Špekáčky v pivním těstíčku
Obtížnost
Čas přípravy
25min
Čas vaření
10min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
140
kalorií
0.0g
cukrů
7.0g
tuků
7.0g
bílkovin
Příprava
Nejprve si připravíme těstíčko - v pivu rozšleháme vejce, postupně přidáváme mouku, až dokud nám nevznikne hustější těstíčko (přibližně "palačinkové" konzistence), mírně osolíme. Chvíli necháme odpočinout, aby se mouka dobře spojila s pivem a nabobtnala. Mezitím si oloupeme špekáčky, které podélně rozkrojíme na 2 - 3 plátky, obalíme je v těstíčku a smažíme na oleji.
Tip k receptu
Pokud je chceme mít "pikant", můžeme do těstíčka přidat feferonkovou pastu - množství dle požadavku na ostrost.
Ajaja25. 01. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.