
Kuře po myslivecku
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Očištěné a omyté kuře osušíme a rozdělíme na 4 porce. Mouku smícháme se solí, pepřem a tuto směs vetřeme do porcí kuřete. Osmažíme je po obou stranách na oleji a vyjmeme. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka, vmícháme protlak, mletou papriku a smažíme, až se tuk odděluje, pak přidáme trochu vody.
K základu přidáme opečené porce kuřete, bobkový list, majoránku, tymián, červené víno a dusíme pod pokličkou do poloměkka. Mezitím si na dvou lžících oleje osmažíme pokrájené houby a očištěnou, na proužky nakrájenou papriku. Spolu s hráškem přidáme ke kuřeti, mírně osolíme a ještě chvilku dusíme.
Do trouby předeháté na 220ºC vložíme porce kuřete na zelenině a nepřikryté necháme 15 minut zezlátnout, v případě potřeby můžeme trochu podlít vodou.
11. 02. 2010