Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Žampiónové brambory

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 5min
Nutriční hodnoty
996 kalorií 0.0g cukrů 28.0g tuků 23.0g bílkovin

Příprava

Brambory uvaříme ve slupce, poté je oloupeme, nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Když je cibule orestovaná, přidáme pokrájené žampióny, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, podlijeme troškou vody a dusíme, až jsou žampióny měkké. Poté, když jsou měkké, přidáme na plátky nakrájené brambory, lehce povaříme a při podávání posypeme nasekanou petrželkou.


Přidat na Pinterest
Beruska64

15. 01. 2010, Recept navštíven: 1995x


Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Jednoduchý a rychlý recept, který se teď skvěle hodí, protože je houbařská sezóna :)

28. 09. 2013, 17:25

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
perfektný a chutný recept

19. 02. 2017, 19:57

Přidat komentář
kaccka
Asi je jedno, zda jsou žampiony čerstvé anebo z konzervy, ne??

kaccka 16. 01. 2010, 01:38

Ajaja
Z konzervy budou mít asi trochu jinou chuť a asi se nebudou muset dusit do měkka ?

Ajaja 16. 01. 2010, 19:40

Beruska64
kaccka: ano je to jedno

Beruska64 16. 01. 2010, 21:13

Beruska64
Ajaja přesně tak, ty z konzervy budou chutnat jinak a nemusejí se dusit doměkka, neboť už jsou měkké.

Beruska64 16. 01. 2010, 21:13

Ajaja
Já takhle přidávám žampiony k vařené rýži (a třeba s kotletkou na minutku), brambory mě ještě nenapadly.

Ajaja 16. 01. 2010, 22:09

Angel 666
Já osobně bych nikdy nepoužila konzervované žampióny- do ničeho. Když nemám čerstvé, tak raději nic. Ale to je jen můj problém. Jinak- žampiónové brambory jsou jednoduché, rychlé, lehké a chutné. Překvapila mě příjemně ta citrónová šťáva v receptu. Děkuju za nápad na rychlý oběd a dovoluju si přidat foto :o)

Angel 666 26. 03. 2010, 13:52

Ajaja
Pokud to jde, preferuji čerstvé. Konzervované dávám jen do kuřecího masa na sherry. Ale taky je třeba koukat na výrobce a složení nálevu...

Ajaja 27. 03. 2010, 15:53

Facebook komentáře