Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Višňový koláč s jogurtem

Višňový koláč s jogurtem

Obtížnost Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 2h 10min
Nutriční hodnoty
2160 kalorií 4.0g cukrů 81.0g tuků 68.0g bílkovin

Příprava

Ohřejeme mléko. Mouku prosejeme do mísy, uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přilijeme vlažné mléko a přidáme 1/2 lžičky cukru. Přihrneme trochu mouky a promícháme. Přikryjeme, dáme na teplé místo a necháme vzejít kvásek. Rozehřejeme máslo a necháme ho vychladnout. Do mísy s kváskem přidáme zbývající cukr, vejce, sůl, citronové aroma a tekuté máslo. Z přísad vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryjeme je utěrkou a necháme na teplém místě vykynout, až dvojnásobně nabude. Na pomoučeném vále z těsta vyválíme čtvercový plát, vyložíme jím vymazanou koláčovou formu nebo jej přeneseme na vymazaný plech. Zvýšíme okraje. Troubu předehřejeme na 180°C.
Na citronový krém necháme okapat kompotované višňě (čerstvé - pokud je máme, omyjeme, necháme okapat, očistíme a vypeckujeme). Rozmícháme jogurt s citronovou šťávou, cukrem, vejci a škrobovou moučkou. Přimícháme višně. Hmotu naneseme na těsto a urovnáme povrch. Pečeme asi 45 minut. Ještě před koncem pečení koláč přikryjeme alobalem, aby povrch příliš neztmavl.
Koláč vyjmeme z trouby. Meruňkovou marmeládu rozehřejeme s 1 lžící vody a prolisujeme sítem. Koláč potřeme marmeládou a necháme vychladnout. Přeneseme ho na podnos, ozdobíme červenými višněmi, snítkami levandule a pocukrujeme.


kaccka

19. 01. 2010, Recept navštíven: 2894x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dost vela surovín a zaberie to dost času,ale moze byt dobry

27. 10. 2016, 20:39

Přidat komentář

Facebook komentáře