Meruňkové kytičky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Do mísy dáme 125 g tvarohu, mléko, olej, 1 vejce, 50 g cukru krupice a vanilkový cukr a všechno spolu dobře rozmícháme. Do směsi přidáme mouku, smíchanou s pečícím práškem a vypracujeme vláčné těsto.
125 g zbylého tvarohu utřeme s moučkovým cukrem, rumem a vanilkovým pudinkem.
Těsto si rozválíme na tloušťku 0,5 cm a vykrájíme z něj 24 koleček o průměru 8 cm. Polovinu koleček vyskládáme na plech, pokrytý pečícím papírem, do středu každého kolečka dáme vrchovatou lžičku připravené tvarohové náplně a na tvaroh položíme půlku meruňky řeznou plochou dolů.
Pak zakryjeme zbylými kolečky, okraje dobře přimáčkneme a po stranách dokola asi 8x nařízneme.
Nařízlé kraje trochu ohneme do tvaru okvětních lístků.
Kytičky pomažeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby, vyhřáté na 180ºC. Pečeme asi 20 minut dozlatova.
Kytičky necháme vychladnout, zatím si rozehřejeme bílou polevu a kolečka ozdobíme několika čarami polevy.
Necháme ztuhnout a před podáváním pocukrujeme.
Tip k receptu
V sezóně můžeme samozřejmě použít čerstvé ovoce.
Angel 66622. 01. 2010
Ingredience
- 2 ks vejce
- 12 ks půlek mražených meruněk
- 250 g jemného tvarohu
- 50 g cukru krupice
- 250 g polohrubé mouky
- 4 lžíce mléka
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 2-3 lžíce cukru moučky
- 1 lžíce rumu
- 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
- 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 sáček bílé čokoládové polevy