Pórková polévka podle maminky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Pórky dobře omyjeme a rozřízneme, oddělíme bílou a zelenou část.
Zelenou část pórku dáme vařit do osolené vody, do které jsme přidali kostku masoxu.
Bílou část nakrájíme na půlkolečka. Na pánev nalijeme olej a když je rozehřátý, vsypeme nakrájený pórek. Restujeme, až je pórek místy zlatavý. Pak do pánve přidáme máslo a když se rozpustí, vmícháme mouku a uděláme světlou pórkovou jíšku.
Z hrnce vyndáme uvařené zelené listy a vmícháme tam připravenou jíšku. Za stálého míchání necháme jíšku v polévce rozvařit a pak ještě chvíli povaříme.
Nakonec polévku dosolíme, opepříme a vklepneme vejce, promícháme a ihned odstavíme.
Tip k receptu
Podáváme s houstičkou, nakrájenou na kostičky a osmaženou dozlatova na pánvi.
Do polévky na talíři můžeme přidat i lžíci zakysané smetany.
15. 01. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: libeček
planeta 14. 08. 2014, 08:08