Kuřecí nudličky s paprikou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nasekáme. Papriky rozpůlíme, zbavíme zrníček, omyjeme a nakrájíme na tenké proužky.
Kuřecí prsa opláchneme a osušíme. Nakrájíme je na hrubší nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme. Osolíme a opepříme. Nudličky vyjmeme a uchováme horké.
V pánvi rozehřejeme máslo a zesklovatíme na něm cibuli a česnek. Přimícháme zelené fazolky a dusíme asi 5 minut. Přidáme papriky a dusíme dalších 5 minut. Zeleninu vyjmeme a uchováme horkou.
Připečený tuk rozředíme smetanou, bílým vínem a octem balzamico. Směs vaříme na prudkém ohni, dokud se omáčka z poloviny neodpaří. Podle potřeby můžeme mírně zahustit jíškou.
Do pánve vrátíme kuřecí nudličky i zeleninu. Přimícháme petrželku a arašídy, které jsme lehce opražili na suché pánvi. Pokrm podle chuti osolíme, opepříme.
Tip k receptu
Podáváme s rýží basmati ochucenou citronovou šťávou.
Na místo jíšky můžeme na zahuštění a dochucení použít strouhaný sýr - např. poněkud výraznější nivu.
11. 02. 2010