Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 131

Rožnovský salát

Rožnovský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kapřích půlek vcelku, olej na smažení, 250 g majonézy, 150 g kyselých okurek, 125 g sterilované mrkve, 75 g sterilovaného hrášku, 150 g cibule, 0,5 dcl octa, 10 g cukru, pepř, sůl

Očištěné půlky kapra osolíme a opepříme. Opečeme zvolna na oleji. Opečeného kapra po vychladnutí vykostíme, maso rozebereme na drobné kostičky, přidáme olej, šťávu, ve které se maso peklo, na drobné kostičky pokrájenou mrkev, okurky, zelený hrášek...

Smažený sýrový kapr

Smažený sýrový kapr

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce kapra, 60 g strouhanky, 60 g strouhaného sýra, hladká mouka, sůl, vejce, olej na smažení, máslo, 1 citrón, zelená petrželka

Nízké porce kapra osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance promíchané se sýrem. Vkládáme do dobře rozehřátého tuku a smažíme. Usmaženou rybu necháme okapat na papírovém ubrousku a potom ji pokapeme rozpuštěným máslem. Při podává...

Křehké slané pečivo

Křehké slané pečivo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

280 g hladké mouky, 100 g hery, 1 žloutek, 6 lžic mléka, 0,5 prášku do pečiva

Na vál prosejeme mouku s práškem do pečiva, nastrouháme heru, přidáme sůl a žloutek a podle potřeby mléko. Zpracujeme v těsto, vyválíme placku, rádlem rozdělíme na různé tvary. Celý plát potřeme bílkem a posypeme kmínem a solí. Teprve nyní přenese...

Jessynčino tajemství

Jessynčino tajemství

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřové kýty, 1 lžíce oleje, 1 cibule, 1 feferonka, 1 lžíce kečupu, 1 vejce, pepř, sůl

Na oleji osmažíme na kostičky nakrájené maso a drobně sekanou cibuli. Osolíme, opepříme, přidáme jemně krájenou feferonku a dusíme do měkka. Nakonec přidáme kečup a vmícháme vejce. Nepodléváme a necháme vejce srazit. Podáváme se smaženými bramboro...

Makové pečivo

Makové pečivo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hrubé mouky, 210 g cukru moučka, 150 g mletého máku, 250 g másla, 1 vejce, mletá skořice, ořechy nebo marmeláda

V mouce rozmícháme skořici, cukr a mák, přidáme máslo, vejce a vypracujeme těsto. Z těsta utvoříme malé kuličky a vždy tři spolu spojíme. Do středu vložíme oříšek nebo kousek tuhé zavařeniny, uložíme na plech a ve vyhřáté troubě upečeme. Přeji dob...

Lístkové placky

Lístkové placky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 80 g másla, mléko, sůl, tuk na smažení

Z mouky, soli, rozpuštěného másla a mléka vypracujeme hustší těsto. Rozdělíme na čtyři díly a z každého vyválíme kulatou placku. Tři placky potřeme máslem a mírně posypeme moukou, položíme je na sebe a navrch dáme čtvrtou. Lehce je k sobě přimáčkn...

Znojemský guláš z párků

Znojemský guláš z párků

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g párků, 3 větší sladkokyselé okurky, 40 g sádla, 30 g hladké mouky, 2 větší cibule, hořčice, mletý pepř, mletá paprika , sůl

Oloupané a na kolečka nakrájené párky opečeme na sádle do červena, k nim přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit, přidáme na nudličky nakrájené okurky, hořčici, pepř, papriku, podle chuti přisolíme, zaprášíme moukou a v případě po...

Salát z dušeného rybího filé

Salát z dušeného rybího filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g rybího filé, 100 g celeru, 1 jablko, 1 sladkokyselá okurka, 1 tatarská omáčka, sůl, 1 citrón, špetka cukr moučka

Koupíme-li si balíček rybího filé a část z něho usmažíme nebo jinak upravíme, zbydou nám obvykle různé kousky. Ty chvíli podusíme nebo povaříme a potom je na drobno nasekáme. Uvařený celer nakrájíme na kostičky, stejně tak oloupeme jablko a sladko...

