Chlebíčková veka z domácí pekárny
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
40min
Celkový čas
55min
Porce
Nutriční hodnoty
2094
kalorií
10.0g
cukrů
38.0g
tuků
63.0g
bílkovin
Příprava
Do nádoby pekárny vlijeme mléko, přidáme změklou Heru, strouhaný brambor, mouku, sůl, cukr a droždí. Zapneme program těsto. Po skončení programu těsto rozdělíme na polovinu a z každé utvoříme veku. Veky dáme na plech,vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě chvíli kynout. Pak vložíme do trouby, vyhřáté na 180°C a pečeme dozlatova asi 30-40 minut.
Tip k receptu
Tyhle veky jsou dobré i jako předkrm z pizzerie, s bylinkovým máslem. Změklé máslo utřeme se lžičkou sušeného česneku, trochou pepře, soli a kořením na bylinkové máslo od firmy Rossk. Máme vyzkoušeno z normálního i z pomazánkového másla a obě varianty jsou dobré.
Angel 66603. 03. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.