Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Žampionové koláčky

Žampionové koláčky

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 55min
Nutriční hodnoty
188 kalorií 0.0g cukrů 18.0g tuků 6.0g bílkovin

Příprava

Žampionům odlomíme nožičky a kloboučky očistíme - doporučuji je sloupnout. Takto očištěné kloboučky pak po jejich obvodu omotáme listovým těstem, které jsme podle velikosti žampionových kloboučků nakrájeli na pásky. Bylinkové máslo trochu prošleháme a naplníme jím kloboučky. Navrch položíme kousek ančovičky. Pak žampiony pomažeme žloutkem a lehce posypeme semínky. Plech si vyložíme pečíčím papírem, na něj přendáme připravené žampiony a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180°C až než těsto zezlátne.

Bulb Tip k receptu

Bylinkové máslo můžeme smíchat se sýrem.
Zbylé nožičky od žampionů můžeme použít např. do masové směsi, nebo je použijeme do nádivky - rozsekáme je nadrobno, lehce orestujeme.
Zbylý bílek uchováme k pozdějšímu použití.
Zbude-li listové těsto, můžeme ho nakrájet na tenoučké pásky a položit je např. křížem přes kloboučky.


Ajaja

25. 01. 2010, Recept navštíven: 1563x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutné

01. 10. 2016, 17:31

Přidat komentář
Angel 666
Rozumím tomu dobře, že vlastně uděláš kolem žampiónu jen kroužek bez dna? To je vlastně potom takový žampiónový košíček. Líbí se mi to, jen místo sardelky bych musela dát něco jiného, ty se u nás moc nejedí. Myslím, že by tam šlo dát třeba kousek olivy, co Ty na to?

Angel 666 25. 01. 2010, 19:05

Ajaja
Ano, správně, jsi šikovná.... Jinak oliva či cokoli jiného lze, záleží na chuti každého...

Ajaja 25. 01. 2010, 21:06

Angel 666
V únoru budeme slavit naozeniny našeho nejmenšího, tak to určitě vyzkouším a jestli nevadí, dodám potom fotku :o).

Angel 666 25. 01. 2010, 22:37

Ajaja
Budu se naopak těšit

Ajaja 27. 01. 2010, 16:41

Facebook komentáře