Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Koblihy do trouby

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 0min , Čas vaření: 15min
Celkový čas: 1h 15min , porce

2208 kalorií, 0.0g cukrů, 51.0g tuků, 51.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Do mísy nebo domácí pekárny dáme mouku, žloutek, špetku soli, trochu rumu, část mléka, cukr a rozpuštěné máslo.
V troše teplého, mírně přislazeného mléka necháme mírně vykynout droždí, přidáme do těsta a důkladně vymícháme a necháme vykynout.
Vykynuté dáme na vál, rozválíme a vykrajujeme kolečka, polovinu naplníme marmeládou a druhým kolečkem přikryjeme a pořádně stlačíme okraje, aby náplň nevytékala.
Dáme na plech, vyložený pečicím papírem a ještě necháme chvíli nakynout.
Poté pečeme v troubě asi 15 minut při 180 stupních.
Po upečení potřeme máslem a pocukrujeme.

Bulb Tip k receptu

Můžeme plnit i hustým vanilkovým pudinkem či povidly. Výhodou je, že koblihy nejsou nacucané omastkem.

Roxana

11. 01. 2010, Recept navštíven: 4341x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Koblihy do trouby

Koblihy do trouby

Do mísy nebo domácí pekárny dáme mouku, žloutek, špetku soli, trochu rumu, část mléka, cukr a rozpuštěné má...

Zobrazit všechny podobné recepty k Koblihy do trouby Link-arrow

Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Kdo chce šetřit kalorie a mlsat, tak doporučuji

28. 12. 2012, 14:11

maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Na závěr je po upečení pocákám pro okrasu rozpuštěnou čokoládou. Jinak osobně mi chutnají více než když je dělám klasicky na pánvi.
Přidané ingredience: Čokoláda

04. 03. 2013, 13:53

Přidat komentář
Roxana
Je to trochu "divné", viď Passito? Já taky někdy nestačím zírat. Jenže bych strašně ráda věděla, kde se ty recepty berou, nám to vyrazí dech, jen to čteme, jak to proboha někdo vymyslel???? Tohle mám od kamarádky. Povedou, neboj..

Roxana 11. 01. 2010, 20:06

Hanca333
Tak to je dobrý, že se pečou v troubě.To opravdu uznávámže nejsou nacucaný tukem :-)

Hanca333 05. 02. 2010, 09:25

Facebook komentáře