Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Buchty z majolkového těsta

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 30min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 2h 0min , porce

1926 kalorií, 10.0g cukrů, 25.0g tuků, 55.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Z droždí, cukru a trochy vlažné vody připravíme kvásek. Do mísy dáme zbývající suroviny + vzešlý kvásek. Řádně umícháme, aby se nám těsto nelepilo na stěny a dáme na chvíli vykynout. Z těsta vytvoříme buchty, které plníme libovolnou náplní - dle zvyku a chuti. Pečeme asi na 200°C cca 20 min. Tyto buchty vydrží dlouho vláčné.

Bulb Tip k receptu

Těsto se dá použít i na koláče...

tepito

19. 01. 2010, Recept navštíven: 3135x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Buchty z majolkového těsta

Buchty z majolkového těsta

Z droždí, cukru a trochy vlažné vody připravíme kvásek. Do mísy dáme zbývající suroviny + vzešlý kvásek. Řá...

Zobrazit všechny podobné recepty k Buchty z majolkového těsta Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Angel 666
Tepito, vyzkoušela jsem majolkové těsto na buchty, je to bezva, hlavně to, že vlastně ušetříš vajíčka. Plnila jsem tvarohem, povidly a mákem, smíchaným se strouhanými jablky. Buchty zmizely během chvilky, ani jsem nestihla vyfotit jen jeden kousek v detailu. Dovolím si přidat foto :o)

Angel 666 26. 03. 2010, 10:08

Angel 666
Ještě jsem se Tě zapomněla zeptat- opravdu ještě přidáváš tu sůl? Vždyť majonéza je už slaná. Já jsem ji už nepřidávala, bála jsem se, buchty byly dobré. Tak by mě zajímalo, jak to děláš Ty.

Angel 666 26. 03. 2010, 10:12

tepito
Recept mám od své šikovné tety-neodvažuji se nic měnit,sůl dávám,jen tak ,aby se neřeklo.Zkus si někdy buchtu schovat do druhého dne-jsou oproti jiným stále vláčné-neosychají.Dělám většinou dvojitou dávku na 2 plechy,aby byly i druhý den na snídani.Jedna várka je pro nás jen na svačinku.

tepito 26. 03. 2010, 10:39

Angel 666
Mně zbyla ještě maková nádivka a taky trochu tvarohové- co myslíš :o), těsto na další buchty už kyne, všichni si vyžádali nášup. Jen nevím, jestli tentokrát zbyde aspoň pár buchet na druhý den, včera se po nich jen zaprášilo. Příště budu taky dělat dvojitou dávku těsta. Jen je nesmím dělat moc často, při takovémhle tempu by za chvíli všichni vypadali jako soudky. (Dělám si legraci, u nás by potřeboval zhubnout jen tatínek :o))))

Angel 666 26. 03. 2010, 13:47

tepito
U nás potřebuji zhubnout jen já-muž i dcera snad mají tasemnici-jedí za 4 a jsou jak tyčky.Tak je vykrmuji a pořád nic.

tepito 27. 03. 2010, 06:19

Thumb
Ahojik dámy, musím říct, že jsem pekařský antitalent, ale toto je naprostá pohádka! Buchétky kynuly pod rukama a druhý den byly lepší, než první. Vřele doporučuji "-)

Jana 05. 06. 2010, 09:55

Facebook komentáře