Velikonoční nádivka neboli Hlavička
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
1136
kalorií
2.0g
cukrů
35.0g
tuků
76.0g
bílkovin
Příprava
Maso nakrájíme na prkénku na malé kostičky. Nemeleme jej! Játra naškrábeme a lehce opečeme na pánvi. Rohlíky či housky namočíme do mléka, přidáme vymačkané do mísy k masu, přidáme i játra.
Z bílků uděláme sníh a spolu se žloutky lehce vmícháme do těsta.
Sníh není zas tak důležitý, jen to trochu více nakypří. Česnek utřeme se solí či vylisujeme, přidáme spolu s kořením a dobře a zlehka promícháme.
Pokud se dočkáme kopřiv, nasekáme je, či pokrájíme najemno a přidáme. Pokud ne, postačí zelená kadeřavá petrželka, té ale menší množství.
Pečeme v silně vymaštěném pekáčku asi 1/2 až 3/4 hodiny, asi na 180-200°C.
Tip k receptu
Tradiční velikonoční jídlo, které se dá jíst jak teplé, tak za studena.
Roxana21. 02. 2010
Ingredience
- 4-5 ks vajec
- 4-5 ks rohlíků či housek
- 40 dkg uzeného vepřového masa
- 15 dkg syrových jater
- troška nastrouhaného muškátového ořechu
- 4-5 lžic nasekané mladé kopřivy
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky majoránky
- špetka ¨mletého nového koření
- 1 hrneček mléka - spíš dle potřeby
- 6 stroužků česneku
- troška mletého pepře
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.