Kuře v nádivce

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

866 kalorií
0.0g cukrů
85.0g tuků
24.0g bílkovin


Příprava

Kuře rozčtvrtíme, vyjmeme kosti a naporcujeme na menší kousky. Maso lehce osolíme, opepříme, posypeme kmínem a na oleji chvíli opékáme. Ke konci přidáme ke kuřeti anglickou slaninu, nakrájenou na nudličky, lehce osmahneme a vypneme.
Rohlíky nakrájíme na kostičky, v hrnku smícháme mléko se dvěma vejci a jedním žloutkem, nalijeme na rohlíky a necháme vsáknout.(Mléko dáváme podle toho, jak tvrdé rohlíky použijeme a jak nasakují). Přidáme 30 g rozpuštěného másla, muškátový květ a posekané bylinky, vše promícháme a přidáme sníh, ušlehaný ze zbylého bílku. Nádivku ještě opepříme, dosolíme a nakonec vmícháme připravené maso.
Přendáme do vymazané zapékací mísy a dáme do trouby, vyhřáté na 180°C. Pečme asi 35-40 minut, až povrch pěkně zčervená.
Podáváme s vařeným bramborem a okurkovým salátem nebo ovocným kompotem.

Tip k receptu

Na jaře můžeme do nádivky přimíchat čertstvé mladé kopřivy nebo jiné jarní bylinky, výborný je i kerblík.

přidejte na:
Angel 666

24. 01. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi dobrý recept, tiež zvyknem dať do plnky jatra

palino 10. 01. 2017, 20:15

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi chutný recept

Svetlana 23. 07. 2017, 19:56

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
pochuťkove kurča, vynikajuce

majka 22. 07. 2018, 19:31

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
výborný recept

hanka 14. 05. 2019, 10:34

Přidat komentář
Chybějící obrázek
zapomněla jsem napsat, že zbylých 10 g másla nakrájíne napovrch nádivky před zapékáním, omlouvám se. Ale když se máslo navrch nedá, tak se nic nestane.

Angel 666 24. 01. 2010, 19:40

tepito
Do nádivky přidávám trochu jater nakrájených na kostičky-jinak ji dělám stejně.

tepito 20. 02. 2010, 05:59

Chybějící obrázek
Jo, to se přidává, jenže já i děti vnitřnosti nejíme, takže u nás by to neprošlo :o). Kdyby na mě bylo, tak bych dělala nádivku klidně bez masa- nějakou vegetariánskou verzi.

Angel 666 20. 02. 2010, 08:27

tepito
Tak to by zase neprošlo u nás-verze bez masa.

tepito 20. 02. 2010, 11:56