Fazolová polévka III., rychlá verze
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Dáme vařit uzené maso, přidáme sůl, bobkový list a nové koření. Fazole z konzervy vlijeme na síto a propláchneme. Oloupeme si brambory a nakrájíme je na kostičky. Když je maso měkké (podle druhu zvoleného masa někdy stačí 3O minut), vyndáme je a přidáme fazole a brambory, k uvaření stačí již jen 1O minut. Připravíme si máslovou jíšku, přidáme ji do hrnce a necháme provařit. Maso můžeme nakrájet a vrátit do polévky, nebo je zkonzumujeme jiným oblíbeným způsobem.
Tip k receptu
Nemáme-li uzené maso, stačí třeba i jen zbylá kost po vykostění uzených kotlet či krkovičky - v těchto případech je doba vaření ještě kratší, obvykle postačí 15-2O minut.
Chceme-li dobu vaření ještě zkrátit, pak jedině, že nám zbyl uzený vývar z jiného vaření.
Nemáme-li bílé fazole ve slaném nálevu, mohou být i v tomatové omáčce, pak je ale musíme důkladněji propláchnout, aby se tomatová omáčka vyplavila.
11. 01. 2010