Fazolová polévka II.
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
V tlakovém hrnci dáme vařit uzené koleno a fazole - vložíme vše do hrnce, zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořeno - musíme počítat s tím, že fazole "nabydou". Přidáme nové koření a bobkový list. Celková doba varu, tedy až do otevření hrnce, je 3O - 45 minut (záleží na velikosti kolene). Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme je na malé kostičky. Když je koleno měkké, vyndáme ho z hrnce, do kterého naopak přidáme brambory. Podle potřeby dolijeme vodou. Ochutnáme a případně dosolíme (záleží, jak slané bylo koleno). Brambory se vaří již jen 1O minut. Mezitím si připravíme máslovou jíšku, kterou přidáme do polévky a necháme chvíli provařit. Kdo chce, může přidat i obrané uzené maso, kdo nechce, konzumuje maso jiným oblíbeným způsobem. Polévka je nejlepší 2. den, až se chutě prolnou. Polévka by měla být hustá a sametové chuti.
Ajaja11. 01. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: saturejka
planeta 24. 03. 2015, 10:33