Chybějící obrázek

Fazolová polévka II.

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

1644 kalorií
0.0g cukrů
10.0g tuků
120.0g bílkovin


Příprava

V tlakovém hrnci dáme vařit uzené koleno a fazole - vložíme vše do hrnce, zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořeno - musíme počítat s tím, že fazole "nabydou". Přidáme nové koření a bobkový list. Celková doba varu, tedy až do otevření hrnce, je 3O - 45 minut (záleží na velikosti kolene). Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme je na malé kostičky. Když je koleno měkké, vyndáme ho z hrnce, do kterého naopak přidáme brambory. Podle potřeby dolijeme vodou. Ochutnáme a případně dosolíme (záleží, jak slané bylo koleno). Brambory se vaří již jen 1O minut. Mezitím si připravíme máslovou jíšku, kterou přidáme do polévky a necháme chvíli provařit. Kdo chce, může přidat i obrané uzené maso, kdo nechce, konzumuje maso jiným oblíbeným způsobem. Polévka je nejlepší 2. den, až se chutě prolnou. Polévka by měla být hustá a sametové chuti.

přidejte na:
Ajaja

11. 01. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
do všech luštěnin pro dobré trávení přidávám ještě trochu sušené saturejky
Přidané ingredience: saturejka
planeta 24. 03. 2015, 10:33