Žampiónové brambory

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

996 kalorií
0.0g cukrů
28.0g tuků
23.0g bílkovin


Příprava

Brambory uvaříme ve slupce, poté je oloupeme, nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Když je cibule orestovaná, přidáme pokrájené žampióny, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, podlijeme troškou vody a dusíme, až jsou žampióny měkké. Poté, když jsou měkké, přidáme na plátky nakrájené brambory, lehce povaříme a při podávání posypeme nasekanou petrželkou.

přidejte na:
Beruska64

15. 01. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Jednoduchý a rychlý recept, který se teď skvěle hodí, protože je houbařská sezóna :)

Lucie 28. 09. 2013, 17:25

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
perfektný a chutný recept

dušanka 19. 02. 2017, 19:57

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
veľmi chutný recept

katka16031 02. 07. 2018, 20:55

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborná kombinácia, chutné jedenie

hanka 30. 09. 2018, 19:42

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Asi je jedno, zda jsou žampiony čerstvé anebo z konzervy, ne??

kaccka 16. 01. 2010, 01:38

Ajaja
Z konzervy budou mít asi trochu jinou chuť a asi se nebudou muset dusit do měkka ?

Ajaja 16. 01. 2010, 19:40

Chybějící obrázek
kaccka: ano je to jedno

Beruska64 16. 01. 2010, 21:13

Chybějící obrázek
Ajaja přesně tak, ty z konzervy budou chutnat jinak a nemusejí se dusit doměkka, neboť už jsou měkké.

Beruska64 16. 01. 2010, 21:13

Ajaja
Já takhle přidávám žampiony k vařené rýži (a třeba s kotletkou na minutku), brambory mě ještě nenapadly.

Ajaja 16. 01. 2010, 22:09

Chybějící obrázek
Já osobně bych nikdy nepoužila konzervované žampióny- do ničeho. Když nemám čerstvé, tak raději nic. Ale to je jen můj problém. Jinak- žampiónové brambory jsou jednoduché, rychlé, lehké a chutné. Překvapila mě příjemně ta citrónová šťáva v receptu. Děkuju za nápad na rychlý oběd a dovoluju si přidat foto :o)

Angel 666 26. 03. 2010, 13:52

Ajaja
Pokud to jde, preferuji čerstvé. Konzervované dávám jen do kuřecího masa na sherry. Ale taky je třeba koukat na výrobce a složení nálevu...

Ajaja 27. 03. 2010, 15:53