Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Chlebíčková veka z domácí pekárny

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 55min
Nutriční hodnoty
2094 kalorií 10.0g cukrů 38.0g tuků 63.0g bílkovin

Příprava

Do nádoby pekárny vlijeme mléko, přidáme změklou Heru, strouhaný brambor, mouku, sůl, cukr a droždí. Zapneme program těsto. Po skončení programu těsto rozdělíme na polovinu a z každé utvoříme veku. Veky dáme na plech,vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě chvíli kynout. Pak vložíme do trouby, vyhřáté na 180°C a pečeme dozlatova asi 30-40 minut.

Bulb Tip k receptu

Tyhle veky jsou dobré i jako předkrm z pizzerie, s bylinkovým máslem. Změklé máslo utřeme se lžičkou sušeného česneku, trochou pepře, soli a kořením na bylinkové máslo od firmy Rossk. Máme vyzkoušeno z normálního i z pomazánkového másla a obě varianty jsou dobré.


Přidat na Pinterest
Angel 666

03. 03. 2010, Recept navštíven: 8889x


Přidat recenzi
Thumb
Restaurant_star
Velice výborná veka ale já jsem dala 250 dkg hladké mouky a 250 dkg polohrubé mouky a necelé 3 lžičky malé soli .

Věra Křížová 14. 12. 2012, 16:03

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšané, velmi dobre

12. 12. 2016, 21:18

Přidat komentář
Thumb
Tento předpis je skvělý, vyzkoušeno, povedené

zewa 22. 06. 2012, 09:16

Thumb
tento recept je výborný vyzkoušený ale já jsem dala půl a půl mouky hladké a polohrubé je to lepší .

Věra Křížová 14. 12. 2012, 16:04

Facebook komentáře