2 lžíce rumu, Rumová poleva: 250 g cukru moučka, 3 lžíce rumu

Všechny přísady na rumový krém utřeme dohladka. Do prosáté mouky, cukru a umletých oříšků rozsekáme máslo, zpracujeme těsto a dáme je do studena ztuhnout. Těsto vyválíme na plát a vykrajujeme malé koláčky. Srovnáme je na suchý plech a upečeme. Stu...

Rumové kroužky

Rumové kroužky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 120 g cukru moučka, 250 g másla, 50 g mletých ořechů, 2 ks žloutků, 100 ml rumu, 100 g cukru moučka na obalení, 1 sáček vanilkového cukru na obalení

Z mouky, cukru, másla, ořechů a žloutků vypracujeme těsto a necháme 10 minut v chladu odpočinout. Vyválíme váleček, nakrájíme na kousky, spojíme do kroužků a upečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova. Rum zahřejeme a cukr smícháme s vanilkovým cukre...

Kuře v nádivce

Kuře v nádivce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 5 rohlíků, 3 vejce, 1/4-1/2 l mléka, 40 g másla, 2-3 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1/2 lžičky muškátového květu, 1 lžíce libečku, 1 lžíce petrželky, 50 g anglické slaniny, 1 lžíce rostlinného oleje

Kuře rozčtvrtíme, vyjmeme kosti a naporcujeme na menší kousky. Maso lehce osolíme, opepříme, posypeme kmínem a na oleji chvíli opékáme. Ke konci přidáme ke kuřeti anglickou slaninu, nakrájenou na nudličky, lehce osmahneme a vypneme. Rohlíky nakrá...

Pangasius v nálevu

Pangasius v nálevu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg pangasiuse, 4 vejce, 100 g cibule, 1 houska, 1 dcl mléka, 1 l vody, 2 dcl octa, 0,5 dcl oleje, 1 lžička soli, 50 g cukru krystal, 8 bobkových listů, 8 kuliček nového koření, 8 kuliček pepře, 1 lžička pepře mletého

Housku namočíme do mléka a po chvilce vymačkáme. Pangasia umeleme na masovém strojku společně s cibulí. Do hmoty přidáme vajíčka a vymačkanou housku. Důkladně promícháme a vytvoříme kuličky v průměru 4 cm, lehce zmáčkneme a obalíme v hladké mouce....

Zasněžený švestkovo-papájový jogurt

Zasněžený švestkovo-papájový jogurt

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce drceného kokosu, 100 g bílého jogurtu, 100 g švestek, 1 lžíce kostek sušené papáji

Do jogurtu zamícháme kokos, na kousky nakrájené švestky a omyté kousky papáji, čímž vytvoříme rychlou, zdravou a chutnou pochoutku.

Lahůdkový pangasius

Lahůdkový pangasius

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg pangasiuse, 100 g jablek, 100 g žampionů, 1 cibule, 100 g slaniny, 1 citrón, troška másla, troška pepře mletého, troška soli

Pangasia zakápneme citr.šťávou a necháme chvíli uležet. Osolíme a opepříme. Na orestované slanině pangasia osmahneme. Mezitím si vymažeme zapékací misku máslem a rybu pak do ní vložíme i s osmahnutou slaninkou. Posypeme ji plátky žampionů a pečeme...

Brambory s rukolou

Brambory s rukolou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 80 g rukoly, 1 balení zakysané smetany, 2-3 lžičky soli, 2 lžičky drceného kmínu

Oloupané brambory nakrájíme na malé kostky a dáme vařit do osolené vody s kmínem. Když jsou brambory měkké, pošťoucháme je, přidáme omytou a okapanou rukolu, kterou jsme natrhali na menší kousky, hrnec přiklopíme, necháme asi 3 minuty zakrytý, aby...

 Rýžovo-sojové lívanečky s jablečnou směsí

Rýžovo-sojové lívanečky s jablečnou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g rýže natural (celozrnné), 150 g sojového jogurtu (sojagurtu), 30 g celozrnné pšeničné mouky, 1 jablko, 1 hrst sultánek, 1 lžička skořice, 1 lžička včelího medu

Uvařenou rýži dáme do misky spolu se sojovým jogurtem a moukou a zamícháme v řídké těsto. Lžičkou klademe na pánev (nejlépe bez tuku) a roztíráme je, abychom vytvořili lívanečky o tloušťce 2-3 mm(aby se nám rychle upekly). Opékáme z obou stran. Ho...

Štrůdl z octového těsta

Štrůdl z octového těsta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 dkg hladké mouky, 7 lžic vody, 2 lžíce octa, 2 ks vajec, 240 g Hery(tuku), 0.5 kg jablek, 1 hrst rozinek, 1 balení skořice, 1 hrst kokosové moučky, 1 hrneček strouhanky, 1 hrneček cukru krupice

Z mouky,tuku,octa,vajec a vody uhněteme těsto. Rozdělíme na 6 dílů. Na pomoučeném vále z každého vyválíme oválnou placku. Posypeme strouhankou a kokosem, nastrouhanými jablky, pocukrujeme, přidáme rozinky a trošku skořice. Můžeme přidat i ořechy. ...

Lukášovy topinky

Lukášovy topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 krajíců chleba, 200 g Eidamu, 1 ks cibule, 10 lžic smetany, 2 ks vajec, 2 lžičky mleté sladké papriky, 6 lžic olivového oleje

Sýr nastrouháme najemno, přidáme 2 vejce, najemno nakrájenou cibuli, smetanu, mletou sladkou papriku a vytvoříme si těstíčko. Toto těstíčko poté natřeme na plátek chleba, který dáme i s tím těstíčkem opéct, nejdříve opékáme tu stranu, kde máme těs...

Pangasius na zelenině a rýži

Pangasius na zelenině a rýži

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky pangasia, 5 ks rajčat, 1 kostka zeleninového bujónu, kulatozrnná rýže, máslo na vymazání formy, koření na ryby, 2 hrsti míchané zeleniny (kukuřice, hrášek, zelené fazolky, brokolice, květák, mrkev)

Zapékací mísu vymažeme máslem. Vložíme očištěnou a nakrájenou zeleninu na kostky. Okořeníme filety a vložíme na směs zeleniny. Zalijeme horkým zeleninovým vývarem. Vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme 10 minut. Poté přidáme k zelenině rýži a p...

Citronáda

Citronáda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst hřebíčků, citrónová kůra z jednoho citrónu, 1 balení vanilkového cukru, 500 ml vody

Do hrnce nalijeme 500 ml vody a přivedeme k varu, když voda vře, přidáme hřebíčky, nastrouhanou citrónovou kůru, vanilkový cukr a necháme povařit cca 15 minut.

Jogurtové kuře na smetaně

Jogurtové kuře na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 velký kelímek bílého jogurtu, 1 malý kelímek smetany, 1 ks cibule, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce nasekané petrželky, špetka pepře, špetka soli

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme, v hrnci si rozpálíme olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Když je cibule zpěněná, přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso a opečeme ze všech stran, poté přidáme...

stránka: