Bramborové langoše
Obtížnost
Čas přípravy
45min
Čas vaření
20min
Celkový čas
1h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
1272
kalorií
6.0g
cukrů
6.0g
tuků
38.0g
bílkovin
Příprava
Uvařené, vychladlé brambory nastrouháme, přidáme mouku, sůl a vzešlý kvásek ze zbylých surovin. Umícháme hladké těsto, které necháme chvíli nakynout. Na pomoučeném vále vyválíme placky o velikosti pánvičky a usmažíme na oleji. Hotové potíráme kečupem nebo tatarkou, potřeme česnekem, posypeme strouhaným sýrem. Kdo chce může použít i marmeládu a trošku pocukrovat moučkovým cukrem.
Tip k receptu
Mají odlišnou chuť od klasických langošů.
tepito18. 01. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.