Chlebíčková veka z domácí pekárny
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Do nádoby pekárny vlijeme mléko, přidáme změklou Heru, strouhaný brambor, mouku, sůl, cukr a droždí. Zapneme program těsto. Po skončení programu těsto rozdělíme na polovinu a z každé utvoříme veku. Veky dáme na plech,vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě chvíli kynout. Pak vložíme do trouby, vyhřáté na 180°C a pečeme dozlatova asi 30-40 minut.
Tip k receptu
Tyhle veky jsou dobré i jako předkrm z pizzerie, s bylinkovým máslem. Změklé máslo utřeme se lžičkou sušeného česneku, trochou pepře, soli a kořením na bylinkové máslo od firmy Rossk. Máme vyzkoušeno z normálního i z pomazánkového másla a obě varianty jsou dobré.
Angel 66603. 03. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi
Věra Křížová 14. 12. 2012, 16:03

dušanka 12. 12. 2016, 21:18

hanka 16. 01. 2019, 20:03

palino 01. 04. 2019, 16:33

Svetlana 27. 11. 2019, 21:50

majka 07. 02. 2020, 21:13
zewa 22. 06. 2012, 09:16
Věra Křížová 14. 12. 2012, 16:04