Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Borůvkový koláč s pusinkami

Borůvkový koláč s pusinkami

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 30min
Nutriční hodnoty
3696 kalorií 6.0g cukrů 161.0g tuků 47.0g bílkovin

Příprava

Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Vymažeme koláčovou nebo rozevírací formu o průměru 26 cm.
V míse utřeme změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přišleháme obě vejce a ještě chvíli třeme. Hladkou mouku smíchanou s kypřícím práškem prosejeme do mísy, přidáme utřenou směs, přilijeme mléko, promícháme a vypracujeme těsto. Koláčovou formu naplníme těstem.
Čerstvé borůvky probereme, kompot scedíme, propláchneme, necháme okapat. Rozdělíme je na těsto. Okraje ponecháme volné. Koláč pečeme 45-50 minut, vyjmeme z trouby, uvolníme z formy a necháme vychladnout. Meruňkovou marmeládu polisujeme přes síto a opatrně ji potřeme borůvkový povrch koláče.
Teplotu v troubě zvýšíme na 200°C. Ušleháme bílky, přidáme cukr a škrobovou moučku a šleháme, až vznikne tuhý sníh. Hmotou naplníme cukrářský sáček s hvězdicovu trubičkou a na koláč nastříkáme 12 růžic. Zapečeme na horní liště 5-8 minut.
Koláč vyjmeme a necháme vychladnout. Čerstvé borůvky opláchneme, přebereme a koláč jimi ještě ozdobíme. Okraj posypeme moučkovým cukrem. Přikrytý koláč pod poklopem či uzavřený v igelitovém sáčku vydrží několik dní.


kaccka

19. 01. 2010, Recept navštíven: 1750x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
koláč sa osvedčil, chutí vynikajuco

02. 10. 2016, 16:40

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutný koláč

03. 10. 2016, 14:34

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
koláč dá trochu viac práce, ale stojí ho vyskúšať

27. 10. 2016, 20:41

Přidat komentář

Facebook komentáře