Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Koláč z kysaného mléka

Koláč z kysaného mléka
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 25min , Čas vaření: 35min
Celkový čas: 1h 0min , porce

4584 kalorií, 5.0g cukrů, 88.0g tuků, 58.0g bílkovin

Příprava

Dvě celá vejce utřeme s krystalovým a vanilkovým cukrem. Přidáme olej, kakao a marmeládu. Vše smícháme, přidáme kysané mléko, hladkou a hrubou mouku, jedlou sodu a prášek do pečiva. Dobře promícháme. Těsto vylejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, případně na plech vyložený pečícím papírem. V předehřáté troubě upečeme. Upečený moučník polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme šlehačkou.

Ajaja

10. 02. 2010, Recept navštíven: 3184x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Koláč z kysaného mléka

Koláč z kysaného mléka

Dvě celá vejce utřeme s krystalovým a vanilkovým cukrem. Přidáme olej, kakao a marmeládu. Vše smícháme, při...

Zobrazit všechny podobné recepty k Koláč z kysaného mléka Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Ajaja
Acidofilní mléko, tedy kysané, způsobí, že koláč je křehčí, nadýchanější (tentýž efekt nastane, když ho dáme do běžného těsta na palačinky nebo na bramboráky).

Ajaja 11. 02. 2010, 17:09

Facebook komentáře