Dvojbarevný bochník
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
4668
kalorií
9.0g
cukrů
27.0g
tuků
112.0g
bílkovin
Příprava
Maslo vyšľaháme so soľou, s kryštálovým a vanilkovým cukrom dopenista, potom po jednom zašľaháme vajcia. Pridáme oba druhy múky s práškom do pečiva a dobre premiešame. Prilejeme mlieko a vypracujeme hladké cesto. Tretinu odoberieme a odložíme nabok. Formu na biskupský chlebíček vymastíme a časť cesta do nej vylejeme. Do odloženého cesta preosejeme kakao a premiešame. Tmavým cestom prelejeme svetlé a navrch vylejeme zvyšok svetlého cesta. Stierkou alebo vidličkou niekoľkokrát prejdeme cestom až po dno, aby sme vytvorili mramorový efekt. Formu dáme do predhriatej rúry a pri teplote 160 stupňov Celzia pečieme dozlatista. Upečený bochník necháme vychladnúť a vyberieme z formy. Povrch posypeme práškovým cukrom a nakrájame na plátky.
oriestok11. 01. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.