Fazolová polévka III., rychlá verze

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
30min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

968 kalorií
4.0g cukrů
17.0g tuků
26.0g bílkovin


Příprava

Dáme vařit uzené maso, přidáme sůl, bobkový list a nové koření. Fazole z konzervy vlijeme na síto a propláchneme. Oloupeme si brambory a nakrájíme je na kostičky. Když je maso měkké (podle druhu zvoleného masa někdy stačí 3O minut), vyndáme je a přidáme fazole a brambory, k uvaření stačí již jen 1O minut. Připravíme si máslovou jíšku, přidáme ji do hrnce a necháme provařit. Maso můžeme nakrájet a vrátit do polévky, nebo je zkonzumujeme jiným oblíbeným způsobem.

Tip k receptu

Nemáme-li uzené maso, stačí třeba i jen zbylá kost po vykostění uzených kotlet či krkovičky - v těchto případech je doba vaření ještě kratší, obvykle postačí 15-2O minut.
Chceme-li dobu vaření ještě zkrátit, pak jedině, že nám zbyl uzený vývar z jiného vaření.
Nemáme-li bílé fazole ve slaném nálevu, mohou být i v tomatové omáčce, pak je ale musíme důkladněji propláchnout, aby se tomatová omáčka vyplavila.

přidejte na:
Ajaja

11. 01. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
fazuľová polievka chuťovo dobrá

katka16031 16. 07. 2017, 19:11

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo výborná polievka

Svetlana 04. 03. 2018, 15:32

Přidat komentář