Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Fazolová polévka  II.

Fazolová polévka II.

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 20min
Nutriční hodnoty
1644 kalorií 0.0g cukrů 10.0g tuků 120.0g bílkovin

Příprava

V tlakovém hrnci dáme vařit uzené koleno a fazole - vložíme vše do hrnce, zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořeno - musíme počítat s tím, že fazole "nabydou". Přidáme nové koření a bobkový list. Celková doba varu, tedy až do otevření hrnce, je 3O - 45 minut (záleží na velikosti kolene). Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme je na malé kostičky. Když je koleno měkké, vyndáme ho z hrnce, do kterého naopak přidáme brambory. Podle potřeby dolijeme vodou. Ochutnáme a případně dosolíme (záleží, jak slané bylo koleno). Brambory se vaří již jen 1O minut. Mezitím si připravíme máslovou jíšku, kterou přidáme do polévky a necháme chvíli provařit. Kdo chce, může přidat i obrané uzené maso, kdo nechce, konzumuje maso jiným oblíbeným způsobem. Polévka je nejlepší 2. den, až se chutě prolnou. Polévka by měla být hustá a sametové chuti.


Ajaja

11. 01. 2010, Recept navštíven: 2302x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
do všech luštěnin pro dobré trávení přidávám ještě trochu sušené saturejky
Přidané ingredience: saturejka

24. 03. 2015, 09:33

Přidat komentář

Facebook komentáře