Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 142

Grilovaný ananas

Grilovaný ananas

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 2 lžíce másla, 2 lžíce cukru moučka, snítka čerstvé máty peprné na ozdobu

Ananas oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm kolečka. Grilujeme z každé strany asi 2 minuty. Ananas přendáme na talíř, položíme na něj kousek másla a lehce ho posypeme moučkovým cukrem. Máslo se na horkém ananasu rozpustí a promíchá s voňavou šťávou, kte...

Játra na rajčatech a paprikách

Játra na rajčatech a paprikách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích jater, 1 paprika , 3 rajčata, 1 cibule, 2 lžíce červené kari pasty, 1 lžíce oregana

Na rozehřátém oleji osmažíme nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme omytá játra, posypeme oreganem a zprudka restujeme. Když jsou už játra lehce opečená, přidáme rajčata a papriku nakrájené na kousky a kari pastu a necháme směs péct, dokud nebude p...

Plněné kuřecí stehýnko

Plněné kuřecí stehýnko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích stehýnek, 4 lžíce másla, 150 g kuřecích jater, 1 cibule, 4 lžičky smetany, 1 rohlík, špetka muškátového ořechu, špetka soli, špetka pepře

Ze stehýnek opatrně stáhneme kůži, tak, aby držela jen u kostičky. Maso odřežeme a umeleme, rohlík na kousky namočeny v mléce též umeleme a smícháme s masem. Cibulku nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přidáme játra a 5 minut opékáme. Potom játr...

Citrónové cukroví

Citrónové cukroví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks citrónů, 150 g másla, 3 ks vajec, 200 g hladké mouky, 200 g cukru moučka, 40 ml citronové šťávy, cukr krystal na posypání

Nastrouháme kůru z citrónu a vymačkáme šťávu. V míse utřeme zhruba 140 g cukru moučka, máslo a 3 žloutky, přidáme kůru a šťávu z citrónů. Přidáme mouku a zpracujeme těsto. Měli bychom ho nechat aspoň den v chladu odležet. Další den vyválíme zhruba...

Kuře Maršálek

Kuře Maršálek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks kuřecích prsou, 2 papriky - zelená a červená nebo žlutá, 2 stroužky česneku, 2 lžičky soli, 1 lžička pepře, 2 lžičky mleté papriky, 3 lžičky drceného kmínu, 1 lžíce másla, 2-3 lžičky hladké mouky

Maso nakrájíme na kostičky a dáme do misky. Česnek utřeme se solí, vzniklou kašičku přidáme k masu, vše opepříme, přidáme kmín a papriku a dobře promícháme. Necháme chvilku uležet v chladu. Papriky si zatím nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozehř...

Červené zelí s brusinkami

Červené zelí s brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká sklenice červeného zelí, 2-3 lžíce brusinkového kompotu, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 2-3 lžičky hladké mouky, 1 lžíce cukru krupice, 100-150 ml červeného vína, 1-2 lžičky soli

Do kastrolu dáme rozehřát sádlo a vhodíme najemno nasekanou cibuli. Smažíme, až cibule začne zlátnout, zasypeme ji cukrem a necháme trochu zkaramelizovat. Pak vmícháme mouku a ze sklenice vyklopíme zelí. Dobře promícháme a zalijeme vínem. Necháme ...

Sýrové párky ve slaninovém kabátku

Sýrové párky ve slaninovém kabátku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks párků dle chuti, 100 g plátkového uzeného sýra, 100 g plátkové slaniny

Párky podélně rozřízneme ostrým nožem po celé délce do 3/4. Do zářezu nacpeme nalámaný plátek sýra tak, aby nepřečníval ven. Párek ovineme slaninou po celé délce. Grilujeme po všech stranách celkem 12 minut, podle tlouštky párku.

Taramasalata

Taramasalata

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků bílého chleba, 1 ks cibule, 1 ks citrónu, 6 lžic olivového oleje, 4 kuličky oliv, 1 hrst petrželky, 60 g tresčích jiker

Z jiker vyškrábeme blány, jikry dáme do mixéru. Chléb ponoříme do vody. Poté z chleba vymačkáme přebytečnou tekutinu a přidáme ho k jikrám. Dále k jikrám přidáme šťávu z citrónu, na kousky nakrájenou cibuli a mixujeme. Poté po kapkách přiléváme ol...

