Velikonoční nádivka neboli Hlavička

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

1136 kalorií
2.0g cukrů
35.0g tuků
76.0g bílkovin


Příprava

Maso nakrájíme na prkénku na malé kostičky. Nemeleme jej! Játra naškrábeme a lehce opečeme na pánvi. Rohlíky či housky namočíme do mléka, přidáme vymačkané do mísy k masu, přidáme i játra.
Z bílků uděláme sníh a spolu se žloutky lehce vmícháme do těsta.
Sníh není zas tak důležitý, jen to trochu více nakypří. Česnek utřeme se solí či vylisujeme, přidáme spolu s kořením a dobře a zlehka promícháme.
Pokud se dočkáme kopřiv, nasekáme je, či pokrájíme najemno a přidáme. Pokud ne, postačí zelená kadeřavá petrželka, té ale menší množství.

Pečeme v silně vymaštěném pekáčku asi 1/2 až 3/4 hodiny, asi na 180-200°C.

Tip k receptu

Tradiční velikonoční jídlo, které se dá jíst jak teplé, tak za studena.

přidejte na:
Roxana

21. 02. 2010

Další recepty


Přidat recenzi