Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 144

Jahodová omáčka

Jahodová omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g (mražených) jahod, 2 lžíce sušeného sojového nápoje Zajíc, 1 lžíce včelího medu

Jahody necháme lehce roztát a nakrájíme je na kousky, vložíme do mixéru, přidáme trochu vody a necháme rozmixovat. Přidáme Zajíce a med a mixujeme dokud se nám vše nerozmělní. Můžeme rovnou konzumovat jako zmrzlinovou omáčku, nebo jí polít kned...

Bramborová placka s jablky

Bramborová placka s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 dkg vařených nastrouhaných brambor, 25 dkg polohrubé mouky, 1/2 lžičky soli, 1 vejce, cukr, skořice, 2-3 na hrubé slzy nastrouhaná jablka, máslo

Smícháme: brambory, polohrubou mouku, sůl, vejce. Zpracujeme v těsto a vyválíme obdélník a naplníme - cukrem, skořicí, na hrubé slzy nastrouhaná jablka a pokapeme rozpuštěným máslem. Přeložíme nejdříve kratší kraje přes náplň a potom delší kraje p...

Přírodní sýr

Přírodní sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l mléka, 10 lžic čerstvé citrónové šťávy

Mléko zahřejeme až do varu. Odstavíme z plotny a vmícháme citrónovou šťávu. Důkladně mícháme, až se začnou tvořit bublinky. Pak necháme vychladnout. Vychladlé mléčné sraženiny necháme okapat v čisté utěrce a potom ještě jemným vymačkáním zbavíme v...

Italská crostata se suchohřiby

Italská crostata se suchohřiby

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 200 g másla, 350 g suchohřibů, 3 ks cibule, 6 lžic bílého vína, 1 svazek zelené petrželky, 150 ml sladké smetany, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce vody

150 g másla pokrájíme na kousky. Z mouky, másla, pepře, soli a lžíce vody vypracujeme těsto, které dáme na hodinu do ledničky. Mezitím očistíme hřiby a pokrájíme je na silnější plátky. Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a podusíme na něm cibuli nakr...

Hrbaté maso

Hrbaté maso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice, sádlo, olej, 4 ks žampionů, 1 cibule, 10 dkg šunky, 4 rohlíky, 2 dcl mléka, 2 ks vajec, 10 dkg tvrdého sýra, petrželka

Maso si naklepeme,osolíme,opepříme a poklademe ho na sádlem vymazaný pekáč. Na něj naložíme žampionovou směs, kterou připravíme následovně: 4 rohlíky nakrájíme na kostičky a na to nalijeme 2 dcl mléka a přidáme 2 vajíčka. Na oleji si orestujeme ci...

Salát z Nivy

Salát z Nivy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Nivy, 2 vejce natvrdo, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 okurka, 50 g kapie, 1 cibulka, 30 g hrášku, 100 g majonézy, citrónová šťáva

Všetky suroviny pokrájame na drobné kocky, pridáme posekanú cibuľku, sterilizovaný hrášok,majonézu s jogurtom a citónovú šťavu.

Mandlové trubičky

Mandlové trubičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g sušeného mléka, 150 g cukru moučka, 1 lžička medu, 1 vejce, 1 žloutek, mleté mandle nebo mandlová tresť, 100 g másla, 100 g Nutely

Vypracujeme cesto, tenko vyvaľkáme, nakrájame obdĺžniky a natočíme na kovové trubičky. Necháme zaschnúť, opatrne dáme dole a plníme vyšľahaným maslom zmiešaným z nutelou.

Dvojbarevné rohlíky

Dvojbarevné rohlíky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg polohrubé mouky, 1/2 l mléka, 1 balení droždí (kvasnic), 1 vejce, 2 lžičky cukru, 1 lžička soli, 2 dcl oleje, 3 lžíce kakaa, 90 g kokosové moučky, Nálev: 2 dcl vody, 1 dcl cukru

Múku, mlieko, droždie, vajce, cukor, soľ, olej zmiesime a rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme kakao, a do druhej kokos. Z každej vypracujeme 5 bochníčkov a necháme vykysnúť. Jedno tmavé a jedno bledé cesto rozvaľkáme, dáme na seba a rozvaľká...

Melounky

Melounky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Hery, 550 g cukru moučka, 200 g sušeného mléka, 300 g mletých ořechů, 1 bílek, 2 balení potravinářského barviva (1 ks červeného a 1 ks zeleného)

Maslo, sušené mlieko a 250g práškového cukru zmiesime a rozdelíme na dve rovnaké časti.Jedna časť cca 300g zostane bielej farby a do druhej časti pridáme červenú potravinársku farbu. Z červenej hmoty urobíme 10 guľôčok, ktoré dáme na 10min. do mra...

Pomazánka miš - maš

Pomazánka miš - maš

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vařená vejce (žloutky oddělit od bílků), 1 střední sterilovaná okurka (nastrouhat), 1 lžička majonézy, 1 lžička hořčice, 15 dkg měkkého salámu (např. gothaje) - množství dle potřeby hustoty a chuti, 2-3 kapky Worcesterské (Worcesterové) omáčky, najemno nakrájená cibulka, 2 lžíce másla (dvakrát zakrojit, nechat povolit), 1 trojúhelníček taveného sýru, pepř, sůl

Bílky, salám a okurku nastrouháme najemno.Dále žloutky, povolené máslo, sýr, majolku, hořčici v misce ručně utřeme dojemna, lehce smícháme s nastrouhanýma bílkama, salámem, cibulkou, okurkou a dochutíme solí, pepřem a worcesterovou omáčkou. Ochutn...

Kávová bábovka s mandlemi a čokoládou

Kávová bábovka s mandlemi a čokoládou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžičky instantní kávy, 200 g Hery, 180 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 3 ks vajec, 330 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3 lžíce rumu, 3 lžíce mléka, 2 lžíce kakaa, 100 g hořké čokolády, 60 g mandlových plátků

Instantní kávu rozpustíme v 150 ml horké vody a necháme vychladnout. Ušleháme heru s cukrem a vanilkovým cukrem, pak po jednom vešleháme vejce a rum. Do směsi přidáme vychladlou kávu, mouku prosátou s práškem do pečiva a kakao rozmíchané v mléce...

Kuřecí řízky s játrovou směsí

Kuřecí řízky s játrovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou (řízků), sůl, pepř, 3 lžíce kečupu, 100 g kuřecích jater, olej, 1 cibule, 1 sklenka červeného vína, kousek mandarinky, 1 lžíce ořechových jader

Drůbeží řízky nakrájíme po obvodu, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na oleji, pak je vyjmeme a uložíme na teplé místo. Na oleji zpěníme tenká kolečka cibule, přidáme plátky jater, za stálého míchání je opečeme, přidáme...

Vařená pomazánka z taveného sýra

Vařená pomazánka z taveného sýra

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení taveného sýra, 4 lžíce mléka, 40 g másla, 2 ks vajec, 80 g šunky, 1 cibule, 1 ks sterilované okurky, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce hořčice, troška pažitky

Do hrnce dáme pokrájený sýr, máslo, podlijeme mlékem, necháme na plotně roztavit. K prochladlé směsi přidáme natvrdo uvařená, drobně nasekaná vejce, jemně nakrájenou šunku, cibuli a nakrájenou okurku. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme hořčici...

Kotlety v ananasovo-pomerančové marinádě

Kotlety v ananasovo-pomerančové marinádě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřových kotlet, Marináda: šťáva z 1 pomeranče, 100 ml ananasového džusu, 4 lžíce olivového oleje, 1 ks chilli papričky nasekané najemno, špetka soli, nahrubo mletý pepř barevný, 1 malá hrst nasekaného tymiánu

Všechny ingredience na marinádu smícháme v míse. Musíme dobře promíchat! Kotlety omyjeme, osušíme a lehce je naklepeme klouby prstů a ponoříme je do vzniklé marinády. Necháme je v chladu asi hodinu marinovat. Pak je grilujeme asi 6 minut po každé ...

Pomazánka z brynzy

Pomazánka z brynzy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Brynzy, 1 konzerva sardinek, 1 cibule, špetka soli, troška sladké mleté papriky, troška kmínu, troška hořčice, 2 lžíce rajčatového protlaku, troška kaparů

Brynzu a olejovky společně utřeme, přidáme nadrobno nakrájené kapary a cibuli. Podle chuti osolíme, přidáme sladkou papriku, trochu kmínu, dle chuti hořčici a rajčatový protlak. Dobře promícháme a necháme zhruba 2 hodiny odležet.

Zapečené špagety se smetanou

Zapečené špagety se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 25 dkg šunky, 70 g másla, 250 ml sladké smetany, 20 dkg tvrdého sýra, sůl podle chuti, pepř podle chuti, olej

Oddělíme polovinu másla a osmahneme na něm nakrájenou šunku. Pak zalijeme smetanou, opepříme a necháme povařit. Mezitím uvaříme špagety podle návodu, do vody přidáme kapku oleje, aby se neslepily. Když jsou hotové a okapané, vmícháme do nich zbyte...

Kuřecí fajitas

Kuřecí fajitas

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích prsou, špetka chilli koření, 2 lžíce olivového oleje, 1 žlutá paprika, 2 ks rajčat, 1 ks listového salátu, 4 ks moučných tortil (tortilla), 1 balení zakysané smetany, špetka soli, špetka pepře

Omyté a osušené kuře lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky potřeme z každé strany olejem a grilujeme po každé straně asi 5 minut. Pak kuře rozkrájíme na proužky. Omytou papriku rozkrojíme na půlky a zbavíme semínek. Grilujeme je spolu s kuře...

Tvarohová pomazánka s křenem

Tvarohová pomazánka s křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g tvarohu, 200 g jablek, 1 lžíce strouhaného křenu, 2 lžíce zakysané smetany, špetka soli, špetka pepře, citrónová šťáva

Prolisovaný tvaroh smícháme s oloupanými nahrubo nastrouhanými jablky, přidáme rozšlehanou kysanou smetanu a jemně nastrouhaný křen. Osolíme, opepříme, zakapeme citrónovou šťávou a dobře promícháme.

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 200 g hladké mouky, 250 g Hery (rostlinného tuku), 2 lžičky soli, 1 dcl mléka, 20 g droždí (kvasnic), 1 kostka cukru, 100 g uzeného sýra, 1 vejce

Z mouky, tuku, soli, poloviny strouhaného sýra a droždí vypracujeme těsto, které zformujeme do válečku, rozřežeme ho na 6 dílů a každý díl vyválíme na tenkou placku. Každou placku potom rozřežeme rádýlkem na 16 stejných dílů jako dort a jednotlivé...

Kélovník

Kélovník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky hlávkové kapusty, 5 brambor, 1 cibule, 3-4 stroužky česneku, 100-150 g libové anglické slaniny, 1 balení zakysané smetany, 4-6 lžic mléka, 2-3 lžičky soli, 1 lžička pepře, 1 lžička muškátového květu, 1 lžička kmínu, 1 lžíce rostlinného oleje

Kapustu pokrájíme na nudličky, brambory na kostičky a dáme je spolu vařit do osolené vody s kmínem. Slaninu, cibuli a česnek drobně nakrájíme a vše dáme osmahnout na olej. Uvařené brambory s kapustou scedíme a promícháme s osmaženou směsí. Do br...

Levná šunková pochoutka

Levná šunková pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg uzeného kolena, 2 lžičky želatiny, 3 dcl smetany ke šlehání (šlehačka), 1 ks hlávkového salátu, 1 vejce, 1 hrst petrželky

Uzené kolínko necháme přes noc ve studené vodě a druhý den ho v tlakovém hrnci uvaříme do měkka. Potom ho vykostíme a bez hrubé kůže umeleme. V 1,5 dl vody na sporáku rozpustíme želatinu za stálého míchání, potom ji vychladíme a zlehka promícháme ...

Játrová omáčka

Játrová omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g játry, 2 ks cibule, 1 stroužek česneku, 3 lžíce rostlinného oleje, 30 g ztuženého pokrmového tuku, 30 g hladké mouky, troška kmínu, troška majoránky, 2 lžíce sojové omáčky, špetka soli, špetka pepře

Játra omyjeme a nakrájíme na větší kousky, které osmahneme na oleji. Na rozpáleném tuku necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme narůžovělou jíšku. Do jíšky nalijeme šťávu z jater, sójovou omáčku, rozředíme několika lžícemi v...

Makrela po polsku

Makrela po polsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 makrely, 2 vejce, 1 cibule, sůl, mletý pepř, máslo, zelená petrželka

Vejce uvaříme natvrdo a společně s cibulí nahrubo nasekáme. Ryby vykostíme, omyjeme, vysušíme, osolíme, opepříme a upečeme v troubě. Na másle osmahneme vejce se solí a dáme na ryby. Sypeme zelenou perželkou.

Jadranské topinky

Jadranské topinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové kýty, sůl, pepř, 1 cibule, 1 - 2 lžíce plnotučné hořčice, kečup - dle chuti, strouhaný sýr

Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, na oleji orestujeme, přidáme nakrájenou cibulku, osolíme, opepříme, přidáme hořčici. Kečup namažeme na topinky (nemusí se - záleži na chuti), posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme kapií nebo petrželkou.

Houbová směs na topinky

Houbová směs na topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čerstvých hub, 200 g papriky, 150 g rajčat, 150 g cibule, 1 palička česneku, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce hořčice, 1 kostka masoxu, 200 g šunky, 2 lžíce sádla, pepř, sůl

Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájené houby, rajčata, papriky a kostku masoxu. Za častého míchání dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Před dokončením přidáme kečup, hořčici, sojovou omáčku a dochutíme. T...

stránka: