Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Maková bábovka

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 10min
Nutriční hodnoty
2320 kalorií 17.0g cukrů 171.0g tuků 58.0g bílkovin

Příprava

Oddělíme žloutky a bílky. Do mísy prosijeme hrubou mouku s kypřícím práškem a smícháme je s mletým mákem. Čokoládu najemno nastrouháme. Troubu předehřejeme na 180ºC. Máslo napěníme se 100 g cukru, postupně přidáme žloutky a dobře utřeme. Za stálého míchání přidáme vanilínový cukr a moučnou směs s mákem, pak vmícháme strouhanou čokoládu. Nakonec ušleháme do pevného sněhu bílky se zbylým cukrem a opatrně vmícháme do třeného těsta. Bábovkovou formu dobře vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Těsto naplníme do formy - nelijeme je z výšky, klademe je do formy raději velkou lžíci. Při plnění formy hrneme těsto od středu k okrajům. Vzniklý dolík se během pečení vyplní a bábovka bude na povrchu rovná. Pečeme při stejnoměrné teplotě asi 180 Stupňů Celsia 35 až 40 minut. Prních 15 minut neotevíráme, aby těsto nepokleslo a nesrazilo se. Po upečení necháme moučník vychladnout, vyklopíme ho na drátěnou podložku.

Bulb Tip k receptu

Můžeme po vyklopení potřít rozehřátou zavařeninou a po zaschnutí polijeme čokoládovou polevou, případně ještě dozdobíme.

Suroviny - zejména máslo a vejce, nesmějí být studené, dáme je napřed do teplé místnosti zahřát.


Přidat na Pinterest
kaccka

22. 01. 2010, Recept navštíven: 4826x

Podobné recepty


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
maková bábovka je celkom dobrá

11. 01. 2017, 11:31

Přidat komentář

Facebook komentáře