Uherská roláda

Uherská roláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

tvrdý plátkový sýr, uherský salám nakrájený na tenká kolečka, šunka, máslo

Na potravinářskou fólii položíme plátky sýra, namažeme je tence máslem. Pak na ně položíme šunku, opět namažeme máslem a jako poslední vrstvu dáme uherský salám. Vše zarolujeme pomocí fólie a dáme vychladit do ledničky. Krájíme na tenké plátky. Po...

Indické kari s kuřecím masem

Indické kari s kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 4 lžička kari koření, 500 ml vody, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 malé jablko, špetka soli, 1 lžíce másla, 1 cibule, 2 lžíce polohrubé mouky, 300 g kuřecích prsou, 3 lžíce olivového oleje

V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme 2 lžíce mouky a uděláme cibulovou jíšku, zalijeme vodou a vaříme. Během toho oloupeme jablko, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostky, přidáme do omáč...

Roštěnky raz dva

Roštěnky raz dva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátek hovězí roštěnky, sůl, pepř, 1 lžíce hořčice, troška hladké mouky, troška oleje, 1 hrst kořenové zeleniny, 1 lžička Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1/2 lžičky tmavé sojové omáčky, troška vody

Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z jedné strany hořčicí. Pak je obalíme v mouce a na rozehřátém oleji zprudka opečeme. Přidáme zeleninu, podlijeme a zvolna dusíme, dokud nejsou měkké. Průběžně promícháme, aby se mouka z roštěnek spo...

Hermelínové kouličky

Hermelínové kouličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks Hermelínu, 100 g másla, špetka soli, hrst oliv, pár kousků ananasu, pár měsíčů mandarinek, troška sekané petrželky

Hermelín nastrouháme a utřeme ho s máslem, které jsme mírně posolili. Vezmeme kousek takto vzniklé směsi a zabalíme do ní tu olivu, tu kousek ananasu či mandarinky. Vytvarujeme kouličky a ty obalíme v nasekané petrželce.

Sýrové koule

Sýrové koule

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g strouhaného sýra, 100 g měkkého salámu, 50 g másla, 1 lžička sardelové pasty, 2 vejce uvařená natvrdo, 1 lžíce hořčice

Máslo utřeme se sardelovou pastou, hořčicí, vmícháme ostatní suroviny. Tvarujeme koule a obalujeme ve strouhaném sýru, necháme v chladu ztuhnout.

Celozrnné hřebeny s tvarohovou náplní

Celozrnné hřebeny s tvarohovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g celozrnné mouky (můžete smíchat více druhů), 40g olivového oleje, 1 vejce, špetka soli, 250 ml mléka, 1 hrst rozinek, 1 lžička skořice, 250 g odtučněného tvarohu, 2 lžíce včelího medu

Tvaroh smícháme s umytými rozinkami, skořicí a medem (možná Vás trochu potrápí, ale odměna ve formě hřebenů bez bílého cukru za to stojí). Smícháme mouku s mlékem, olejem a solí ve vláčné těsto. Pomoučenýma rukama jej předáme na pomoučený vál a...

Sýrové jednohubky šup šup

Sýrové jednohubky šup šup

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg tvrdého sýra (nebo dle předpokládané spotřeby), 1 lžička pálivé papriky, hroznové víno, půlky vlašských ořechů

Dále použijeme: mikrotenový sáček, napichovátka či párátka. Tvrdý sýr nakrájíme na kostičky. Připravíme si mikrotenový sáček, do něj sýr vložíme a přidáme podle množství sýra pálivou papriku. Sáčkem důkladně třepeme, dokud se sýr neobalí. Pak k...

Jablečná povidla

Jablečná povidla

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kg jablek, 1 kg cukru, 1/8 l 4% octa, celá skořice

K oloupaným a nahrubo nastouhaným jablkům přidáme cukr, ocet a skořici. Zamícháme a necháme do druhého dne odpočinout. Pak toto svaříme, až nechává vařečka při míchání širší stopu. Vyjmeme skořici a ještě za horka plníme do sklenic, kde navrch můž...

Avokádový salát s pomerančem

Avokádový salát s pomerančem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pomeranče, 2 avokáda, 20 kuliček oliv, 1 cibule, pár čerstvých lístků bazalky, 1 lžíce bílého vinného octa, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky plnotučné hořčice

Pomeranče oloupeme a rozebereme na dílky. Avokádo překrojíme napůl a vyjmeme pecku. Oloupeme avokádo a nakrájíme na plátky. Olivy nakrájíme na polovinu a poté překrájíme půlky oliv na nudličky. Na talíř servírujeme plátky avokáda, dílky pomeranče,...

