Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 148

Drůbeží salát se sýrem

Drůbeží salát se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g drůbežího vařeného nebo pečeného masa, 200 g tvrdého sýra, 2 ks vajec, 200 g majonézy, sůl dle chuti, hořčice dle chuti, pepř dle chuti, citrónová šťáva

Pečené nebo vařené drůbeží maso nakrájíme na jemné nudličky, dáme do mísy, přidáme nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájená vejce a lehce promícháme s ochucenou majonézou.

Kuřecí salát z ořechy

Kuřecí salát z ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřete, 200 g majonézy, 100 g celeru, 1 citrón, 2 lžíce smetany, Worcesterská (Worcesterová) omáčka, 50 g vlašských ořechů, špetka soli, špetka pepře, petrželka

Očištěné kuře uvaříme v osolené vodě s celerem. Měkký celer vyjmeme, necháme prochladnout a nakrájíme na nudličky. Vychladlé kuře vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na tenké plátky. Do majonézy ochucené citrónovou šťávou, pepřem a worcesterovou o...

Dip z kuřete

Dip z kuřete

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

šťáva z 1 pomeranče, 2 lžíce kečupu, 1 lžička Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 4 lžíce koňaku, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačky), špetka soli, špetka pepře, 200 g masa z kuřete, 1 ks pomeranče

Šťávu z pomeranče, kečup, worcesterovou omáčku, koňak a šlehačku smícháme, osolíme a opepříme. Přidáme drobně nakrájené pečené maso z kuřete zbavené kůže a oloupaný, jader zbavený a drobně nakrájený pomeranč. Promícháme a před podáváním necháme vy...

Kuřecí stehýnka plněná šunkou

Kuřecí stehýnka plněná šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích stehýnek, sůl dle chuti, pepř dle chuti, 100 g šunky, 1 vejce, 20 g másla

Stehýnka vykostíme, upravíme na 2 plátky, mírně naklepeme a osolíme. Naplníme umletou šunkou podle potřeby osolenou, opepřenou a spojenou vajíčkem. Stočíme do závitků, propíchneme párátky nebo převážeme nití a upečeme na másle. Pečená stehýnka pod...

Šunkové zavitky s banánem

Šunkové zavitky s banánem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky šunky, 2 ks banánů, trocha hořčice, 50 g másla, 1 lžička hladké mouky, trocha mléka, 50 g Eidamu (Edam), 2 ks žloutků

Plátky šunky potřeme hořčicí, na každý položíme polovinu banánu a zavineme. Vložíme do máslem vymazané nákypové formy a zalijeme bešamelem. Ten si připravíme z másla a mouky. Připravíme světlou jíšku, rozředíme mlékem a povaříme. Do bešamelu můžem...

Šunkové závitky

Šunkové závitky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g žampionů, sůl, ocet dle potřeby, 4 plátky šunky, 2 ks jablek, troška citrónové šťávy, křen, cukr , olej, petrželka

Očištěné žampióny nakrájíme na čtvrtky a dusíme v osolené a okyselené vodě. Necháme okapat a upravíme na mísu. Oloupaná jablka jemně nastrouháme, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme strouhaný křen(stačí kousek) a podle chuti osladíme. Připravenými...

Dušená šunka s rybízovou omáčkou

Dušená šunka s rybízovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g šunky, 60 g másla, 3 lžíce octa, 3 lžičky hořčice, cukr podle potřeby, 3 lžíce rybízové zavařeniny, 1 lžička sladké papriky

Šunku nakrájíme na plátky a osmahneme na másle. Vyndáme a přendáme na předehřátou mísu. Do zbylého másla přidáme hořčici, papriku, zavařeninu a ocet. Promícháme a podle chuti osladíme. Podle potřeby rozředíme a přelijeme přes šunku. Podáváme s rýž...

Šunkový nákyp

Šunkový nákyp

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g šunky, 1 vejce, 1 žloutek, pažitka, hořčice dle chuti, máslo na vymazání formy, strouhanka na vysypání formy, 2 bílky

K nadrobno nakrájené šunce přidáme celá vejce, žloutek, hořčici, drobně nakrájenou pažitku a utřeme. Směs naplníme do formy vymazané máslem a vysypáné strouhankou. Pečeme v troubě. Upečený nákyp pokryjeme slaným sněhem z bílků, posypeme drobně nas...

