Žampionové koláčky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Žampionům odlomíme nožičky a kloboučky očistíme - doporučuji je sloupnout. Takto očištěné kloboučky pak po jejich obvodu omotáme listovým těstem, které jsme podle velikosti žampionových kloboučků nakrájeli na pásky. Bylinkové máslo trochu prošleháme a naplníme jím kloboučky. Navrch položíme kousek ančovičky. Pak žampiony pomažeme žloutkem a lehce posypeme semínky. Plech si vyložíme pečíčím papírem, na něj přendáme připravené žampiony a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180°C až než těsto zezlátne.
Tip k receptu
Bylinkové máslo můžeme smíchat se sýrem.
Zbylé nožičky od žampionů můžeme použít např. do masové směsi, nebo je použijeme do nádivky - rozsekáme je nadrobno, lehce orestujeme.
Zbylý bílek uchováme k pozdějšímu použití.
Zbude-li listové těsto, můžeme ho nakrájet na tenoučké pásky a položit je např. křížem přes kloboučky.
25. 01. 2010