Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Fazolová polévka III., rychlá verze

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 40min
Nutriční hodnoty
968 kalorií 4.0g cukrů 17.0g tuků 26.0g bílkovin

Příprava

Dáme vařit uzené maso, přidáme sůl, bobkový list a nové koření. Fazole z konzervy vlijeme na síto a propláchneme. Oloupeme si brambory a nakrájíme je na kostičky. Když je maso měkké (podle druhu zvoleného masa někdy stačí 3O minut), vyndáme je a přidáme fazole a brambory, k uvaření stačí již jen 1O minut. Připravíme si máslovou jíšku, přidáme ji do hrnce a necháme provařit. Maso můžeme nakrájet a vrátit do polévky, nebo je zkonzumujeme jiným oblíbeným způsobem.

Bulb Tip k receptu

Nemáme-li uzené maso, stačí třeba i jen zbylá kost po vykostění uzených kotlet či krkovičky - v těchto případech je doba vaření ještě kratší, obvykle postačí 15-2O minut.
Chceme-li dobu vaření ještě zkrátit, pak jedině, že nám zbyl uzený vývar z jiného vaření.
Nemáme-li bílé fazole ve slaném nálevu, mohou být i v tomatové omáčce, pak je ale musíme důkladněji propláchnout, aby se tomatová omáčka vyplavila.


Přidat na Pinterest
Ajaja

11. 01. 2010, Recept navštíven: 2302x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře