Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Fazolová polévka II.

Fazolová polévka  II.
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 1h 0min
Celkový čas: 1h 20min , porce

1644 kalorií, 0.0g cukrů, 10.0g tuků, 120.0g bílkovin

Příprava

V tlakovém hrnci dáme vařit uzené koleno a fazole - vložíme vše do hrnce, zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořeno - musíme počítat s tím, že fazole "nabydou". Přidáme nové koření a bobkový list. Celková doba varu, tedy až do otevření hrnce, je 3O - 45 minut (záleží na velikosti kolene). Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme je na malé kostičky. Když je koleno měkké, vyndáme ho z hrnce, do kterého naopak přidáme brambory. Podle potřeby dolijeme vodou. Ochutnáme a případně dosolíme (záleží, jak slané bylo koleno). Brambory se vaří již jen 1O minut. Mezitím si připravíme máslovou jíšku, kterou přidáme do polévky a necháme chvíli provařit. Kdo chce, může přidat i obrané uzené maso, kdo nechce, konzumuje maso jiným oblíbeným způsobem. Polévka je nejlepší 2. den, až se chutě prolnou. Polévka by měla být hustá a sametové chuti.

Ajaja

11. 01. 2010, Recept navštíven: 2209x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Řecká fazolová polévka (Fasolada)

Řecká fazolová polévka (Fasolada)

Fazole namočíme alespoň na 10 hodin (nejlépe přes noc) do vody. Před vařením je vypláchneme a použijeme na ...

Fazolová polévka

Fazolová polévka

Fazolky namočíme nejméně na 6 hodin do vody. V hrnci si rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou cibulku, mouk...

Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme droždí a opékáme, dokud nezačne houstnout. Přidáme uvařené fazole, ovesné ...

Fazolová polévka III.

Fazolová polévka III.

Večer fazuľu preberieme, umyjeme a necháme namočenú do druhého dňa vo vode. Potom ju uvaríme domäkka, rozmi...

Fazolová pochoutka

Fazolová pochoutka

Na pánev nalijeme trochu oleje. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Osmahneme ji na oleji. Když cibule ze...

Zobrazit všechny podobné recepty k Fazolová polévka II. Link-arrow

Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
do všech luštěnin pro dobré trávení přidávám ještě trochu sušené saturejky
Přidané ingredience: saturejka

24. 03. 2015, 09:33

Přidat komentář

Facebook komentáře