Květák s olivami

Květák s olivami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks květáku, 4 lžíce olivového oleje, 1 ks cibule, 140 ml vody, 1 lžíce citrónové šťávy, 3 lžíce rajčatového protlaku, 90 g černých oliv, 2 lžíce nasekané petrželky, špetka pepře, špetka soli

Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Olej rozpálíme a růžičky květáku na něm smažíme asi 2 minuty. Poté je vyndáme na talíř a na pánvi orestujeme nadrobno nasekanou cibuli. Když je cibule orestovaná, přilijeme trochu vody a citrónovou šťávu a p...

Salát z okry

Salát z okry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce olivového oleje, 1 ks cibule, 6 ks rajčat, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 hrst nasekané petrželky, špetka pepře, špetka soli, 250 g okry (ibišek jedlý)

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. V hrnci si rozpálíme olej, orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli. Z okry odřízneme stonky a přidáme okru k cibuli a necháme smažit cca 10 minut. Rajčata nakrájíme na kolečka a přidáme po 10-ti minutách do...

Citrónová polévka s vejci

Citrónová polévka s vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vývaru z kostí, 2 ks vajec, 2 ks citrónů, 60 g rýže

Vývar přivedeme k varu, když se vývar vaří, přidáme rýži a necháme povařit cca 10 minut. Poté sejmeme z plotny a necháme stranou. Žloutky ušleháme s 1 lžící vody do jemné pěny. Postupně přišleháme šťávu z jednoho citrónu. Dále do žloutkové pěny př...

Smažené olihně

Smažené olihně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g čerstvých olihní, 60 g hladké mouky, trochu oleje na smažení, špetka pepře, špetka solli, 1 ks citrónu, 1 hrst petrželky na ozdobu

Z olihně odstraníme hlavu, vnitřnosti a osten, zbylé tělo olihně omyjeme pod vodou, odřízneme chapadla a rozdělíme je na kousky. Z těla odřízneme kůži a maso nakrájíme na nudličky. V misce smícháme mouku se solí a pepřem a v této směsi obalíme nud...

Nakládané maso s krabími tyčinkami

Nakládané maso s krabími tyčinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600-700 g kuřecích prsou, 8-10 ks krabích tyčinek, Marináda: 6 stroužků česneku, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžička kari koření, 2 lžíce oleje + 1 lžíce oleje na smažení, 1 lžíce Solamylu, 2 lžíce polohrubé mouky + 1 lžíce polohrubé mouky na zahuštění, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1/2 l (i více) drůbežího vývaru na dušení

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky nebo naklepeme na medailonky, krabí tyčinky pokrájíme na malé kousky a naložíme nejlépe přes noc do marinády, kterou jsme si připravili z již vypsaných surovin. Rozehřejeme olej na pánvi, přidáme maso s krabími t...

Zelné knedlíky

Zelné knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hrubé mouky, 20 g sádla, 1 vejce, špetka soli, špetka pepře, troška strouhanky, Náplň: 500 g bílého zelí, 10 g cukru , troška sádla, 100 g Ementalu

Mouku smícháme s vejcem, trochou vody a uděláme tuhé těsto. Na troše sádla necháme žezloutnout cukr a přidáme jemně nasekané zelí. Trochu osolíme a opepříme a osmažíme. Z těsta vyválíme placku, nakrájíme z ní čtverce, do každého dáme část nádivky,...

Cuketové řezy na česneku

Cuketové řezy na česneku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší cukety, 4 stroužky česneku, 2 ks chilli papriček, 1 lžička hnědého cukru, 2 lžíce jablečného octa, 2 lžíce oleje, 4 lžičky soli

Dobře omyté cukety rozpůlíme a nakrájíme na asi 1 cm tlustá kolečka, která vložíme do mísy, posolíme a necháme aspoň 4 hodiny odpočinout. Pak vodu z cuket vymačkáme a smícháme s prolisovaným česnekem a drobně nasekanými papričkami. V pánvi rozehře...

Zapečená bramborová kaše s lunchmeatem

Zapečená bramborová kaše s lunchmeatem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva Luncheon Meatu, 3 ks cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce másla, špetka tymiánu, 1 šálek hovězího bujónu, 2 lžíce strouhaného Ementálu, špetka soli, 500 g brambor, troška másla, troška mléka

Bramborovou kaši připravíme obvyklým způsobem. Lunchmeat nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli na kolečka, vše podusíme na másle, přidáme protlak, znovu krátce podusíme, okořeníme, osolíme, zalijeme vývarem z masoxu a povaříme. Zapékací mísu...

stránka: