Výborný guláš z hlívy ústřičné
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
20min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
456
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
15.0g
bílkovin
Příprava
Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na sádle. Přidáme omytou a pokrájenou Hlívu, mírně osmahneme přidáme mletou papriku, kmín a po pečlivém promíchání (aby paprika nezhořkla), zalijeme vřelou vodou. Přidáme Masox, je možno pokrájet i čerstvou zelenou papriku na proužky pro zpestření chuti. Asi po 10 minutách vaření zahustíme tmavou instatní jíškou, dosolíme a případně přikořeníme čerstvě umletým barevným pepřem, feferonkou, či Tabascem.
Tip k receptu
Když si cestou domů koupíme čerstvý chléb a Hlívu, máme za krátkou dobu výbornou večeři. Je možné přidat místo papriky i gulášové koření, ale to je asi zbytečná připomínka. Stejně postupuji v sezóně Václavek, ty však je nutno povařit delší dobu.
Roxana19. 01. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.