Kuře v nádivce
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kuře rozčtvrtíme, vyjmeme kosti a naporcujeme na menší kousky. Maso lehce osolíme, opepříme, posypeme kmínem a na oleji chvíli opékáme. Ke konci přidáme ke kuřeti anglickou slaninu, nakrájenou na nudličky, lehce osmahneme a vypneme.
Rohlíky nakrájíme na kostičky, v hrnku smícháme mléko se dvěma vejci a jedním žloutkem, nalijeme na rohlíky a necháme vsáknout.(Mléko dáváme podle toho, jak tvrdé rohlíky použijeme a jak nasakují). Přidáme 30 g rozpuštěného másla, muškátový květ a posekané bylinky, vše promícháme a přidáme sníh, ušlehaný ze zbylého bílku. Nádivku ještě opepříme, dosolíme a nakonec vmícháme připravené maso.
Přendáme do vymazané zapékací mísy a dáme do trouby, vyhřáté na 180°C. Pečme asi 35-40 minut, až povrch pěkně zčervená.
Podáváme s vařeným bramborem a okurkovým salátem nebo ovocným kompotem.
Tip k receptu
Na jaře můžeme do nádivky přimíchat čertstvé mladé kopřivy nebo jiné jarní bylinky, výborný je i kerblík.
Angel 66624. 01. 2010