Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Žampiónové brambory

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 45min
Celkový čas: 1h 5min , porce

996 kalorií, 0.0g cukrů, 28.0g tuků, 23.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Brambory uvaříme ve slupce, poté je oloupeme, nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Když je cibule orestovaná, přidáme pokrájené žampióny, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, podlijeme troškou vody a dusíme, až jsou žampióny měkké. Poté, když jsou měkké, přidáme na plátky nakrájené brambory, lehce povaříme a při podávání posypeme nasekanou petrželkou.

Beruska64

15. 01. 2010, Recept navštíven: 1820x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Filé v žampionové omáčce

Filé v žampionové omáčce

Filé umyjeme, pokapeme citronovou šťávou a na dvě hodiny dáme na chladné místo. Potom ho osušíme, obalíme v...

Pečené žampiónové kloboučky

Pečené žampiónové kloboučky

Nožičky žampionů odkrojíme, vnitřek kloboučku vydlabeme a vše posekáme najemno. Cibulku nakrájíme nadrobno ...

Žampiónové toasty

Žampiónové toasty

Žampiony nakrájíme na plátky a osmahneme na rozehřátém másle. Přidáme na nudličky nakrájený šunkový salám, ...

Žampiónové špecle

Žampiónové špecle

Žampióny opláchneme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Na rozpuštěném másle je krátce osmahnem spolu s ...

Žampiónové  brambory

Žampiónové brambory

Brambory uvaříme ve slupce, poté je oloupeme, nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, ore...

Zobrazit všechny podobné recepty k Žampiónové brambory Link-arrow

Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Jednoduchý a rychlý recept, který se teď skvěle hodí, protože je houbařská sezóna :)

28. 09. 2013, 17:25

Přidat komentář
kaccka
Asi je jedno, zda jsou žampiony čerstvé anebo z konzervy, ne??

kaccka 16. 01. 2010, 01:38

Ajaja
Z konzervy budou mít asi trochu jinou chuť a asi se nebudou muset dusit do měkka ?

Ajaja 16. 01. 2010, 19:40

Beruska64
kaccka: ano je to jedno

Beruska64 16. 01. 2010, 21:13

Beruska64
Ajaja přesně tak, ty z konzervy budou chutnat jinak a nemusejí se dusit doměkka, neboť už jsou měkké.

Beruska64 16. 01. 2010, 21:13

Ajaja
Já takhle přidávám žampiony k vařené rýži (a třeba s kotletkou na minutku), brambory mě ještě nenapadly.

Ajaja 16. 01. 2010, 22:09

Angel 666
Já osobně bych nikdy nepoužila konzervované žampióny- do ničeho. Když nemám čerstvé, tak raději nic. Ale to je jen můj problém. Jinak- žampiónové brambory jsou jednoduché, rychlé, lehké a chutné. Překvapila mě příjemně ta citrónová šťáva v receptu. Děkuju za nápad na rychlý oběd a dovoluju si přidat foto :o)

Angel 666 26. 03. 2010, 13:52

Ajaja
Pokud to jde, preferuji čerstvé. Konzervované dávám jen do kuřecího masa na sherry. Ale taky je třeba koukat na výrobce a složení nálevu...

Ajaja 27. 03. 2010, 15:53

Facebook komentáře