Rychlý sýrový salát

Rychlý sýrový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Eidamu, 200 g šunky, 1 cibule, 30 ml olivového oleje, 1-4 lžička bylinkového octu, špetka soli, špetka pepře, troška pažitky

Sýr a šunku nakrájíme na úhledné nudličky a přidáme jemně nasekanou cibuli a pažitku. Promícháme s nálevem, který jsme si připravili z oleje, octa, cukru a a mletého pepře.

Hrášková polévka s rýží

Hrášková polévka s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kostky masoxu, 1,25 l vody, 3 lžíce dlouhozrnné rýže, 4 lžíce hrášku

Hrášek a rýži si každý zvlášť předvaříme. Do vařící vody dáme poté masox s rýží a necháme 10-15 minut povařit. Poté přidáme hrášek. Podle potřeby dochutíme vegetou.

Mramorová káva

Mramorová káva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 g kávy, 7 g cukru krystal, 150 ml vody, 30 ml sladké smetany

Do hotové a předem oslazené a přecezené vlažné kávy přidáme smetanu tak, že ji přiléváme po okraji poháru,aby se příliš nepromíchala s kávou.

Jablková rýže

Jablková rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 jablek, 1,25 dcl cukru krupice, 120 g Rýže natural (celozrnná), 1 sáček želatiny, 125 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Jablka oloupeme, nakrájíme na jemné nudličky a udusíme ve vařeném cukru s přidáním šťávy z citronu. Současně uvaříme rýži, zchladíme ji studenou vodou a necháme okapat. Přidáme chladná udušená jablka a přimícháme ušlehanou šlehačku, kterou jsme uš...

Vláčný jogurtový ovocný koláč

Vláčný jogurtový ovocný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky polohrubé mouky, 1/2 hrneček cukru krystal, 1 hrneček bílého jogurtu, 1 vejce, 3 lžíce mléka, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce prášku do pečiva, 2-3 sklenky ovoce

Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, jogurt, olej, vejce rozšlehané s malým množstvím mléka a dobře všechno promícháme. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané koláčové formy, poklademe ovocem a v mírně vyhřáté troubě ( asi 175°C) upeč...

Omelety s makarony

Omelety s makarony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g makaronů, 8 vajec, 3 lžíce mléka, 3 lžíce strouhaného sýra, špetka pepře, špetka soli, 1 lžíce olivového oleje

Makarony uvaříme v osolené vodě doměkka, propláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Vejce rozšleháme s mlékem, sýrem,vpepřem a solí, vmícháme makarony a na oleji postupně osmažíme 4 omelety.

Makarony se šunkou a sýrem

Makarony se šunkou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g makaronů, 4 l vody, špetka soli, 150 g šunky, 3 lžíce másla, 150 g Čedaru, troška kečupu

Makarony nasypeme do vařící osolené vody a uvaříme al dente. Potom scedíme, necháme okapat, smícháme s polovinou másla a promícháme, aby se neslepovaly. Kostičky šunky opečeme na druhé polovině másla a zamícháme do makaronů. Na talíři posypeme str...

Třešňová bublanina

Třešňová bublanina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 120 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 3 lžíce mléka, 2 lžíce olivového oleje, 400 g třešní, 1 vanilkový cukr

Vejce ušleháme s cukrem. Do směsi zašleháme vlažné mléko a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a přilijeme olej. Těsto rozetřeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku, poklademe omytými v mouce obalenými třešněmi. Pečeme v před...

Jihočeská lepenice

Jihočeská lepenice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 500 g kyselého zelí, 2 cibule, 2 lžíce sádla, špetka soli, špetka kmínu

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem. Na lžíci sádla osmahneme část nadrobno nasekané cibule. Na ní vložíme přecezené a pokrájené zelí, přidáme drcený kmín, sůl a podusíme. Vařené brambory slijeme a rozšťoucháme na kaši s nálevem z...

Bramborový koláč se slaninou a koprem

Bramborový koláč se slaninou a koprem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 250 g jemného tvarohu, 150 g bílého jogurtu, 2 vejce, 1 lžíce plnotučné hořčice, 200 g anglické slaniny, 4 lžíce kopru, 500 g brambor, špetka soli, špetka pepře

Zapékací misku nebo koláčovou formu vymažeme máslem. Tvaroh rošleháme se změklým máslem, jogurtem a vejci. Osolte, opepřete a promíchejte. Slaninu nakrájíme na nudličky a vmícháme spolu se 3 lžícemi kopru a hořčicí do tvarohové směsi. Brambory olo...