Šunkový salát

Šunkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g šunky, 100 g sterilovaného celeru, 1 jablko, citrónová šťáva, 100 g žampionů, ocet, 200 g majonézy, 1 šálek smetany, 1 lžíce sekané petrželky, troška hořčice, 2 ks vařených brambor

Šunku, celer a oloupané jablko nakrájíme nadrobno, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme v okyselené vodě povařené nahrubo nakrájené žampióny a spojíme zředěnou a ochucenou majonézou. Na talířích obkládáme ozdobně nakrájenými vařenými brambory, kter...

Pikantní masový salát

Pikantní masový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g uzeného vařeného jazyka, 200 g drůbežího pečeného masa, 2 ks rajčat, 100 g žampionů, 2 lžíce oleje, 2 lžíce strouhaného křenu, 200 g majonézy, 2 lžičky Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1 ks malého hlávkového salátu na dozdobení

Uvařený jazyk a upečené drůbeží maso nakrájíme na tenké plátky. Přidáme na plátky nakrájená rajčata, na oleji podušené jemně pokrájené žampióny, nastrouhaný křen a spojíme majonézou ochucenou worcesterovouomáčkou. Ozdobíme listy hlávkového salátu.

Salát z uzeného masa s kysaným zelím

Salát z uzeného masa s kysaným zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uzeného vařeného masa, 200 g kyselého zelí, 2 ks jablek, 1 ks cibule, 2 lžíce rozinek, 1 šálek hovězího vývaru, špetka soli, špetka pepře

Uvařené studené maso nakrájíme na tenké plátky, přidáme propláchnuté kysané zelí pokrájené na menší kousky, oloupaná, nastrouhaná jablka, nakrájenou cibuli a přebrané spařené rozinky. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a promícháme.

Salát ze skopového masa

Salát ze skopového masa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g skopového pečeného masa, 4 ks brambor vařených ve slupce, 2 ks mrkve, 1 ks sterilované okurky, 2 lžíce sterilovaného hrášku, špetka soli, špetka pepře, 200 g majonézy, 1 šálek smetany

Upečené skopové maso a ve slupce uvařené oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky, přidáme drobně nakrájenou uvařenou mrkev, okurku a hrášek. Podle chuti osolíme, opepříme a spojíme majonézou zředěnou smetanou.

Těstíčkové kuřecí plátky

Těstíčkové kuřecí plátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, 150 ml zakysané smetany, troška grilovacího koření, strouhanka na obalení, olej na smažení

Maso rozkrojíme a rozklepeme na řízky. Smícháme zakysanou smetanu s kořením (jakékoliv oblíbené) a naložíme do směsi maso. Necháme ho přes noc uležet v lednici. Druhý den obalíme maso ve strouhance a osmažíme. Takto je maso krásně křehké a proležené.

Chilli celozrnné sušenky

Chilli celozrnné sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

lžička chilli koření, 250 ml mléka, 100 g celozrnné pšeničné mouky, 100 g žitné mouky, 100 g špaldové mouky, 40 g slunečnicového oleje, špetka soli, 1 vejce

Mouku, mléko, olej a špetku soli umýcháme v řidší těsto, které vyklopíme na pomoučený vál a obalíme moukou, aby se nám nelepilo(musíme mít i pomoučené ruce). Válečkem nebo ručně vypracujeme z těsta placku o tloušťce 2-3 mm, posypeme jí chilli a po...

Rybí filé v bylinkové krustě

Rybí filé v bylinkové krustě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg pangasia, 3 stroužek česneku, 5 lžiček provensálského koření, 2 dcl oleje, 3 vejce, 1 hrneček polohrubé mouky, sůl

Rybí filé namažeme z obou stran česnekem se solí nebo česnekovou pastou, posypeme provensálským kořením. Obalíme v mouce, dále ve vajíčku a dáme na rozpálený olej. Podáváme s bramborem.

Brambory zapečené s mletým masem

Brambory zapečené s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg brambor, 500 g vepřového mletého masa, 4 sterilované okurky, 1 míchaná sterilovaná zelenina, 1 cibule, 4 vejce, sůl, pepř, trošička mléka

Brambory předvaříme, nakrájíme na kolečka, dáváme do pekáčku vrstvu brambor, poklademe mletým masem, osolíme, opepříme a posypeme nakrájenou cibulí na měsíčky, okurkami (případně můžeme použít i kapie) a zeleninovou směsí. Opět klademe brambory a ...

Jednoduchá sýrová pomazánka

Jednoduchá sýrová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 tavený sýr, 1 pomazánkové máslo

Do mísy dáme na jemno nakrájenou cibuli, tavený sýr a pomazánkové máslo a vyšleháme.

