Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Vepřové na tymiánu

Vepřové na tymiánu
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 25min , Čas vaření: 50min
Celkový čas: 1h 15min , porce

52 kalorií, 0.0g cukrů, 4.0g tuků, 2.0g bílkovin

Příprava

V menším kastrůlku na trošce oleje osmažíme cibuli se slaninou (nakrájenou na kostičky) a s nakrájenou klobásou nebo špekáčkem. Maso jemně naklepeme, osolíme, opepříme a dáme špetku tymiánu (je aromatický) a dáme na pánev s olejem smažit (pomalu, aby se nepřipeklo maso).Po obrácení na osmahlou stranu dáme předem usmaženou směs z uzeniny a přikryjeme plátkem sýra, aby se směs se sýrem k masu zapekla, přikryjeme pokličkou. Dopékáme pomalu, aby bylo maso propečené a navoněné tymiánem.

Hanca333

05. 02. 2010, Recept navštíven: 2399x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Vepřové na kari

Vepřové na kari

Cibuli nasekanou najemno zpěníme na oleji. Maso nakrájíme na kostičky. Přidáme k cibuli, osolíme, opepříme,...

Vepřové na paprice

Vepřové na paprice

Vepřové maso nakrájíme na plátky a na okrajích v několika bodech nařízneme. Pak je jemně naklepeme, osolíme...

Vepřové na pórku

Vepřové na pórku

Maso nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme a na rozpáleném oleji opečeme. Okořeníme šalvějí a tymiánem, po...

Vepřové na žampiónech

Vepřové na žampiónech

Maso pokrájíme na kostky, osolíme, promícháme se škrobem a žloutky. Osmažíme ho na horkém oleji a dáme okap...

Vepřové na rožni

Vepřové na rožni

Vepřovou pečínku vykostíme, umyjeme a osušíme. Nakrájíme na plátky (řízky) a naklepeme na obou stranách. Ří...

Zobrazit všechny podobné recepty k Vepřové na tymiánu Link-arrow
Thumb

Bramborové hranolky

Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na hranolky (středně silné proužky). Nakrájené hranolky opláchneme ...

Thumb

Bramborové krokety

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a propláchneme ve studené vodě. Poté je vložíme do osolené vody a v...

Thumb

Vařené brambory

Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a opláchneme ve studené vodě. Pak je vložíme do osolené vody, se ...


Přidat recenzi
Přidat komentář
Hanca333
Tohle je skvělý recept který mám od kámoše, eště taky takhle chtěl udělat brácha a nasekanou chili papričkou, samozdřejmě už bez salámový směsi tak nevím jak mu to chutnalo.

Hanca333 05. 02. 2010, 11:50

Roxana
Strašně miluju tymián! Doma jsme ho moc nepoužívali, já si ho už i pěstuju na zahrádce.

Roxana 07. 02. 2010, 22:27

Hanca333
Tak to zkus, ale z čerstvého jsem to ještě nedělala, může to být více aromatické.Než jsem dala maso na tu pánev tak jsem to s tím kořením nakládala s troškou oleje o chvíly dopředu a bylo to lepší.

Hanca333 08. 02. 2010, 07:22

Angel 666
Už jsem to psala někde u svého receptu- na podzim, před mrazem si na zahradě ostříhám snítky tymiánu, dám je do skleničky a šup do mrazáku. Když potřebuju, vyndám si pár snítek a hned můžu použít, mražený tymián voní a chutná jako čerstvě utržený a je krásně zelený. Mám ho takhle čerstvý celou zimu, je o moc lepší než sušený. Tomuhle receptu bude taky slušet.

Angel 666 21. 02. 2010, 16:47

Roxana
No jo, to je nejlepší uchování bylinek. Jenže my letos neměli kam..ale už jsme si přivezli mrazák z Prahy, tam se toho vejde! A chci rozšířit sortiment pěstovaných bylin, za léčitelskými i kulinářskými účely. A pozor, už začínám!

Roxana 21. 02. 2010, 18:51

Roxana
No jo, to je nejlepší uchování bylinek. Jenže my letos neměli kam..ale už jsme si přivezli mrazák z Prahy, tam se toho vejde! A chci rozšířit sortiment pěstovaných bylin, za léčitelskými i kulinářskými účely. A pozor, už začínám!

Roxana 21. 02. 2010, 18:51

Facebook komentáře