Bramborové langoše

Obtížnost

Čas přípravy

45min
Čas vaření
20min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

1272 kalorií
6.0g cukrů
6.0g tuků
38.0g bílkovin


Příprava

Uvařené, vychladlé brambory nastrouháme, přidáme mouku, sůl a vzešlý kvásek ze zbylých surovin. Umícháme hladké těsto, které necháme chvíli nakynout. Na pomoučeném vále vyválíme placky o velikosti pánvičky a usmažíme na oleji. Hotové potíráme kečupem nebo tatarkou, potřeme česnekem, posypeme strouhaným sýrem. Kdo chce může použít i marmeládu a trošku pocukrovat moučkovým cukrem.

Tip k receptu

Mají odlišnou chuť od klasických langošů.

přidejte na:
tepito

18. 01. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
tieto langoše su vynikajuce

28. 10. 2016, 21:00

Chybí obrázek
aj tieto langoše zo zemiakov su vyborne

13. 11. 2016, 19:23

Chybí obrázek
langoše trochu netradične, ale za vyskúšanie stoja

09. 12. 2016, 21:25

Přidat komentář
slunina
Tak to jsem měla vědět už dříve. Měla jsem s kolegyní dělat bramboráky a její dcera mám !!!uvařila!!! brambory. :-)

slunina 18. 01. 2010, 14:29

tepito
Hodná,chtěla pomoct.Už mi někdo říkal,že dělá bramboráky na půl vařený se syrovýma.Třeba to není tak vzláštní.

tepito 18. 01. 2010, 17:43

tepito
Přišel mi dotaz-jestli se do nich vsakuje hodně oleje-asi jako do normálních.Po osmažení je položím na savý ubrousek a přebytečný tuk se vsákne.

tepito 08. 02. 2010, 17:43

Chybí obrázek
Já dělám taky bramborové langose na oleji ale tolik oleje nedají jak normální langose

František Cibulka 18. 01. 2017, 09:47

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.