Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Koláč z kysaného mléka

Koláč z kysaného mléka

Obtížnost Čas přípravy
25min
Čas vaření Celkový čas Porce
35min 1h 0min
Nutriční hodnoty
4584 kalorií 5.0g cukrů 88.0g tuků 58.0g bílkovin

Příprava

Dvě celá vejce utřeme s krystalovým a vanilkovým cukrem. Přidáme olej, kakao a marmeládu. Vše smícháme, přidáme kysané mléko, hladkou a hrubou mouku, jedlou sodu a prášek do pečiva. Dobře promícháme. Těsto vylejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, případně na plech vyložený pečícím papírem. V předehřáté troubě upečeme. Upečený moučník polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme šlehačkou.


Ajaja

10. 02. 2010, Recept navštíven: 3380x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Ajaja
Acidofilní mléko, tedy kysané, způsobí, že koláč je křehčí, nadýchanější (tentýž efekt nastane, když ho dáme do běžného těsta na palačinky nebo na bramboráky).

Ajaja 11. 02. 2010, 17:09

Facebook komentáře