Mozeček se škvarky

Mozeček se škvarky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 150 g droždí (kvasnice), 150 g škvarků, 2 cibule, 4-5 vajec, mletý pepř, drcený kmín, pažitka, sůl

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, rozdrobíme do ní droždí a necháme ho rozpustit, až začne růžovět a vonět. Přidáme posekané škvarky, sůl, pepř, drcený kmín a do dobře osmahnutého rozklepneme ještě vejce a mícháme, až vše kašovitě zhoustn...

Kapr s holandskou omáčkou

Kapr s holandskou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce kapra, 40 g másla, 1 rajče, sůl, citronová šťáva, petržel, olej, kmín, mletý pepř, 2 žloutky, 150 ml zeleninového bujónu

Porce kapra omyjeme, osolíme, okmínujeme a dáme péci na rozehřáté máslo. Potom mírně podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Zatím si dáme do misky čerstvé žloutky, asi 6 lžíc vývaru, špetku soli, pepře a vše šleháme ve vodní lázni do ztuhnutí. Nakon...

Mandlové preclíčky

Mandlové preclíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

140 g másla, 2 žloutky, 100 g cukru moučka, 40 g strouhaných mandlí, 1 bílek, 180 g polohrubé mouky, 1 citrón

Máslo s cukrem utřeme, přidáme žloutky, mandle s trochou citronové kůry, mouku a zaděláme těsto. Z těsta ukrajujeme kousky velikosti ořechu, rukou je vyvalujeme na tyčky a tvarujeme preclíky. Preclíky potřeme bílkem, potřenou stranou je přitisknem...

Vdolky z Jižních Čech

Vdolky z Jižních Čech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml mléka, 2 žloutky, 3 lžíce rumu, 4 lžíce Hery, špetka soli, 420 g hladké mouky, 7 lžic cukru krupice, 20 g droždí , 3-4 ks jablka, 1 lžička skořice, 1 vejce, 2-3 lžíce máku

Do nádoby pekárny dáme mléko, žloutky, rum, rozpuštěnou Heru, špetku soli, mouku, 4 lžíce cukru a droždí a zapneme program těsto. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubé slzy. Dáme je do mísy, přidáme asi 3 lžíce cukru, můžeme i méně, záleží na sl...

Kapusta zapečená s uzeninou

Kapusta zapečená s uzeninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jarní kapusty, 50 g slaniny, 2 jarní cibulky, 300 g klobásek nebo točeného, 3 vejce, 20 g másla, 1 stroužek česneku, 1 šálek mléka, strouhanka, hladká mouka, mletý pepř, sůl

Kapustu očistíme, několik minut povaříme v osolené vodě, dáme okapat a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozškvaříme na kostičky pokrájenou slaninu, na ni osmahneme nadrobno pokrájené cibulky. Přidáme točený salám pokrájený na kostičky, kapustu, utř...

Filé v pivním těstíčku

Filé v pivním těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g rybího filé, 2 vejce, 120 g polohrubé mouky, 1 pokrmový tuk 100%, 6 lžic světlého piva, mletý pepř, sůl

Rybí filé rozporcujeme, osolíme a obalíme v mouce. Z vajec, piva a mouky ušleháme těstíčko, které osolíme, opepříme. Porce filé namáčíme v těstíčku a prudce osmažíme po jedné straně. Když filé obrátíme, opékáme mírněji pod pokličkou. Filé při zach...

Zeleninový guláš s masem

Zeleninový guláš s masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček mražené zeleninové směsi, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, mletá paprika , 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 vepřové ve vlastní šťávě

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a osmahneme na kostky nakrájené maso, osolíme, podlijeme a přidáme trochu mleté papriky. Poté přidáme zeleninu, přisolíme podle potřeby a dusíme doměkka. Na konci přidáme rajčatový protlak a podusíme. Podáváme s ...

stránka: