Chybějící obrázek

Borůvkový koláč s pusinkami

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

3696 kalorií
6.0g cukrů
161.0g tuků
47.0g bílkovin


Příprava

Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Vymažeme koláčovou nebo rozevírací formu o průměru 26 cm.
V míse utřeme změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přišleháme obě vejce a ještě chvíli třeme. Hladkou mouku smíchanou s kypřícím práškem prosejeme do mísy, přidáme utřenou směs, přilijeme mléko, promícháme a vypracujeme těsto. Koláčovou formu naplníme těstem.
Čerstvé borůvky probereme, kompot scedíme, propláchneme, necháme okapat. Rozdělíme je na těsto. Okraje ponecháme volné. Koláč pečeme 45-50 minut, vyjmeme z trouby, uvolníme z formy a necháme vychladnout. Meruňkovou marmeládu polisujeme přes síto a opatrně ji potřeme borůvkový povrch koláče.
Teplotu v troubě zvýšíme na 200°C. Ušleháme bílky, přidáme cukr a škrobovou moučku a šleháme, až vznikne tuhý sníh. Hmotou naplníme cukrářský sáček s hvězdicovu trubičkou a na koláč nastříkáme 12 růžic. Zapečeme na horní liště 5-8 minut.
Koláč vyjmeme a necháme vychladnout. Čerstvé borůvky opláchneme, přebereme a koláč jimi ještě ozdobíme. Okraj posypeme moučkovým cukrem. Přikrytý koláč pod poklopem či uzavřený v igelitovém sáčku vydrží několik dní.

přidejte na:
kaccka

19. 01. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
koláč sa osvedčil, chutí vynikajuco
palino 02. 10. 2016, 18:40
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
velmi chutný koláč
dušanka 03. 10. 2016, 16:34
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
koláč dá trochu viac práce, ale stojí ho vyskúšať
Svetlana 27. 10. 2016, 22:41