Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Chlebíčková veka z domácí pekárny

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 40min
Celkový čas: 55min , porce

2094 kalorií, 10.0g cukrů, 38.0g tuků, 63.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Do nádoby pekárny vlijeme mléko, přidáme změklou Heru, strouhaný brambor, mouku, sůl, cukr a droždí. Zapneme program těsto. Po skončení programu těsto rozdělíme na polovinu a z každé utvoříme veku. Veky dáme na plech,vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě chvíli kynout. Pak vložíme do trouby, vyhřáté na 180°C a pečeme dozlatova asi 30-40 minut.

Bulb Tip k receptu

Tyhle veky jsou dobré i jako předkrm z pizzerie, s bylinkovým máslem. Změklé máslo utřeme se lžičkou sušeného česneku, trochou pepře, soli a kořením na bylinkové máslo od firmy Rossk. Máme vyzkoušeno z normálního i z pomazánkového másla a obě varianty jsou dobré.

Angel 666

03. 03. 2010, Recept navštíven: 7828x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Chlebíčková veka z domácí pekárny

Chlebíčková veka z domácí pekárny

Do nádoby pekárny vlijeme mléko, přidáme změklou Heru, strouhaný brambor, mouku, sůl, cukr a droždí. Zapnem...

Chlebíčková pomazánka

Chlebíčková pomazánka

Tavený sýr rozmícháme s majonézou, přidáme na jemno nastrouhané vařené brambory, vařenou nastrouhanou mrkev...

Zobrazit všechny podobné recepty k Chlebíčková veka z domácí pekárny Link-arrow

Přidat recenzi
Thumb
Restaurant_star
Velice výborná veka ale já jsem dala 250 dkg hladké mouky a 250 dkg polohrubé mouky a necelé 3 lžičky malé soli .

Věra Křížová 14. 12. 2012, 16:03

Přidat komentář
Thumb
Tento předpis je skvělý, vyzkoušeno, povedené

zewa 22. 06. 2012, 09:16

Thumb
tento recept je výborný vyzkoušený ale já jsem dala půl a půl mouky hladké a polohrubé je to lepší .

Věra Křížová 14. 12. 2012, 16:04

Facebook komentáře