Špenát z mladých kopřiv

Špenát z mladých kopřiv

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

60 dkg upravených kopřiv, 3 kostky hovězího bujónu, 1 lžička soli, 3 l vody, 5 dkg sádla, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 vejce

Přebrané a dobře vyprané kopřivy vložíme do osolené vařící vody a uvaříme doměkka. Uvařené kopřivy scedíme, vymačkáme a na masovém strojku umeleme. Ze sádla, mouky a cibulky uděláme cibulovou jíšku, přidáme česnek (nebo česnekovou pastu) a kopřivy...

Pikantní směs na topinky

Pikantní směs na topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva hovězího ve vlastní štávě, 1 sklenka kečupu, 1 cibule, 1 zelená kapie, 1 lžíce sádla, 3 sterilované okurky, 1 lžička mleté papriky

V hlubší pánvi osmahneme na jemno nakrájenou cibuli na lžíci sádla. Dále přidáme sladkou papriku, hovězí konzervu, sůl a pepř. Chvíli podusíme. Nakonec přidáme sterilizované okurky nakrájené na kostičky, zelenou papriku nakrájenou na tenké proužky...

Výborný  guláš  z  hlívy  ústřičné

Výborný guláš z hlívy ústřičné

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks větších cibulí, 1 balení Extra silného Masoxu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky kmínu, 3 lžíce sádla, 2 lžíce instantní tmavé jíšky, 3 lžíce papriky sladké mleté , 2 papriky zelené, 50 dkg Hlívy ústřičné

Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na sádle. Přidáme omytou a pokrájenou Hlívu, mírně osmahneme přidáme mletou papriku, kmín a po pečlivém promíchání (aby paprika nezhořkla), zalijeme vřelou vodou. Přidáme Masox, je možno pokrájet i čerstvou zele...

Pivní - cibulová polévka

Pivní - cibulová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 l světlého piva, 2 větší cibule, 80 g sádla, špetka soli, špetka pepře

Oloupané cibule pokrájíme na proužky, které lehce osmažíme na sádle. Pak je osolíme, opepříme, zalijeme pivem a krátce povaříme.

Zapečené chlebíčky

Zapečené chlebíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení veky, 20 dkg trvanlivého salámu, 20 dkg strouhaného sýru, kapka kečupu, kousek másla

Veku nakrájíme na plátky (nebo koupíme krájenou), namažeme máslem (dá se i taveným sýrem), poklademe plátky salámu a posypeme sýrem. Krátce zapečeme ve předem vyhřáté troubě, pokapeme kečupem a podáváme.

Tátovo kakao

Tátovo kakao

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l mléka, 3 lžíce kakaa, 2 lžíce cukr

Dáme vařit mléko. Když je teplejší, odebereme si díl do hrnku, kde ho rozmícháme s hořkým kakaem a cukrem (dle chuti každého). Poté přidáme do vařícího se mléka, rozmícháme a přivedeme k varu.

Višňový koláč s jogurtem

Višňový koláč s jogurtem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

75 ml mléka, 200 g hladké mouky, 20 g droždí, 50 g cukru, 50 g másla, 1 vejce, 1/2 balení citronového aroma, 1 kg čerstvých višní nebo 2 sklenice višňového kompotu (po 350g), 300 g jogurtu, citrónová šťáva - z 1 citronu, 150 g cukru, 2 vejce, 50 g škrobové moučky, 100 g meruňkové marmelády, 1-2 lžíce moučkového cukru

Ohřejeme mléko. Mouku prosejeme do mísy, uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přilijeme vlažné mléko a přidáme 1/2 lžičky cukru. Přihrneme trochu mouky a promícháme. Přikryjeme, dáme na teplé místo a necháme vzejít kvásek. Rozehřeje...

Borůvkový koláč s pusinkami

Borůvkový koláč s pusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

175 g másla, 150 g cukru, 2 balení vanilkového cukru, 2 vejce, 300 g hladké mouky, 3 rovné lžičky kypřícího prášku do pečiva, 50 ml mléka, 1 l čerstvých borůvek nebo 2 sklenice kompotu po 540 ml, 100 g meruňkové marmelády, 2 bílky, 300 g moučkového cukru, 1 lžička škrobu (pšeničného nebo kukuřičného)

Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Vymažeme koláčovou nebo rozevírací formu o průměru 26 cm. V míse utřeme změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přišleháme obě vejce a ještě chvíli třeme. Hladkou mouku s...

stránka: