Výborný guláš z hlívy ústřičné

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
20min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

456 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
15.0g bílkovin


Příprava

Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na sádle. Přidáme omytou a pokrájenou Hlívu, mírně osmahneme přidáme mletou papriku, kmín a po pečlivém promíchání (aby paprika nezhořkla), zalijeme vřelou vodou. Přidáme Masox, je možno pokrájet i čerstvou zelenou papriku na proužky pro zpestření chuti. Asi po 10 minutách vaření zahustíme tmavou instatní jíškou, dosolíme a případně přikořeníme čerstvě umletým barevným pepřem, feferonkou, či Tabascem.

Tip k receptu

Když si cestou domů koupíme čerstvý chléb a Hlívu, máme za krátkou dobu výbornou večeři. Je možné přidat místo papriky i gulášové koření, ale to je asi zbytečná připomínka. Stejně postupuji v sezóně Václavek, ty však je nutno povařit delší dobu.

přidejte na:
Roxana

19. 01. 2010

Další recepty


Přidat recenzi