Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Vepřové na tymiánu

Vepřové na tymiánu

Obtížnost Čas přípravy
25min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 15min
Nutriční hodnoty
52 kalorií 0.0g cukrů 4.0g tuků 2.0g bílkovin

Příprava

V menším kastrůlku na trošce oleje osmažíme cibuli se slaninou (nakrájenou na kostičky) a s nakrájenou klobásou nebo špekáčkem. Maso jemně naklepeme, osolíme, opepříme a dáme špetku tymiánu (je aromatický) a dáme na pánev s olejem smažit (pomalu, aby se nepřipeklo maso).Po obrácení na osmahlou stranu dáme předem usmaženou směs z uzeniny a přikryjeme plátkem sýra, aby se směs se sýrem k masu zapekla, přikryjeme pokličkou. Dopékáme pomalu, aby bylo maso propečené a navoněné tymiánem.


Hanca333

05. 02. 2010, Recept navštíven: 2544x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Hanca333
Tohle je skvělý recept který mám od kámoše, eště taky takhle chtěl udělat brácha a nasekanou chili papričkou, samozdřejmě už bez salámový směsi tak nevím jak mu to chutnalo.

Hanca333 05. 02. 2010, 11:50

Roxana
Strašně miluju tymián! Doma jsme ho moc nepoužívali, já si ho už i pěstuju na zahrádce.

Roxana 07. 02. 2010, 22:27

Hanca333
Tak to zkus, ale z čerstvého jsem to ještě nedělala, může to být více aromatické.Než jsem dala maso na tu pánev tak jsem to s tím kořením nakládala s troškou oleje o chvíly dopředu a bylo to lepší.

Hanca333 08. 02. 2010, 07:22

Angel 666
Už jsem to psala někde u svého receptu- na podzim, před mrazem si na zahradě ostříhám snítky tymiánu, dám je do skleničky a šup do mrazáku. Když potřebuju, vyndám si pár snítek a hned můžu použít, mražený tymián voní a chutná jako čerstvě utržený a je krásně zelený. Mám ho takhle čerstvý celou zimu, je o moc lepší než sušený. Tomuhle receptu bude taky slušet.

Angel 666 21. 02. 2010, 16:47

Roxana
No jo, to je nejlepší uchování bylinek. Jenže my letos neměli kam..ale už jsme si přivezli mrazák z Prahy, tam se toho vejde! A chci rozšířit sortiment pěstovaných bylin, za léčitelskými i kulinářskými účely. A pozor, už začínám!

Roxana 21. 02. 2010, 18:51

Roxana
No jo, to je nejlepší uchování bylinek. Jenže my letos neměli kam..ale už jsme si přivezli mrazák z Prahy, tam se toho vejde! A chci rozšířit sortiment pěstovaných bylin, za léčitelskými i kulinářskými účely. A pozor, už začínám!

Roxana 21. 02. 2010, 18:51

Facebook komentáře