Chlebíčková veka z domácí pekárny

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
40min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

2094 kalorií
10.0g cukrů
38.0g tuků
63.0g bílkovin


Příprava

Do nádoby pekárny vlijeme mléko, přidáme změklou Heru, strouhaný brambor, mouku, sůl, cukr a droždí. Zapneme program těsto. Po skončení programu těsto rozdělíme na polovinu a z každé utvoříme veku. Veky dáme na plech,vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě chvíli kynout. Pak vložíme do trouby, vyhřáté na 180°C a pečeme dozlatova asi 30-40 minut.

Tip k receptu

Tyhle veky jsou dobré i jako předkrm z pizzerie, s bylinkovým máslem. Změklé máslo utřeme se lžičkou sušeného česneku, trochou pepře, soli a kořením na bylinkové máslo od firmy Rossk. Máme vyzkoušeno z normálního i z pomazánkového másla a obě varianty jsou dobré.

přidejte na:
Chybí obrázek

03. 03. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Velice výborná veka ale já jsem dala 250 dkg hladké mouky a 250 dkg polohrubé mouky a necelé 3 lžičky malé soli .

Věra Křížová 14. 12. 2012, 16:03

Chybí obrázek
vyskúšané, velmi dobre

12. 12. 2016, 21:18

Chybí obrázek
tiež som vyskušala muku na polovicu

16. 01. 2019, 20:03

Chybí obrázek
vyskúšané, dobré

01. 04. 2019, 16:33

Přidat komentář
Chybí obrázek
Tento předpis je skvělý, vyzkoušeno, povedené

zewa 22. 06. 2012, 09:16

Chybí obrázek
tento recept je výborný vyzkoušený ale já jsem dala půl a půl mouky hladké a polohrubé je to lepší .

Věra Křížová 14. 12. 2012, 16:04

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.